Extasy2525 Postat Aprilie 15, 2006 Partajează Postat Aprilie 15, 2006 Mar interesa si pe mine daca stie cineva, daca exista vreo perie sau ceva de genul asta sa poti da lustrul la aluminiu...pe mine ma intereseaza ca vreau sa imi fac un amplificator si sa folosesc foaie de aluminiu de 2 mm....si vreau sa ii dau luciul...si ce pot sa aplic peste sa nu se oxideze...sa nu se vada degete puse pe el....eu am vazut o chestie de genul asta...era un fel de perie care se atasa la bormasina si dadea luciul....acum nu stiu daca exista si la noi in romania....va rog sa imi spuneti unde gasesc si cum se numeste... multumesc Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 15, 2006 Partajează Postat Aprilie 15, 2006 Eu am facut chestia asta cu un banal disc de pasla si pasta de lustruit (aia verde), dupa care l-am lacuit. Link spre comentariu
andiy Postat Aprilie 15, 2006 Partajează Postat Aprilie 15, 2006 Înainte sa ajungi la pasla, foloseste smirghel din ce in ce mai fin pana nu mai ramâne nici o zgârietură. Eu am facut chestia asta cu un banal disc de pasla si pasta de lustruit (aia verde), dupa care l-am lacuit.Despre ce pasta verde este vorba? De unde? Cât? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 15, 2006 Partajează Postat Aprilie 15, 2006 Se foloseste in general la pasuirea supapelor de la motor pe scaunele lor. Vezi pe la vreun service. De cumparat nu stiu de unde. Link spre comentariu
one Postat Aprilie 15, 2006 Partajează Postat Aprilie 15, 2006 Despre ce pasta verde este vorba? De unde? Cât?Este vb. despre pasta speciala de lustruit, am impresia ca e oxid de crom.In lipsa se poate incerca cu pasta de dinti, dar dureaza un pic mai mult. Link spre comentariu
RealAlex Postat Aprilie 16, 2006 Partajează Postat Aprilie 16, 2006 In loc de pasta tin minte ca se folosea si ciocolata.. da ciocolata! Link spre comentariu
one Postat Aprilie 16, 2006 Partajează Postat Aprilie 16, 2006 Freci cu ciocolata pana iti creste barba, stai linistit. Nu te mai lua dupa bancurile de la Mithbusters. Asa, poti sa freci linistit si cu margarina sau sapun, in functie de rabdare. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 16, 2006 Partajează Postat Aprilie 16, 2006 Chestia aia verde de care vorbeam este de fapt o carbura de ceva (parca siliciu, eu la chimie am promovat ca era mama colega cu profa de chimie :supz: ) oricum cu o duritate f. mare, dar foarte fina. De aceea lustruieste, chiar si cele mai dure oteluri. Pentru aluminiu merge f. bine, dar poti incerca si cu scrum de tigara cu putin ulei (eventual un ulei subtire). Nu merge f. bine la suprafete f. mari. (asta e partea binefacareata a fumatului :rock: ) Link spre comentariu
RealAlex Postat Aprilie 16, 2006 Partajează Postat Aprilie 16, 2006 Freci cu ciocolata pana iti creste barba, stai linistit. Nu te mai lua dupa bancurile de la Mithbusters. . Ai facut scurta la mana incercand? Nu ma iau dupa bancuri, incearca sa lustruiesti un fund de cutie de pepsi cu ciocolata, sa vezi ce oglinda frumoasa o sa apara :P. Eeste pe net o pagina ( din pacate nu o mai am ) cum sa aprinzi un foc cu asa ceva, aviz celor care au de gand sa se rataceasca prin salbaticie. Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Mai 25, 2006 Autor Partajează Postat Mai 25, 2006 Am cautat si eu acel banal disc de pasla si nu am gasit nicaieri...am cautat in targa la castani si la obor si nimik...unde as putea gasi asa ceva? Link spre comentariu
Vizitator Koji Postat Mai 25, 2006 Partajează Postat Mai 25, 2006 Cauta branturi de pasla si taie mai multe discuri atat cat ai nevoie.Le pui pe un ax si te-ai scos.Ideea este ca, cu cat te vei stradui sa fie mai lucios cu atat vor fi mai vizibile urmele de degete, chiar si cele mai fine zgarieturi.Eu as merge mai bine pe o varianta de matuire, pe care o vei obtine mult mai usor, freci placa cu smirghel aspru intr-un singur sens (de preferinta in lungime placii), dupa care bagi placa in soda caustica si o sa se albeasca foarte misto.succes (pt. ambele variante) :yawinkle: Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Mai 25, 2006 Autor Partajează Postat Mai 25, 2006 da partea cu matuirea ar fi buna..ca daca stau bine si ma gandesc la amplificatoarele din comert nu au fatza lucoasa..e mai mata si data cu lac..sau ceva de genul asta..si cred ca o sa arate mult mai bine...thx Link spre comentariu
Vizitator Koji Postat Mai 26, 2006 Partajează Postat Mai 26, 2006 daca vrei sa fie mata nu mai are rost sa o lacuiesti pentru ca lacul o face iarasi lucioasa. este posibil sa fie si lac mat, dar nu stiu nimic despre asta. Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Mai 26, 2006 Autor Partajează Postat Mai 26, 2006 E... lac vreau sa dau sa nu se ia scrisul de pe carcasa...ca vreau sa scriu chesti de genul..volume, bass...... si ce mai trebuie Link spre comentariu
Vizitator Koji Postat Mai 27, 2006 Partajează Postat Mai 27, 2006 cauta un atelier de gravura si vezi ce pret iti cere pt. a-ti grava ce ai tu nevoie. in felul asta spui la revedere vopselei care oricum nu are aderenta pe aluminiu. koji Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum