Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

USBTiny

MifTy

Postări Recomandate

pentru că așa vreau eu, și pentru că vreau să mă conving că-mi merge siprogul corect, chit că nu l-am mai folosit de ceva mai mult de un an, am decis să refac plăcuța programatorului USBTiny...

problema e că... nu știu ce fusebiți să-i bag (SinaProg here... am lăsat poneiul deoparte,... mai bine să necheze el a plictiseală decât să nechez eu că am mai blocat un mcu...).

am căutat atât pe situl original http://dicks.home.xs4all.nl/avr/usbtiny/ cât și pe situl lui tanti ladyada :d dar n-am găsit nimic special, de fapt nimic despre fusebiți... și un search pe google nu a pomenit nimic depre fusebiții ce se cer setați în attiny2313-le respectiv...

are careva idee???

(nu, nu merge, da, am scris mcu-ul, nu, nu-l recunoaște windowsul, zice de ”device malfunctioning and windows does not recognize it”, nu pot instala driverul până nu apare divaisul... și da, urmează să fac și un usbasp, însă vreau și un usbtiny, pentru momentele când... plouă! :d)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

5

• nickrvl

2

1. s-ar zice că sunt chior. ce zice pe situl lui dickie...

The AVR must be clocked with an external 12 MHz crystal. For an ATtiny2313, this means that the low fuse byte must be reprogrammed, for instance to 0xef. I also recommend to enable the BOD circuit, when available. For the ATtiny2313, this means programming the high fuse byte to 0xdb (BOD level is 2.7V).

2. am pus mai întâi low fuse byte, și după aia... celebra eroare rc=-1 :)

am verificat cu ultimul attiny2313 ”virgin”, cu ăla nu-mi dă nici o eroare... și din câte țin minte, nici prima oară n-am setat și high fuse-ul...

... mă apuc de usbasp, și... sper să nu blochez și atmega8-ul de la Laci, că altul PU n-am... :sparge:

ca să nu mai tot postez eu: am lăsat bifată chestia asta Divide clock by 8 internally; [CKDIV8=0]

asta înseamnă că... avr-ul e tactat acum la 12/8 = 1,5 mhz ???

și dacă da... cum naiba-l mai accesez? că în teorie nu ar trebui să am probleme, dar am tot pus cuarțuri, de la 4 la 20 mhz, și nimic...

Link spre comentariu

............................................................și dacă da... cum naiba-l mai accesez? că în teorie nu ar trebui să am probleme, dar am tot pus cuarțuri, de la 4 la 20 mhz, și nimic...

Pentru asta e bun "Atmega Fuse Doctor", chiar daca nu "recunoaste" toata lumea mai devreme sau mai tirziu tot blocam cite unu`, miriind marunt printe dinti scoatem acel "device" din fundul sertarului deblocam Mc-ul si "analizam" gresala.Altfel nu-mi dau seama de unde gresala....
Link spre comentariu

... nu-mi suportă siprogul!!! :cry:dar... pe jpg-ul ăla zice: checked = unprogrammedar însemna că setările alea ar trebui să fie corecte și pentru pony...

Link spre comentariu
Vizitator andrianu

din sursa de unde am luat screenshootul, scrie așa : Pentru Algorithm builder și Uniprof, se bifează ca pe imagine, pentru PonyProg, AVR Studio, SinaProg, se instalează bifele invers.Eu folosesc SinaProg (la momentul construirii usbTiny -uniprof am folosit), și acolo prin drop menu selectez opțiunile necesare. Ca atare, ai nevoie să selectezi doar cuarț extern, de frecvență înaltă.

Link spre comentariu

pe avrfreaks există un topic despre blocarea attiny 2313 cu ”ajutorul” fusebiților, și am impresia că este exact cazul meu, adică în loc de ”cristal de cuarț extern” am setat ”oscilator extern”, ceea ce e cu totul altceva, și-am mai și lăsat activă chestia cu dividerea frecvenței cu 8... că la BOD n-am apucat să umblu...se dă acolo și rezolvarea, de care s-a mai pomenit de câteva ori până acum pe-aici: oscilator (nu cristal) pus pe pinul OSC1, cu frecvența necesară... .se dă și un ”application note” de la Fairchild, unde se dau schemele necesare de oscilatoare, AN118...oricum am câteva 7414 care stau degeaba, așa că...și încă ceva: cineva a modificat softul de usbtiny pentru attiny45/85, deoarece suspomenitele mcu-uri au oscilator intern funcțional până la 16 mhz, deci plăcuța devine foarte mică, chiar și în cazul folosirii versiunii th a lui attiny...mă bate gândul să încerc și asta!!! :freaza:

Link spre comentariu

...............................................................se dă acolo și rezolvarea, de care s-a mai pomenit de câteva ori până acum pe-aici: oscilator (nu cristal) pus pe pinul OSC1, cu frecvența necesară... .se dă și un ”application note” de la Fairchild, unde se dau schemele necesare de oscilatoare, AN118..........................................................

Pina sa-mi fac "deblocatorul" pomenit mai sus am reusit sa-mi deblochez un Mc direct cu degetele pe pinii pentru cristal, nu a mers din prima ci tot insistind cu programatorul sa-l vada si jucindu-ma cu degetele pe pini a reusit sa fie vazut, de acolo a fost simplu, dar cred ca sti asta, sa mai confirmat pe aici...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări