Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie boxe mai puternice pentru ascultat si chefuri

Vizitator JosefThePlayer

Postări Recomandate

Singura chestie de urmat in domeniul DIY de o persoana care are putine cunostinte e un proiect documentat de la A la Z, pana la ultimul surub. Altfel sunt 99% sanse sa iasa o veritabila lada cu difuzoare buna de discoteca la tara.In rest, treaba cu piatra aruncata in lac si cu cei care se chinuie sa o scoata.

Sunt total de acord cu asta .Singura sansa reala ar putea fi sa caute " Second Hand " de calitate , nerebobinate . La banii precizati initial ar putea gasi destule oferte ! Oricum este exclus Cerwin Vega .
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

7

• sergiu mihoc

6

• Sharky

3

• 300B SE

3

Top autori în acest subiect

Niciuna din variantele prezentate pe aici nu e cine stie ce, iar rezultatul final se poate folosi doar la chefuri si auditie cu manele. Despre CW nu stiu nimic, dar nu cred ca putem compara o boxa finita cu doua difuzoare care vor trebui lipite si construit un filtru special pt ele. e12 si pht e cat de cat, daca n-ai pretentii, deci e o varianta buna de incepator, in rest hp, comp 34 si filtru de la kon, da, sigur suna excelent! :sparge:

si daca e de la kon ce ma? trebuie neaparat sa scrie pe ele dynacord sa sune bine?am specificat foarte clar, la banii investiti suna destul de bine, normal daca vrea calitate trebuie o investitie mai mare, de exemplu ar putea pune un d220ti si un filtru facut pe masuna, si ar iesi ceva foarte frumose12 n-am ascultat dar nu cred ca poate fi folosit ca fullrange, hp e un difuzor f bun la banii lui, coboara f binedaca zici ca ai 10 mil numai pt difuzoare iti recomand hp15w + d220ti, asta este sfatul meu. am avut si stiu cum suna
Link spre comentariu

Poate sa scrie si futachi pe ele, daca se potrivesc cu ce combinatie de difuzoare ai atunci suna bine, daca nu se potrivesc e nasol.Eu am lucrat cu toate difuzoarele mentinate aici si stiu ce contine acel filtru de la kon. E relativ ok facut filtrul, dar nu se potriveste! Iti urmeaza oamenii sfaturile si apoi dau vina pe difuzoare pt sunetul prost. Cand nu ai referinte orice ciuruc ti se pare ca suna mirobolant. Toti am trecut prin faza asta, fara exceptii. Ideea e ca trebuie sa si evoluezi, si asta nu inseamna sa bagi bani in difuzoare super scumpe ci doar sa iti pui mintea la contributie sa stii utiliza ce ai la indemana.MAi departe face fiecare ce vrea.Hai noroc! Spor la lazi!

Link spre comentariu

Poate sa scrie si futachi pe ele, daca se potrivesc cu ce combinatie de difuzoare ai atunci suna bine, daca nu se potrivesc e nasol.Eu am lucrat cu toate difuzoarele mentinate aici si stiu ce contine acel filtru de la kon. E relativ ok facut filtrul, dar nu se potriveste! Iti urmeaza oamenii sfaturile si apoi dau vina pe difuzoare pt sunetul prost. Cand nu ai referinte orice ciuruc ti se pare ca suna mirobolant. Toti am trecut prin faza asta, fara exceptii. Ideea e ca trebuie sa si evoluezi, si asta nu inseamna sa bagi bani in difuzoare super scumpe ci doar sa iti pui mintea la contributie sa stii utiliza ce ai la indemana.MAi departe face fiecare ce vrea.Hai noroc! Spor la lazi!

filtru low cost, am avut si filtre de la shambala si nu se compara,cum am zis si mai sus calitatea costa,acum sincer cu 10 mil nu vad ce difuzoare pro ar putea lua, eu as merge pe hp15w + d220ti si un filtru bun, sau daca bugetul permite un selenium 15pw3dar cum ai zis si tu fiecare face ce vrea:d ,
Link spre comentariu
wally_gatter

Audax , Focal , Scan Speak ,PAudio Systems LTD sunt nume de referinta in domeniul difuzoarelor de foarte buna calitate.. Dupa cum spun si altii ,odata ce ai ascultat un ansamblu de difuzoare cuplate acustic printr-un filtru si incastrate intr-o incinta proiectata cu un factor de calitate cat mai ridicat ,nu-ti vine sa mai iei alte difuzoare.. Dar omul cum spunea , in banii lui nu se incadreaza asa ceva din firmele mai sus amintite din pacate.. Poate mi-a scapat mie , sau nu am citit atent intreg topicul , dar intreb si eu , ce gen de muzica vei asculta pe viitoarele boxe? Jazz-ul de exemplu nu suna bine pe boxe de sonorizari.. (era un exemplu :sparge: )

Link spre comentariu
Vizitator dpacurari

Foarte de acord cu Sharky. Poti sa ai difuzoarele lui peste prajit, daca sunt prost implementate cu filtre aiurea si nu sunt alese corect ca raspuns in frecventa , tot un sunet de porc rezulta...
Link spre comentariu

Foarte de acord cu Sharky. Poti sa ai difuzoarele lui peste prajit, daca sunt prost implementate cu filtre aiurea si nu sunt alese corect ca raspuns in frecventa , tot un sunet de porc rezulta...
mai dyfp20 este un filtru low cost, dar la cat costa este foarte bun, eu personal ma declar multumit de combinatia de mai sus, avand in vedere suma investita, si pana la urma asta conteaza nu?
Link spre comentariu

DomnilorIn cele spuse de mine mai sus nu este "misto" ci dimpotriva e un sfat care poate sa il duca pe om pana la urma la performantza!Intelegeti ca e incepator si nu are habar de acustica si nici de filtre.Omul nu stie ce anume sa asculte la un difuzor!Nu e o rusine sa fii incepator!Binenteles ca sfaturile dvs sunt de cea mai buna calitate. In special cele ale lui Victor, care pe langa faptul ca este extrem de bine informat are si o mare experientza!Succes!

Link spre comentariu

In primul rand, ce vrei tu e imposibil. Trebuie facut un compromis. Tu te astepti ca niste dif-uri pro, cu pret mic, sa coboare foarte jos... imi pare rau, dar nu se poate. Ce propun eu, este un dif care pleaca de la un ~45Hz. Pentru un balamuc, populat de oameni beti manga, si cu urechi de tabla, e suficient.

Tu astepti o calitate deosebita a sunetului, cu detalii specifice boxelor de mediu Hi-Fi, de la niste incinte pro, imi pare rau, dar nu se poate...

Sunt multe imposibile in ce doresti tu, dar, daca accepti mici compromisuri, tu, vei fi foarte multumit...

Sa iesim din sfera aberatiilor de tot soiul, si sa intram pe concret;

Deci, cum vad eu, in banii dansului, PAREREA MEA!

EMINENCE ALPHA-15A 255ronx2

Posted Image

EMINENCE ALPHA-8MRA 175ronx2

Posted Image

EMINENCE APT150 130ronx2

Posted Image

Adica fix~ 1000 ron.

Mai departe om mai vedea. Daca ramai pe astea, facem repede si proiect de cutie...

Bafta!

P.S. Ia-le incet, in ordine... dupa achizitia confirmata cu fotografii, rog un coleg competent, sa faca o simulare si sa-mi comunice volum, lungimi/sectiuni tuburi, si-ti fac eu proiectul de executie. Haide sa si facem ceva, nu numai sa ne dam cu parerea, ca la vanatoare de posturi... asta e scopul forumului!

Link spre comentariu

Este o propunere mai buna decat cea facuta de mine si satisface si cerintele initiatorului topicului , aceea de a construi incinte pe trei cai , care sa reziste la " abuzuri " . Propunerea mea de incinta pe doua cai era de luat in seama pentru varianta cand nu sunt suficienti bani disponibili ( inclusiv pentru accesorii gen filtre , conectica , coltare , manere , plasa protectie difuzoare etc ) .Spor la constructii de calitate si auditii placute !

Link spre comentariu

Alpha15a este o gluma de difuzor, are Qts 1,26 :ras: nu ai cum sa scoti 45hz din el intr-o incinta sub 500 litri. Alpha8mra si apt150 cred ca sunt bune, tinand cont de bugetul alocat.Propun lw1503, are putere mai mare si lumea este multumita de el pe bass.

Link spre comentariu

Alpha15a este o gluma de difuzor, are Qts 1,26 :ras: nu ai cum sa scoti 45hz din el intr-o incinta sub 500 litri. Alpha8mra si apt150 cred ca sunt bune, tinand cont de bugetul alocat.

Propun lw1503, are putere mai mare si lumea este multumita de el pe bass.

nomikos acel difuzor de la eminence de 15 nu are nevoie de o medie, urca destul de bine, plus de asta iti dai seama ce bataie de cap o sa-si faca cu filtrul ala pe 3 cai?? ca sa iasa un filtru bun trebuie facut numai la comanda si o sa il coste foarte muuult, crede-ma ca nu merita.

baga ai avut lw1503 de zici ca e bun sau vorbesti din spusele la altii? eu am avut si iti garantez ca are kick ceva mai pronuntat in rest nu prea coboara

varianta ce-a mai buna pt el este hp15w + un driver (recomand d220ti)+ filtru bun

(recomand hp15w pentru ca coboara foarte bine)

Link spre comentariu

Nu se poate face o comparatie intre Cerwin Vega si propunerea mea cu difuzoare P Audio . Daca aveti sange in veioza , postati o poza cu dimensiunea magnetului la difuzorul de joase de la Cerwin Vega si de la P Audio , asa , comparativ . Aici aveti acele poze cu E12 250N http://www.discopro.ro/?p=productsMore& ... e=e12-250n , magnetul fiind din NEODYMIUM !Oare chiar nu v-ati saturat sa dati sfaturi fara a sti despre ce este vorba ? Sau cumva este vorba de rea vointa ?

ve 15
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări