Vizitator DanD Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Am facut aceasta alarma http://ronj.eu5.org/dr.html , merge ok dar problema este ca nu am de unde sa o alimentez. Ma gandeam sa folosesc priza telefunului fix (romtelecom) dar am masurat si acolo am atat tensiune continua 50V cat si alternativa cam 100V... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 priza telefonului este proprietatea ROMTELECOM si este folosita ca suport energetic pt intermedierea unui serviciu,convorbirea telefonicalasa telefonul deschis o perioada mai lunga de timp-va da un ton de avertizare si daca nu formezi un numar se va intrerupepriza este sub controlul centralei telefonice,asa toata lumea avea lumina de veghe gratuita Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Alarmele se fac cu baterii de beckup. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Foloseste o baterie,exact ca-n schema si gata...Nu te mai gandi sa legi chestii de linia telefonului! Link spre comentariu
Vizitator DanD Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 As vrea sa pun contactul (intrerupatorul) pe poarta care se va deschide de cateva ori pe zi. Nu stiu cat ma va tine o baterie avand in vedere ca circuitul de mai sus lucreaza practic tot timpul deci nu e rentabil. Asa mai bine foloseam un uC tiny cu sleep mode dar nu as vrea sa il bag doar pt atat. De asta ma interesa daca pot alimenta acel circuit de la priza sau nu. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Incearca cu un banal incarcator de telefon, eventual suplimenteaza filtrarea pe C3 cu un electrolitic de 500-1000 microF. Link spre comentariu
Vizitator DanD Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 nu prea ma incanta ideea sa stau cu el in priza 24/24 doar pentru asta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 daca acumulatorul sau priza de 220vca nu par solutii interesante se poate folosi bateria cu cartofi http://playenergyclsa8avulcan.wordpress ... e-cartofi/ Link spre comentariu
lavynyu Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 ori alegi varianta cu baterii ori faci un alimentataor banal traf+redredare+filtarare altcumva nu ai cum sau mergem pe energie alternativa dar asa este mai complicat ......... Link spre comentariu
salsa Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Bateria cu cartofi, faina scula si usor de facut. Un alt lucru pe care le-am învăţat de la acest experiment este că crearea de energie electrică şi de a face o baterie este uşor, principala provocare este producătoare de o baterie care poate continua să producă cantitate mai mare de energie electrică pentru valoarea mai mare de timp. Prin conectarea cartofi baterii mai multe puteţi face suficientă electricitate pentru a aprinde o lumină strălucitoare super diodice (inclus în kit). La noi in Ardeal se face asa: iei o lampa solara de gradina cu 5-6 lei. O desfaci, scoti acumulatorul. Modifici circuitul, in sensul ca legi panoul solar in locul acumulatorului. In loc de LED (sau inseriat cu el ca e mai cool) pui un acumulator de 9V din care alimentezi motajul. Daca doresti sa scoti led-ul trebuie inlocuit cu o dioda. Montajul rezultat va asigura incarcarea acumulatorul si la lumina puternica, nu doar cand e soare. O schema oarecum asemanatoare a lampii gasesti aici: . Daca nu-ti furnizeaza tensiune suficienta vor trebui inseriate doua panouri. In plus, daca ai parte de zile innorate, il poti ajuta punand o baterie (respectiv doua inseriate) in locul acumulatorului initial. Bateriile pot fi aproape moarte, chiar sub 1 V, recuperate de prin telecomenzi etc. E scump sa faci economie, dom'le.Uite si o alta schema care te-ar putea ajuta: lampa solara P.S. In interiorul lampii de gradina n-o sa gasesti decat o chestie verde (bobina) si un soi de tranzistor cu 4 picioare. Functional e echivalent cu circuitul de pe youtube. Se pare ca producatorul a integrat toate componentele in chipul ala. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Sau din josul paginii la care te trimite link-ul dat de @miticamy, se poate folosi energie aflată la picioarele noastre: http://playenergyclsa8avulcan.wordpress ... discoteca/ Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 daca iei un buzzer din ala de tip banut poti sa il legi direct la iesirea de la integrat si va rezista mult timp bateria. Care e problema cu incarcatorul de tlefon tot timpul in priza? Daca folosesti unul de calitate cu sigla aia de energy star alea trebuie sa consume <0.1W fara sarcina, iar circuitul e oricum optimizat pentru consum extrem de mic. Deci la capitolul elergie arsa e ieftin. Chiar si mai ieftin decat bateria, 2-3 baterii vor face cat incarcatorul. Link spre comentariu
Vizitator DanD Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Problema e ca va sta foarte mult timp nesupravegheat intr-o camera nelocuita. Nu e bun incarcatorul pentru mine.Imi place ideea lui salsa dar de unde iau lampa de gradina sau panourile solare....Eu de pe tme.eu/ro am mai comandat componente dar acolo nu am gasit. O sa ma interesez si revin cu eventuale probleme. Link spre comentariu
Vizitator DanD Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 P.S. Multumesc pentru imbunatatirea schemei, am incercat acuma sa scot tranzisturul....mai slab sunetul totusi(nu am putut edita) Link spre comentariu
salsa Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Lampi solare gasesti cam la orice magazin care are si scule de gradinarit. Nu ai specificat localitatea ta, asa ca am sa insirui mai multe magazine cu voia colegilor: Ambient, Selgros, Praktiker, probabil si Metro, Real, Kaufland. La Baumax este oferta la 5 lei. Imi amintesc ca in anii trecuti erau si pachete de 3 la 10 lei.Ma refeream la panourile solare din aceste lampi, nu separat. O celula solara gasesti la 10 lei pe aici pe forum dar mai ai de lucru ca s-o poti folosi.Acumulator de 9 V si aprox 200mAh am vazut pe okaz.. la 15 lei. Trebuie capacitate mica pentru ca sa-l poata incarca sistemul solar.Oricum, dupa parerea mea, daca la montajul ala pui un acumulator de alarma de 12 V incarcat te tine ani de zile. Asta il gasesti sub 50 de lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum