Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pcb....,,lucrat'' de mana

vikingul38

Postări Recomandate

eu nu inteleg de ce se respecta si aici "regula de aur" a forumului de a face o mie de topicuri pe aceeasi tema. in primul rand exista un topic mare intitulat poate nu prea sugestiv "solutii pentru exectuarea circuitelor imprimate" si ca sa fie treaba si mai groasa, topicul asta e pe prima pagina, intre primele topicuri de la diy. ca fapt divers, metoda cu oja, cu indigo, cu marker, cu imprimanta, zgariat cu cuiul, toate s-au discutat acolo.pur si simplu imi vine sa fug cand vad atata indiferenta. ati vrea atunci cand puneti o intrebare sa aveti raspuns instantaneu, toata lumea sa va ajute, dar nu faceti nici macar un efort minuscul de a folosi functia search sau macar sa dati si voi cu ochiul. pacat, mare pacat. la inceput forumul avea foarte mare potential, a scazut o data cu impanzirea lui cu tot felul de subiecte aiurea. cel putin eu vad din ce in ce mai rar activitate pe aici, un post pe zi sau mai rar, si din pacate multe sunt total lipsite de interes fiind subiecte deja discutate, unele poate de prea multe ori.eu inteleg ca autorul e foarte foarte fericit ca a facut si el in sfarsit niste cablaje, bravo lui, felicitari si mergi cat mai departe! dar si eu am facut acum 2 zile prima data un cablaj la imprimanta laser si nu am deschis un topic sa ma mandresc, ce ar fi ca toti care reusesc sa zgarie un cablaj, sa vina sa deschida un topic nou? ar fi ceva "super", nu?ce mi se pare mie cel mai "grav" e ca primii care au raspuns au fost moderatorii, care nu au pomenit nimic de faptul ca exista deja un topic in care se discuta despre manufacturarea pcb-urilor.cu stima si regret,alex

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

10

• yo9hrb

3

• coolerro

3

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

Vizitator mstanescu

eu nu inteleg de ce nu se face si un wiki..in care sa fie informatie structurata......forum-ul este o metoda jalnica dupa parerea mea de a organiza informatii. E bun pt discutii...dar nu pentru sedimentarea lor.

Link spre comentariu

se mai găsesc tocuri?? tocuri cu peniţă, de preferat rondă!!!cu alea trasam cablaje, cu smoală diluată în benzină... şi parcă aş mai încerca, aşa, să văd dacă am uitat şi asta cum se face!! :snakeman: (BLK, mai încet!!! tu când ai reuşit să faci ca lumea primul cablaj, fără să mai fie nevoie de cârpeli cu liţe, nu aveai chef să urli pe stradă, să ştie toată lumea că "s-a mai născut un electronist"??? :goodman: )

Link spre comentariu

metoda PNP de de 10000 de ori mai simpla si curata.iar pentru mine si ff ieftina.scot imprimatul la o imp. cu cernala si pe urma trag la xerox => super cablaj.(normal ca nu intrece metoda foto dar e destul de bine pentru 1 leu cheltuit)

Link spre comentariu

se mai găsesc tocuri?? tocuri cu peniţă, de preferat rondă!!!cu alea trasam cablaje, cu smoală diluată în benzină... şi parcă aş mai încerca, aşa, să văd dacă am uitat şi asta cum se face!! :snakeman: (BLK, mai încet!!! tu când ai reuşit să faci ca lumea primul cablaj, fără să mai fie nevoie de cârpeli cu liţe, nu aveai chef să urli pe stradă, să ştie toată lumea că "s-a mai născut un electronist"??? :goodman: )

Asa, daca pana si membrii staff-ului incurajeaza astfel de lucruri nu-i de mirare ca e o debandada totala aici. Nu neg ca mi-a fost de multe ori de ajutor forumul dar pe cat mi-a fost de drag, pe atat m-au indepartat purtarile multor membri.Ce spui tu aici e ca e normal ca orice hobiist care reuseste sa inteleaga ce e ala U=RxI sa vina sa zica pe forum la toata lumea ca stie? Si sa deschida si un topic nou la fiecare descoperire demna de premiul Nobel? Nu crezi ca putina ordine ar face lucrurile mai usoare pentru toata lumea, nu crezi ca sunt multi care nu mai au nici un chef sa posteze pe aici pentru ca mereu trebuie sa explice aceleasi lucruri unor useri care nici macar nu isi dau silinta sa caute? Nu crezi ca ar fi multe lucruri valoroase de discutat, de dezbatut in loc sa se consume atat energie cu urmarirea tuturor topicurilor noi deschise, fara titlu, fara subiect, fara limba romana... ?!?!?!Pacat.
Link spre comentariu

Eu recomand tuturor sa investeasca intr-o imprimanta laser si hartie de reviste sexy ca merg bine HI is lucioase :weedman: si se transfera super tonerul.

metoda PNP de de 10000 de ori mai simpla si curata.iar pentru mine si ff ieftina.scot imprimatul la o imp. cu cernala si pe urma trag la xerox => super cablaj.(normal ca nu intrece metoda foto dar e destul de bine pentru 1 leu cheltuit)

Explica-mi te rog cum indepartezi de la foaia alba A4 sa ramana numa tonerul pe cablaj eu am facut si am vazut ca ramane o pelicula fina de hartie prin care trece apa oare s-ar putea coroda fara sa indepartez acel strat fin subtire de hartie???
Link spre comentariu

Eu fac cablajele cu smoala dizolvata in diluant."Penitza" este un batz de forma unui creion, din lemn, ascutit cu o ascutzitoare...de creioane.E mai bun ca o penitza metalica, fiindca lemnul se "imbiba" cu solutia de "pictat" si nu aluneca.Smoala dizolvata in diluant e super, rezista perfect la clorura ferica, cu conditia ca solutia sa fie rece. in plus, smoala fiind neagra, e ushor vizibila.Stergerea cablajului dupa corodare se face tot cu diluant.

Link spre comentariu

Posted: Thu Sep 13, 2007 7:58 pm Post subject: -------------------------------------------------------------------------------- Eu recomand tuturor sa investeasca intr-o imprimanta laser si hartie de reviste sexy ca merg bine HI is lucioase si se transfera super tonerul. Maxymylyanus wrote: metoda PNP de de 10000 de ori mai simpla si curata.iar pentru mine si ff ieftina.scot imprimatul la o imp. cu cernala si pe urma trag la xerox => super cablaj.(normal ca nu intrece metoda foto dar e destul de bine pentru 1 leu cheltuit) Explica-mi te rog cum indepartezi de la foaia alba A4 sa ramana numa tonerul pe cablaj eu am facut si am vazut ca ramane o pelicula fina de hartie prin care trece apa oare s-ar putea coroda fara sa indepartez acel strat fin subtire de hartie???

nu ramne nik (dupa ce frec ceva mai tare) insa foaia este ceva mai subtire de cat cea de xerox.cred ca patronul e mai chitros si a cumparat foaie inferioara.problema e ca atunci cand va baga foaie normala o sa intampin problema care ai ziso tu.
Link spre comentariu

Posted: Thu Sep 13, 2007 7:58 pm Post subject: -------------------------------------------------------------------------------- Eu recomand tuturor sa investeasca intr-o imprimanta laser si hartie de reviste sexy ca merg bine HI is lucioase si se transfera super tonerul. Maxymylyanus wrote: metoda PNP de de 10000 de ori mai simpla si curata.iar pentru mine si ff ieftina.scot imprimatul la o imp. cu cernala si pe urma trag la xerox => super cablaj.(normal ca nu intrece metoda foto dar e destul de bine pentru 1 leu cheltuit) Explica-mi te rog cum indepartezi de la foaia alba A4 sa ramana numa tonerul pe cablaj eu am facut si am vazut ca ramane o pelicula fina de hartie prin care trece apa oare s-ar putea coroda fara sa indepartez acel strat fin subtire de hartie???

nu ramne nik (dupa ce frec ceva mai tare) insa foaia este ceva mai subtire de cat cea de xerox.cred ca patronul e mai chitros si a cumparat foaie inferioara.problema e ca atunci cand va baga foaie normala o sa intampin problema care ai ziso tu.
Pai da de foaie normala era vorba se va realiza corect corodarea???
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări