zal Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Ptr consumuri mai mici, de cîţiva amperi, tipice amplifurilor cu integrate TDAxxxx, casetofoanelor şi cd-urilor auto ieftine, se poate face o sursă stabilizată. Link spre comentariu
Vizitator Csengeri Dezso Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Buna ziua sunt nedumerit cu un condensator pe care nu al gasesc , sigur sunt nou in domeniu si nu stiu ecivalentele . Daca va rog pe cei avansati sa ma ajute cu un raspuns , mentionez ca scrie pe el la 350 v. Multumesc Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Acela nu-i un simplu condensator, ci un ansamblu de trei condensatori. Se folosesc pentru eliminarea interferenţelor radio date de motoare cu colector. Se poate obţine prin conectarea ,,în aer,, conform schemei, a trei condensatori cu valorile scrise pe schemă şi tensiune de lucru corespunzătoare. Dar cum aţi ajuns la concluzia că acela ar fi defect, l-aţi măsurat să vedeţi dacă dă trei valori (2 x 20nF şi 100nF) ? Se pot măsura uşor între cei trei pini de conexiune toate aceste valori. Cu un capacimetru bineînţeles... dar foarte rar am găsit astfel de filtre defecte, uneori mai explodează din cauza străpungerii unuia din condensatori, dar atunci se vede şi cu ochiul liber... Se poate şi elimina complet, nu va perturba deloc funcţionarea motorului respectiv.....doar că motorul va produce ceva zgomot în banda radio AM. Deşi nu prea cred că mai ascultă mulţi radio în banda AM, toate posturile emit acum şi în FM, unde calitatea sunetului este mai bună. Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Ceea ca se vede în pozã este un "condensator deparazitor".Aparatul electric poate funcționa fără probleme fără el,doar că introduce bruiaj în rețeaua electrică. Link spre comentariu
Vizitator Csengeri Dezso Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Acela nu-i un simplu condensator, ci un ansamblu de trei condensatori. Se folosesc pentru eliminarea interferenţelor radio date de motoare cu colector. Se poate obţine prin conectarea ,,în aer,, conform schemei, a trei condensatori cu valorile scrise pe schemă şi tensiune de lucru corespunzătoare. Dar cum aţi ajuns la concluzia că acela ar fi defect, l-aţi măsurat să vedeţi dacă dă trei valori (2 x 20nF şi 100nF) ? Se pot măsura uşor între cei trei pini de conexiune toate aceste valori. Cu un capacimetru bineînţeles... dar foarte rar am găsit astfel de filtre defecte, uneori mai explodează din cauza străpungerii unuia din condensatori, dar atunci se vede şi cu ochiul liber... Se poate şi elimina complet, nu va perturba deloc funcţionarea motorului respectiv.....doar că va produce zgomot în banda radio AM. efectiv a explodat Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Daţi-l jos şi merge perfect fără el...dacă motorul este în regulă binenţeles. Link spre comentariu
Vizitator Csengeri Dezso Postat Septembrie 16, 2016 Partajează Postat Septembrie 16, 2016 Daţi-l jos şi merge perfect fără el...dacă motorul este în regulă binenţeles. Multumesc mult pentru ajutor Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 17, 2016 Partajează Postat Septembrie 17, 2016 Condensatoarele electrolitice au pacatele lor: rezistenta serie mare, pierderi mari ce cresc cu frecventa, capacitate ce scade cu cresterea frecventei, depolarizarea in timpul depozitarii, etc. Pentru filtrarea tensiunii redresate la 50 Hz nu apare nici un dezavantaj, se poate folosi orice condensator electrolitic daca nu este uscat. In practica se intalnesc multe cazuri in care un condensator trebuie sa fie inlocuit cu mai multe condensatoare in paralel: - cand trebuie sa se obtina o rezistenta serie cat mai mica - cand condensatorul trebuie sa incarce sau sa descarce curenti foarte mari - cand exista pericolul uscarii unui electrolitic - cand se incalzeste si trebuie sa aiba racire mai buna - cand trebuie sa aiba impedanta mica intr-o banda foarte larga de frecvente. Am intalnit multe produse profesionale cu diverse condensatoare legate in paralel: sursa in comutatie cu 16 electrolitici de 1000 micro in paralel, sursa pentru un circuit de inductie cu 40 de condensatoare ceramice identice in paralel, sursa de c.c. (romaneasca) cu patru condensatoare in paralel pe iesire, un electrolitic mare, unul mic, un PMP si un ceramic. Intr-un produs de fabrica in care sunt legate mai multe condensatoare in paralel, exista sigur un motv si nu trebuie sa fie inlocuite cu unul singur. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum