Vizitator chip_ro Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Incerc sa "imbunatatesc" o lanterna. Am acest LED - Cree Q3 - http://www.cree.com/products/pdf/XLamp7090XR-E.pdf Insa nu gasesc insa nici o schema a unui driver pt el. Din specificatii am nevoie de 700mA si 3.5V. Alimentarea e asigurata de 3 acumulatori AA de 1.2V fiecare, in serie, deci 3.6V. Multumesc! Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Salut ialegatura cu @Acrobatu el avea la vanzare surse ridicatoare pt. led-uri tineau 1,6A parca. Link spre comentariu
Vizitator chip_ro Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Salut ialegatura cu @Acrobatu el avea la vanzare surse ridicatoare pt. led-uri tineau 1,6A parca.nu cred ca imi trebuie sursa ridicatoare. imi trebuie sursa cu limitare de curent. Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Tensiunea acumulatoarelor scade spre 1V/element asa ca nu vei mai avea decat 3V la sfarsitul descarcarii. De aici nevoia de ridicare a tensiunii. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Ai nevoie de un buck-boost deoarece si integratele specializate pe driver led au nevoie 0,2V cadere de tensune... poti sa faci si cu cadere de tensiune sub 0,1V dar in varianta SMD sau vezi realizarile lui pisica matache. Nu e limitare de curent pur si simplu ci e limitare de curent continua si sursa sa urmareasca tensiunea bateriei si sub 3,5V. Sau mai e varianta (nu functioneaza tot dV) http://www.ebay.com/itm/2PCS-x-Built-In ... 702wt_1398 Link spre comentariu
Vizitator chip_ro Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 multumesc!intr-ale electronicii sunt mai mult decat novice. ideea ar fi sa gsasesc o schema sa construiesc eu sursa, cred ca ar ajuta mai mult pt experienta mea. Link spre comentariu
Vizitator chip_ro Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 am gasit asta. am sa incerc. ramane problema caderii de tensiune pe acel montaj, s-ar putea sa ajung mult sub necesarul LEDului. http://www.simple-electronics.com/2011/ ... river.html Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Driver can be powered by any 9 to 20V DC supply.Bine ca citesti atent descrierea montajului Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Nu tine cu 317 .Cumpara de la chinez . Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Incerc sa "imbunatatesc" o lanterna. Am acest LED - Cree Q3 - http://www.cree.com/products/pdf/XLamp7090XR-E.pdfInsa nu gasesc insa nici o schema a unui driver pt el. Din specificatii am nevoie de 700mA si 3.5V. Alimentarea e asigurata de 3 acumulatori AA de 1.2V fiecare, in serie, deci 3.6V.Multumesc!Ai putea construi o sursa de curent constant,liniara,care sa asigure 7oomA prin led.Problema ar fi ca acest lucru se va intampla pana cand tensiunea acumultorilor va scadea la cca 3,5V.Mai departe,curentul prin led va scadea pana pe la 200mA,la o tensiune de 3V,pe acumulatori.Asta ar fi dezavantajul;avantajul ar fi randamentul foarte bun,pretul infim cat si posibilitatea de a regla curentul prin led de la zero,la curentul maxim.Ar fi si varianta,culme a simplitatii,o rezistenta inseriata cu ledul,astfel aleasa incat curentul maxim prin led,cu acumulatorii incarcati complet,sa nu depaseasca 700mA.Evident ca si in acest caz,curentul va scadea proportional cu descarcarea acumulatorilor.Am folosit metoda asta,cu rezistenta ceva timp,la un curent de cca 2A si pot spune ca nu m-a dezamagit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum