Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6P9-la ce se poate folosi

imreberes

Postări Recomandate

@ggg, Oscilogramele au venit mai tirziu, la inceput au fost doar niste valori Vrms de unde nu se intelegea cit e componenta alternativa si cit e cea continua ca sa pot extrage ceea ce voiam. De aici confuzia.Cu dl Lazaroiu lamurisem problema repede.

Link spre comentariu

Domnilor, neintelegerea cred ca ar trebui discutat in privat. Criticile constructive sunt bineprimite, dar cearta nu cred ca are vreun folos.

Foarte corect!!! Va rog fara "YES-Man"-i pe aici, ca nu foloseste nimanui! Sa discutam la obiect si nu la numarul de posturi sau mai stiu eu ce alta categorie.

Cu dl Lazaroiu lamurisem problema repede.

Asa sa fie!
Link spre comentariu

Sa discutam la obiect

:aplauze Ar fi foarte placut sa auzim si despre un amplificator realizat cu acesta lampa.Daca ne limitam numai la teorie si uitam ca mai trebuie si lipite niste piese una de alta, nu realizam decat echivalentul unui caiet de sarcini...
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Sunt curios cum s-a finalizat acest amplificator?!

Apoi rog pe userul LMOlimpiu sa simuleze un final PP cu acest tub in clasa A, in mod trioda (avand in vedere ca UAmax=UG2max=330V) si in mod pentoda.

Multumesc!

Link spre comentariu

Sunt curios cum s-a finalizat acest amplificator?!

Apoi rog pe userul LMOlimpiu sa simuleze un final PP cu acest tub in clasa A, in mod trioda (avand in vedere ca UAmax=UG2max=330V) si in mod pentoda.

Multumesc!

Pentru ce? Ai de gand sa faci acest amplificator, sau de dragul simularii? Ar fi interesant sa-l faci!

Link spre comentariu

Stimate dl. Sebi Carjan, de dragul simularii am destule scheme... .M-am pricopsit cu 10 buc din aceste tuburi care la prima vedere par a fi foarte liniare. 

Am spus par, deoarece liniariatea lor este ”puternic descurajata” de un parametru numit panta variabila.

As vrea sa folosesc aceste tuburi. Dupa discutia de azi cu dl. LMOlimpiu treaba nu pare a fi asa de simpla... . 

Din punctul meu de vedere subiectul este deschis.

Atasej mai jos graficele in mod trioda de la acest tub.

Multumesc!

Posted Image

Posted Image

Editat de matropower
Link spre comentariu

Stimate dl. Sebi Carjan, de dragul simularii am destule scheme... .M-am pricopsit cu 10 buc din aceste tuburi care la prima vedere par a fi foarte liniare. 

Am spus par, deoarece liniariatea lor este ”puternic descurajata” de un parametru numit panta variabila.

As vrea sa folosesc aceste tuburi. Dupa discutia de azi cu dl. LMOlimpiu treaba nu pare a fi asa de simpla... . 

Din punctul meu de vedere subiectul este deschis.

Atasej mai jos graficele in mod trioda de la acest tub.

Multumesc!

Am gasit totusi o schema pe DIY realizata de niste turci,ei spun ca au obtinut rezultate foarte bune si un sunet deosebit,asa o fi,nu-i contrazic!

Mie nu-mi place aceasta lampa,s-ar putea sa fiu subiectiv,dar am facut si cateva masuratori, avand acces la "tehnica moderna" si chiar s-au dovedit a fi instabile...sau probabil tuburile mele erau foarte vechi chiar daca erau NOS dar cine mi le-a dat le avea depozitate pe jos intr-un grajd de vite,din acest motiv sunt foarte ruginite (tuburile fiiind metalice).

Chestia cu panta variabila trebuie analizata mai atent.

P.S eu nu spun ca nu se poate face un amplificator cu aceste tuburi,se pot face amplificatoare SE,PP in modul pentoda sau trioda,insa in modul trioda personal nu mi-au placut comportamentul practic al lor,chiar daca multi spun ca ar fi echivalente cu 6P15P,nu sunt chiar echivalente,6P9 sunt bunicile lui 6P15P si au aplicatii diverse cu preponderenta in amplificatoare/preamplificatoare RF sau amplificatoare video in primele televizoare rusesti RUBIN.La inceputul acestui subiect eu am propus cateva scheme,nu stiu daca cineva le-a realizat practic sau nu.

post-175212-0-32291900-1445365455_thumb.gif

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Am si eu cateva ruginituri, din care una pare sa fie pe la 88% buna (asa cum ar zice der_doctor).

Sebi! te rog,daca ai timp si daca tot ai in uTracer aceasta lampa 6P9 conecteaz-o ca trioda cu ecranul la anod direct fara rezistenta iar G3 la anod sau la catod si vezi ce se intampla in cele doua cazuri,interesant ar fi de stiut cat poate fi Ua daca in modul pentoda Vs(Ug2)=150V ???,poate pe un model practic reusim sa facem ceva pentru colegul @maropower,multumesc!

Link spre comentariu

Supresor si Ecran la Anod

Am micsorat tensiunea anodica in primul caz deoarece am vazut ca grila3 (legata la catod), incepe sa absoarba curent!

Cel mai bine, opinia mea, e sa se lege impreuna G3 si G2 la anod.

Da,multumesc @sebi,ciudata lampa ,in poze am pus doua variante pentru un load-line; o varianta cu grila in curenti de grila si o varianta cu grila numai in regim negativ,acum nu stiu daca tine in varianta a 2-a la acel PSF : Ua(Ug2+Ug3)=272.7V , Ia=32.9mA, Ug1=-9V.In prima varianta avem un Ra=3575 ohmi iar in varianta cealalta avem Ra=9246 ohmi.

La varianta a 2-a distributia armonica mi se pare mult mai buna...

post-175212-0-31032300-1445462907_thumb.png

post-175212-0-57452000-1445462918_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări