Vizitator razvan32 Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 salut.am si eu o intrebare.am cumparat acum cateva zile o sirubelnita de control(creion) si knd am ajuns acasa am observat ca daca fac contact cu corpu becul se aprinde.In fine, am vrut sa verific daca am tensiune la o priza si desii scosesem sigurantele de la contoar imi indica ca am tensiune........imi puteti spune despre ce e vb?va multumesc Link spre comentariu
H Robert Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Acea surubelnita este pt verificat continuitati (daca ai un conductor si pui la capetele lui surubelnita si se aprinde inseamna ca nu e intrerupt...) nu pt a verifica daca exista sau nu tensiune pe conductoare.Eu am auzit de multe ori ca lumea ii tot spune creion de tensiune, parerea mea este ca este un indicator de joasa tensiune si asa ar trebui sa se numeasca. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Indiferent de detaliile tehnice ale acelei surubelnite, nu e normal sa se aprinda cu siguranta scoasa, inseamna ca faza nu este intrerupta si te poti electrocuta. Du'te si scoate siguranta din panoul de pe palier ca sa intrerupi curentul in toata casa, si vezi care e situatia atunci. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Posteaza o poza cu surubelnita. Este posibil ca sigurantele de la panoul apartamentului tau sa fie montate pe nul si faza sa ajunga direct la consumator. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Daca aveti un singur circuit de prize sau mai multe trebuie sa scoateti toti consumatorii din priza si sa faceti verificarea altfel cu acel indicator de continuitate veti vedea continuitate prin ceilalti consumatori din prize chiar daca a-ti scos sigurantele din tablou ,presupun ca este model vechi din cel cu patroane. Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Posibil fenomen de inductie daca cablul pe care il verificati trece pe langa un conductor pe care aveti faza se poate transmite o inductie si acel indicator de tensiune sa va pacaleasca. Cel mai sigur mod de a controla acel circuit este cu o lampa de control, format dintr-un fasung cu bec conectat prin doua fire (faza-nul sau intre faza si impamantare) la circuitul pe care doriti sa-l verificati. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Acea "surubelnita" are in loc de indicator cu neon un tranzistor FET plus un led rosu plus doua baterii ag-3 (rezistenta cilindrica originala de 200-500kohm ramane ca si la cele vechi in aceeasi pozitie, cuplata la poarta tranzistorului, simplist este un detector de sarcina electrica). De aceea se aprinde ledul in contact cu corpul sau la apropierea de un circuit in functiune sau chiar daca se incarca corpul electrostatic si se atinge o suprafata metalica legata la impamantare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum