Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pcb....,,lucrat'' de mana

vikingul38

Postări Recomandate

eu nu reusesc sa fac cablaje cu markerul,de fapt iese ceva dar cand vad traseele ondulate si tremurat mai bine fac montajul pe placuta de test . pe unde se gaseste folie pnp si cat costa (alba sau albastra) stiu ca aveau la conex dar nu mai gasesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

10

• yo9hrb

3

• coolerro

3

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

eu nu reusesc sa fac cablaje cu markerul,de fapt iese ceva dar cand vad traseele ondulate si tremurat mai bine fac montajul pe placuta de test . pe unde se gaseste folie pnp si cat costa (alba sau albastra) stiu ca aveau la conex dar nu mai gasesc !

ia încearc? s? trasezi cu o linie, ca la ?coal?, când î?i liniai caietu'!!! :yawinkle:
Link spre comentariu

ia încearc? s? trasezi cu o linie, ca la ?coal?, când î?i liniai caietu'!!! :yawinkle:
:smt005 nu am rabdare sa tin rigla pana se usuca tusul si cand iau rigla de pe cablaj :smt013 apar numai zimti si zdrente ! :smt005 :smt005
Link spre comentariu

Rigla are in general partea cu gradatiile tesita si atunci o poti pune pe cablaj cu "fata" in jos si nu atinge cablajul.Am incercat sa printez cu laser pe hartia suport de etichete autocolante si nu am reusit de nicio culoare... agata hartia si iese un mare scheisse! Am o imprimanta Samsung 2010. Cu hartie foto de la Vlamir a mai lucrat careva?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

dupa ce ai facut circuuitul complet cu ce solutie se da pe partea cu cupru sa nu se oxidezesi de protectie. ceva gen cum e cea verde sau rosie la placilecumparate de la firme?ca asputea sa dau cu markeru dar nu arata a lucrare de calitate, cu solutie de aia ii da alt aspect.

Link spre comentariu

ehe si eu am avut doua bucati de HC85 ce ma mai chinuiam sa bag jocuri de pe casete .poate cand am timp fac cateva poze la HC85-ul pe care ica il mai am. a fost functional pana cand am avut nevoiede alimentator , cutiuta ai in care se afla modulatorul video condul variabil si quartul .integratele functioneaza garantat mai ales frumuselul ala de Z80 ca ma apuc si acum nostalgia cand ma gandesc la el .stateam o zi intreaga sa scriu la un program de pe carte aQBasic si se oprea curentul .(nu stiam eu ce e aia sursa de backup) :smt005 csl link-ul pus de tine nu imi merge . :smt017

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Ky_Cristian

Aproape exact ca voi fac si eu, decat ca e o mica diferenta: lipesc pe placa de pcb hartie adeziva (d-aia de se pune cand vopsesti, sa acoperi partile pe care nu vrei sa le vopsesti), desenez cu indigo cablajul iar apoi cu un cutter tai hartia dupa liniile imprimate. In locurile fara hartie dau cu oja, astept sa se usuce, dezlipesc restul hartiei si apoi... clorura ferica

Link spre comentariu
Vizitator jbix77

SalutareDaca vreti ceva de calitate atunci ar fi mai bine sa folositi metoda UV.Exista in comert un spray Pozitiv20. Se lucreaza excelent cu el. Am reusit sa trag linii de 0.2-0.3 mm.Procesul e un pic mai indelungat dar merita. Costurile sunt minime

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări