Stefan Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 eu nu reusesc sa fac cablaje cu markerul,de fapt iese ceva dar cand vad traseele ondulate si tremurat mai bine fac montajul pe placuta de test . pe unde se gaseste folie pnp si cat costa (alba sau albastra) stiu ca aveau la conex dar nu mai gasesc ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 poti folsosi si autocolant,cisteste in topicul sticky Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 DR.L stiu ff bine toate metodele si am participar si eu pe la topicul de executie al pcb-urilor (chiar si cu suportul foliei autocolante)dar nu am incercat cu folie PNP si am zis ca poate merge mai bine (ca altfel nu se inventa ) deci sunt cu temele facute ! :smt005 Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 eu nu reusesc sa fac cablaje cu markerul,de fapt iese ceva dar cand vad traseele ondulate si tremurat mai bine fac montajul pe placuta de test . pe unde se gaseste folie pnp si cat costa (alba sau albastra) stiu ca aveau la conex dar nu mai gasesc !ia încearc? s? trasezi cu o linie, ca la ?coal?, când î?i liniai caietu'!!! :yawinkle: Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 eu nu reusesc sa fac cablaje cu markerul,de fapt iese ceva dar cand vad traseele ondulate si tremurat mai bine fac montajul pe placuta de test . pe unde se gaseste folie pnp si cat costa (alba sau albastra) stiu ca aveau la conex dar nu mai gasesc !ia încearc? s? trasezi cu o linie, ca la ?coal?, când î?i liniai caietu'!!! :yawinkle: :smt005 nu am rabdare sa tin rigla pana se usuca tusul si cand iau rigla de pe cablaj :smt013 apar numai zimti si zdrente ! :smt005 :smt005 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Fa-ti o rigla care sa nu atinga placa pentru cablaj. Link spre comentariu
tiptronic Postat Februarie 10, 2008 Partajează Postat Februarie 10, 2008 Rigla are in general partea cu gradatiile tesita si atunci o poti pune pe cablaj cu "fata" in jos si nu atinge cablajul.Am incercat sa printez cu laser pe hartia suport de etichete autocolante si nu am reusit de nicio culoare... agata hartia si iese un mare scheisse! Am o imprimanta Samsung 2010. Cu hartie foto de la Vlamir a mai lucrat careva? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 dupa ce ai facut circuuitul complet cu ce solutie se da pe partea cu cupru sa nu se oxidezesi de protectie. ceva gen cum e cea verde sau rosie la placilecumparate de la firme?ca asputea sa dau cu markeru dar nu arata a lucrare de calitate, cu solutie de aia ii da alt aspect. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 uite cu asa ceva se da http://en.wikipedia.org/wiki/Solder_mask ,dar parca iti trebuie niste site serigarfice pentru a nu acoperii si zonele unde trebuie cositorit. :smt017 si iauite peste ce am dat ICE Felix :smt003 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 si SOLDER MASK cum se traduce in romana? :smt017 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 si SOLDER MASK cum se traduce in romana? :smt017oare astai http://www.adelaida.ro/product_info.php ... cts_id=320 ? Link spre comentariu
Vizitator gobolino Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 Off topic..Mai exista ICE FELIX ?? Acum vreo 20 de ani am luat un HC85 "la punga" de la ei. Credeam ca au disparut dupa revo Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 2, 2008 Partajează Postat Aprilie 2, 2008 ehe si eu am avut doua bucati de HC85 ce ma mai chinuiam sa bag jocuri de pe casete .poate cand am timp fac cateva poze la HC85-ul pe care ica il mai am. a fost functional pana cand am avut nevoiede alimentator , cutiuta ai in care se afla modulatorul video condul variabil si quartul .integratele functioneaza garantat mai ales frumuselul ala de Z80 ca ma apuc si acum nostalgia cand ma gandesc la el .stateam o zi intreaga sa scriu la un program de pe carte aQBasic si se oprea curentul .(nu stiam eu ce e aia sursa de backup) :smt005 csl link-ul pus de tine nu imi merge . :smt017 Link spre comentariu
Vizitator Ky_Cristian Postat Iunie 4, 2008 Partajează Postat Iunie 4, 2008 Aproape exact ca voi fac si eu, decat ca e o mica diferenta: lipesc pe placa de pcb hartie adeziva (d-aia de se pune cand vopsesti, sa acoperi partile pe care nu vrei sa le vopsesti), desenez cu indigo cablajul iar apoi cu un cutter tai hartia dupa liniile imprimate. In locurile fara hartie dau cu oja, astept sa se usuce, dezlipesc restul hartiei si apoi... clorura ferica Link spre comentariu
Vizitator jbix77 Postat Iunie 8, 2008 Partajează Postat Iunie 8, 2008 SalutareDaca vreti ceva de calitate atunci ar fi mai bine sa folositi metoda UV.Exista in comert un spray Pozitiv20. Se lucreaza excelent cu el. Am reusit sa trag linii de 0.2-0.3 mm.Procesul e un pic mai indelungat dar merita. Costurile sunt minime Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum