Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie alimentare circuit?

Vizitator DanD

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dorian 70

2

• salsa

2

• Dr.L

1

• lavynyu

1

Top autori în acest subiect

priza telefonului este proprietatea ROMTELECOM si este folosita ca suport energetic pt intermedierea unui serviciu,convorbirea telefonicalasa telefonul deschis o perioada mai lunga de timp-va da un ton de avertizare si daca nu formezi un numar se va intrerupepriza este sub controlul centralei telefonice,asa toata lumea avea lumina de veghe gratuita

Link spre comentariu
Vizitator DanD

As vrea sa pun contactul (intrerupatorul) pe poarta care se va deschide de cateva ori pe zi. Nu stiu cat ma va tine o baterie avand in vedere ca circuitul de mai sus lucreaza practic tot timpul deci nu e rentabil. Asa mai bine foloseam un uC tiny cu sleep mode dar nu as vrea sa il bag doar pt atat. De asta ma interesa daca pot alimenta acel circuit de la priza sau nu.

Link spre comentariu

ori alegi varianta cu baterii ori faci un alimentataor banal traf+redredare+filtarare altcumva nu ai cum sau mergem pe energie alternativa dar asa este mai complicat .........

Link spre comentariu

Bateria cu cartofi, faina scula si usor de facut.

Un alt lucru pe care le-am învăţat de la acest experiment este că crearea de energie electrică şi de a face o baterie este uşor, principala provocare este producătoare de o baterie care poate continua să producă cantitate mai mare de energie electrică pentru valoarea mai mare de timp. Prin conectarea cartofi baterii mai multe puteţi face suficientă electricitate pentru a aprinde o lumină strălucitoare super diodice (inclus în kit).

:ras:

La noi in Ardeal se face asa: iei o lampa solara de gradina cu 5-6 lei. O desfaci, scoti acumulatorul. Modifici circuitul, in sensul ca legi panoul solar in locul acumulatorului. In loc de LED (sau inseriat cu el ca e mai cool) pui un acumulator de 9V din care alimentezi motajul. Daca doresti sa scoti led-ul trebuie inlocuit cu o dioda. Montajul rezultat va asigura incarcarea acumulatorul si la lumina puternica, nu doar cand e soare.

O schema oarecum asemanatoare a lampii gasesti aici:

. Daca nu-ti furnizeaza tensiune suficienta vor trebui inseriate doua panouri. In plus, daca ai parte de zile innorate, il poti ajuta punand o baterie (respectiv doua inseriate) in locul acumulatorului initial. Bateriile pot fi aproape moarte, chiar sub 1 V, recuperate de prin telecomenzi etc. E scump sa faci economie, dom'le.

Uite si o alta schema care te-ar putea ajuta: lampa solara

P.S. In interiorul lampii de gradina n-o sa gasesti decat o chestie verde (bobina) si un soi de tranzistor cu 4 picioare. Functional e echivalent cu circuitul de pe youtube. Se pare ca producatorul a integrat toate componentele in chipul ala.

Link spre comentariu

daca iei un buzzer din ala de tip banut poti sa il legi direct la iesirea de la integrat si va rezista mult timp bateria. Care e problema cu incarcatorul de tlefon tot timpul in priza? Daca folosesti unul de calitate cu sigla aia de energy star alea trebuie sa consume <0.1W fara sarcina, iar circuitul e oricum optimizat pentru consum extrem de mic. Deci la capitolul elergie arsa e ieftin. Chiar si mai ieftin decat bateria, 2-3 baterii vor face cat incarcatorul.

Link spre comentariu
Vizitator DanD

Problema e ca va sta foarte mult timp nesupravegheat intr-o camera nelocuita. Nu e bun incarcatorul pentru mine.Imi place ideea lui salsa dar de unde iau lampa de gradina sau panourile solare....Eu de pe tme.eu/ro am mai comandat componente dar acolo nu am gasit. O sa ma interesez si revin cu eventuale probleme.

Link spre comentariu

Lampi solare gasesti cam la orice magazin care are si scule de gradinarit. Nu ai specificat localitatea ta, asa ca am sa insirui mai multe magazine cu voia colegilor: Ambient, Selgros, Praktiker, probabil si Metro, Real, Kaufland. La Baumax este oferta la 5 lei. Imi amintesc ca in anii trecuti erau si pachete de 3 la 10 lei.Ma refeream la panourile solare din aceste lampi, nu separat. O celula solara gasesti la 10 lei pe aici pe forum dar mai ai de lucru ca s-o poti folosi.Acumulator de 9 V si aprox 200mAh am vazut pe okaz.. la 15 lei. Trebuie capacitate mica pentru ca sa-l poata incarca sistemul solar.Oricum, dupa parerea mea, daca la montajul ala pui un acumulator de alarma de 12 V incarcat te tine ani de zile. Asta il gasesti sub 50 de lei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări