Vizitator JosefThePlayer Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Va salut.Ce difuzoare sa cumpar ? Vreau sa imi fac ceva boxe mai puternice pe 3 cai pentru ascultat in casa si tras chefuri. Vreau sa aiba bass profund si cu impact asa ca m-am gandit sa fie difuzorul de minim 30cm ar fi bine de 40cm. Si mediile vreau sa se auda clar, nu infundat dar nici sa urle sa acopere basul si inaltele sa fie cristaline dar nu sasaite si pitigaiate de aceea m-am gandit sa fie pe 3 cai Statia va fi de 2x400w rms pe 4 ohmi tot facuta de mine.Boxele de prin Mediagalaxy , Domo nu m-au impresionat , cred ca e normal pentru ca aveau difuzoare destul de mici si puteri muzicale. Am dat de siteul asta si m-am gandit ca o solutie buna ar fi sa le fac eu, mai ales ca am un unchi ce face mobila, ma ajuta el cu cutiile din pal. Pentru difuzoare am 1000 lei Link spre comentariu
CBI Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 In banii aia nu ai cumcel mult iti iei 2 difuri mai din gama profesionala si iti faci 2 boxe de sonorizare pe 2 cai(12-15" cu driver + horn)dar atentie,boxele nu se abordeaza ca mobila din bucatarie(constructiv vorbind).Tamplarii in general tind sa faca niste greseli elrmentare mari cat casa daca ii lasi sa faca dupa capul lor,pt ca abordeaza lucrarea ca pe o cutie chioara de depozitat cartofi,o incinta acustica implica si ceva cunostinte tehnice,asa zisa proiectare-testare Link spre comentariu
Luca Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Mai adauga la cei 1000 lei inca 400-600 lei si cumparati o pereche de cerwin vega pe 3 cai cu bass de 30 cm si putere reala garantata de 200-250w pe 8 ohmi, vei fi super multumit + de asta ai si garantie vro 2 ani. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 PAudio E12-250N + PAudio PHT408 cred ca te-ar multumi la maxim......... Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 De foarte multi ani Cerwin Vega nu mai au nimic de spus....din pacate . Oricum este cea mai proasta optiune posibila !Daca ar trebui sa fim ontopic , varianta cu boxe din PAL si difuzoare de la P Audio din gama profesionala ( modelele recomandate de mine , se gasesc usor cu Google ) este de departe cea mai buna calitativ , se incadreaza in suma de bani precizata iar pentru filtre poate lua legatura cu userul Shambala , este expert in filtre ! Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Da, singura diferenta e ca CW poti asculta inainte sa te convingi cum suna. Sa construiesti boxe dupa o solutie ieftina cu filtre facute prin corespondenta e loterie curata.E drept depinde de cum stii sa asculti.Tonsilul l-as lasa la o parte. Mi-e frica pt viata lui. Poti folosi difuzoare de sonorizare in casa, daca stii cum, dar din pacate te alegi cu niste cazane cam mari daca vrei extensie in bas. IAr cum difuzoarele de sonorizari sunt mai nervoase orice greseala in filtru e fatala, pt sunet. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 PAudio E12-250N + PAudio PHT408 cred ca te-ar multumi la maxim.........combinatia perfecta pentru o sonorizare in spatii mici/medii ,in al doilea caz folosite ca sateliti.. Link spre comentariu
Vizitator JosefThePlayer Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Cervin Wega par interesante. Cam asa ceva as vrea si eu. Am vazut pe Youtube multi care le-au cumparat si le-au filmat. Oamenii par multumiti da totusi nu pot sa spuna ca sunt naspa dupa ce au dat bani pe ele. Am vazut modelul ve15 cu difuzor de 15 si 400w rms oare chiar sunt wati adevarati? Tonsil vad ca au numai 150w rms.Paudio e12 nu pare chiar un difuzor de bass, este mai mult un satelit. Mi-ar place si cu sateliti si subwoofer dar imi mai irebuie un amplificator in plus de care nu am baniAs vrea sa fac eu boxele nu sa le cumpar mai ales ca cutiile nu sunt o problema. Imi e dator un unchi ce face mobila. Numai cotele sa i le spun.Cand fac filtrele imi cumpar o rola de sarma de bobinaj si multi condensatori . Voi incepe de la taieri de 400 si 4000hz si apoi tot mai iau sarma sau mai pun pe bobine si mai pun condensatori si serie sau paralel pana iese ceva ce imi place cum se aude. Asta si montatul difuzoarelor nu cred ca imi ia mai mult de o zi. Ce parere aveti de difuzoarele Dibeisi sau ce parere aveti daca pun difuzoare auto JBL pe bass? Am vazut cu 329 lei Jbl gt5-15 subwoofer 38 cm, 15 inch putere: 300W RMS, 1200W max raspuns in frecventa: 25Hz - 400Hz sensibilitate: 92dB impedanta: 4Ohmi. Ce credeti ,JBL nu e firma fraiera . Daca cumpar doua gt5-15, ce difuzoare de medii si inalte recomandati dar sa nu depaseasca 500 lei ? Oare scot Jbl mai mult bass ca Cervin wega ? Ultimile au 95db , am inteles ca 3 db in plus sunt ca si dublarea puterii ? Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Super ideea ta! Boxele le poti face si "ochiometric" adica faci o cutie din pal si montezi difuzorul. Te gandesti tu cat de mare va fi cutia! (in functie de apartament-sala). Filtre gasesti la adelaida sau cam peste tot. Vezi sa "puste" impendantele! Sunt filtre si mai ieftine si mai scumpe te ajuta "google". Parerea mea este ca poti sa "iesi" cu max 150lei/boxa asta daca te ajuta ruda ta cu cutia. Recomand sa folosesti MDF dar e mai scump! (si mai dens) Gasesti si alte accesorii pentru boxe vezi capace difuzoare sau elemente de conectare. Eu am pus ochii pe niste difuzoare chinezesti relativ ieftine; iti dau linkul: http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... ohm-p-7711 la numai 59 lei, plus 20 lei/filtre plus 15 lei pentru inalte poate introduci si difuzor de medii (mivarom). Calitatea va fi acceptabila si vei fi multumit o perioada! Nu trebuie sa iti bati capul cu calcule si masuratori! Merge si asa doar suntem romani! Iti recomand la modul foarte serios sa faci aceste boxe asa cum ti-am spus si sa le asculti apoi dupa un timp (cateva luni sau ani) vei simti necesitatea de a construi ceva mai bun! Si pana atunci aduni si niste bani! Poate iti dai seama ca nici amplificatorul tau nu te satisface?! (Vei dori unul pe tuburi?!) E ceva de genul: Ca sa poti aprecia un Porche trebuie sa conduci inainte mai multe masini ieftine si sa iti dai seama ca merita sa platesti diferenta si pentru ce anume platesti! Succes! PS. Domnilor experti in boxe: De ce demoralizati omul? In primul rand trebuie sa inceapa cu ceva apoi trebuie sa simta necesitatea unor boxe foarte performante! Nu stiti ce sursa de semnal foloseste si nici ce aplificator ! Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Aceasta este prima "boxa" construita de mine! Difuzor de "2 lei si 15 bani", fara filtru am folosit-o cu un crossover. (are si 5 sateliti mai mici - difuzoare de medii si inalte) Mult timp a sunat "minunat"... . PS 1. Cred ca are vreo "tz" ani vehime. 2. Fiul meu a primit "cadou" un set de boxe cu sateliti marca "Genius" - undeva la 150 lei - care suna "a plastic". Aceasta boxa este tocmai buna ca la 16 ani sa construiasca un amplificator cu TDA 2003/satelit TDA 2030/bass si sa inclocuiasca "teribila Genius" (avand ca sursa de semnal placa de sunet din calculator 5+1) ca mai tirziu ..... . png image hosting Link spre comentariu
sergiu mihoc Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 daca vrei ceva pentru ”chefuri” care sa se incadreze in banii tai fa-ti 2 fullrange cu hp15w si comp34 (filtru dyfp20), si iti garantez ca o sa fii multumit vorbesc din propria mea experienta, am avut o multime de difuzoare pro, si combinatia de mai sus e ce-a mai ok avand in vedere investitia boxele mele aratau asa Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Nu se poate face o comparatie intre Cerwin Vega si propunerea mea cu difuzoare P Audio . Daca aveti sange in veioza , postati o poza cu dimensiunea magnetului la difuzorul de joase de la Cerwin Vega si de la P Audio , asa , comparativ . Aici aveti acele poze cu E12 250N http://www.discopro.ro/?p=productsMore& ... e=e12-250n , magnetul fiind din NEODYMIUM ! Oare chiar nu v-ati saturat sa dati sfaturi fara a sti despre ce este vorba ? Sau cumva este vorba de rea vointa ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Ceea ce faci matale Nea' Victore, se numeste MARKETING. un lucru foarte urat practicat acolo pe meleagurile in care te scalzi matalica si in care uimesti "prostimea" cu idei fantasmagorice. Lucru pe care il faci si cu o deosebita seninatate pe oriunde mergi. Inteleg ca ai si tu partea ta de profit din comercializarea produselor alora. Ehee...motive sunt destule. Dar ma opresc aici. Te inseli amarnic . In toate privintele .Nu este cazul sa ma tutuiesti sau pe viitor sa incerci sa mi te adresezi . Nu avem ce comunica !!! Niciodata . Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Niciuna din variantele prezentate pe aici nu e cine stie ce, iar rezultatul final se poate folosi doar la chefuri si auditie cu manele. Despre CW nu stiu nimic, dar nu cred ca putem compara o boxa finita cu doua difuzoare care vor trebui lipite si construit un filtru special pt ele. e12 si pht e cat de cat, daca n-ai pretentii, deci e o varianta buna de incepator, in rest hp, comp 34 si filtru de la kon, da, sigur suna excelent! Singura chestie de urmat in domeniul DIY de o persoana care are putine cunostinte e un proiect documentat de la A la Z, pana la ultimul surub. Altfel sunt 99% sanse sa iasa o veritabila lada cu difuzoare buna de discoteca la tara. Altfel mai bine o boxa de firma care suna. In felul acesta se merge la sigur chiar daca pe bani grei. Experienta rareori se vinde pe gratis.In rest, treaba cu piatra aruncata in lac si cu cei care se chinuie sa o scoata. Link spre comentariu
Luca Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Mai adauga la cei 1000 lei inca 400-600 lei si cumparati o pereche de cerwin vega pe 3 cai cu bass de 30 cm si putere reala garantata de 200-250w pe 8 ohmi, vei fi super multumit + de asta ai si garantie vro 2 ani. Solutia mea prezentata mai sus zic eu ca este cea mai buna la Chefuri cu manele si auditi de semi-calitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum