H Robert Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Am primit acesta statie de lipit dar incompleta si as dori sa sa stiu ce fel de letcon s-ar potrivi,puterea este 45W Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 26, 2012 Autor Partajează Postat Martie 26, 2012 Imi puteti recomanda un letcon pt acesta statie? Ce fel de letcon sa cumpar pt acesta statie Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Desfa-o sa vezi cu ce este facuta in interior si vezi ce tensiune ai pentru letcon. Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 27, 2012 Autor Partajează Postat Martie 27, 2012 Este cu transformator poze cu interioru tensiune este 6.7V pt letcon Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Daca scoate 6,7V pentru letcon va fi foarte greu de gasit letcon pentru ea.De 12 sau 24 s-ar gasi. Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 28, 2012 Autor Partajează Postat Martie 28, 2012 Ce imi recomandati sa caut una la 12V?Ca pt 7V am cautat si n-am gasit, care ar fi cea mai potrivita? Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Statiile obisnuite sunt cu letcon alimentat la 24V.Solomon,Weller,Gordak,Ersa astea toate azu letconuri la 24V Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 29, 2012 Autor Partajează Postat Martie 29, 2012 Am masurat tensiunnile in secundarele transformatorului (are 2 secundare) pe una sunt 26V si pe cealalta 19V, probabil este ceva defect de am pe letcon 6.7V, puteti sa ma indrumati sau o ideea despre ce ar fi vorba, ce ar putea fi defect? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 uitate pe traseul care duce spre letcon,duce la componenta de pe radiator?daca da tensiunea din transformator duce la acea componenta.Fa o poza cu cablajul partea de forta.Foarte posibil sa fie la 24 v. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 Daca nu o scoti la capat cu montajul original sau daca nu renteaza, poti sa adaptezi oricand schema lui Wolf sau alta versiune la traful acela. Cu un letcon Solomon ai rezolvat problema. Cred totusi ca odata ce ai 26v/19v pe traf nu este facuta sa scoata sub jumatate din valoare (banuiesc ca nici potentiometrul nu lucreaza) si este posibil sa aiba dreptate colegul vasile eugen. viewtopic.php?f=14&t=9630&start=1395 Verifica componentele poate scoate in jur de 24v. Le. Cate fire ai la iesirea ptr. letcon? Nu imi dau seama daca are vreo legatura cu termocupla letconul pe care il avea. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 Din cite imi dau seama din ce este acolo ,letconul este ca si la mine,cu doua fire. Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 29, 2012 Autor Partajează Postat Martie 29, 2012 Sunt 2 fire la iesire pt letcon,componenta de pe radiator este un tiristor Tesla KT110/200 am masurat tensiunea la bornele lui este de 0.38V, si potentiometrul nu functioneaza. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Martie 29, 2012 Partajează Postat Martie 29, 2012 Inseamna ca, comanda un letcon normal fara termocupla/termostat (modele mai vechi, cine stie).Cu toate ca daca ne uitam la carcasa arata ca o statie de lipit probabil ca momntajul a fost folosit la altceva.Sincer iti recomand sa dai afara tot montajul si sa faci altul de la sectiunea din linkul de mai sus, nu are rost sa te chinui. Faci rost de un letcon Solomon si cu montajul lui Wolf sau altul din aceeasi sectiune te alegi cu o statie termostatata buna. Ai transformatorul deja (si carcasa buna)care este cel mai scump in rest nu te ajunge cine stie ce. Binenteles ca letconul costa insa odata il cumperi.Doar o parere... Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Sunt statii de lipit si noi la care letconul are doua fire.De ex Fahrenheit 28003.Reglajul se bazeaza pe modificare rezistentei electrice in functie de temperatura.Si sa stiti ca sunt stabile.Si weller WHS40 tot asa lucreaza. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 în cazul de față, cel mai bun lucru e să renunți la montajul original, să iei schema lui wolf și un letcon solomon.pe vremea când s-a fabricat stația aia de lipit, exista bunul obicei de a se nota pe hârtia transformatorului tensiunile și curenții înfășurărilor, deci uită-te pe el mai atent, să știi amănuntele astea.apoi, notează dimensiunile plăcii (lungime și lățime) plus înălțimea pe care o are cea mai înaltă componentă de pe ea, unde e pusă, și cum vin firele de la traf și de la plăcuță la mufa letconului, precum și pozițiile găurii de fixare pe șasiu.cu datele astea poți să faci altă plăcuță care să intre la fel de bine în cutie, folosind schema lui wolf și un letcon solomon...bineînțeles... o să ai nevoie de alt letcon sau pistol de lipit, să poți face lipiturile necesare.în fine, wolf spunea la un moment dat că a folosit 2 tipuri de transformatoare cu schema lui: unele aveau 18-20 de volți c.a. altele 24 de volți c.a., iar cele de 24 de volți cam ardeau letcoanele, timp în care cele de 18-20 de volți funcționau foarte bine fără să ardă nimic.așa că dacă secundarul de 19 volți oferă măcar 2 amperi, conectează noua plăcuță la el!secundarul de 26... dacă îl lași în gol, nu se întâmplă nimic, dar ai putea face o cutie ceva mai mare, și ai putea adăuga și o sursă stabilizată cu 317, fără prea mari pretenții...P.S. io am o cutie plus traf de stație de lipit termostatată fabricată la electromureș...din păcate, traful, deși e solid, nu dă decât 12 volți, și aia e singura înfășurare secundară, așa că a trebuit să iau un traf chinezesc de 2x12 volți...traful acela s-a cam transformat în sursă reglabilă de tensiune... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum