Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor motor pas cu pas

moro_mu

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor ,sincer sa fiu de la inceput vreu sa va spun ca nu am lucrat cu motoare pas cu pas pana acum.Am procurat un motor si as fii foarte racunoscator daca ma poate ajuta cineva cu o documentatie sau cu un sfat cum sa fac legaturile la acest tip de motor fiindca nu am reusit sa gasesc nici un fel de date despre el, nu stiu nici la ce tensiune lucreaza. Doresc sa fac un PWM controler sa pot sa-i controlez turatia de la turatie mica la turatie maxima.Mentionez ca acest motor are 8 fire in doua legaturi a cate 4 fire.Am sa atasez cateva poze.Ori ce idee e bine venita. Pe spate are urmatoarele date:9904 112 08101MB01 47 72Cu stima .

post-23172-13982940834_thumb.jpg

post-23172-139829408348_thumb.jpg

post-23172-139829408355_thumb.jpg

post-23172-139829408362_thumb.jpg

post-23172-13982940837_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florin2901

1

• moro_mu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Motoarele pas cu pas, asa cum le zice si numele, sunt niste motoare care se "rotesc" facand cate un pas..... In general aceste motoare "cunosc" cercul ca avand 400 pasi.

Nu au turatii prea mari, personal stiam ca au pana la 400 rot/min - s-ar putea sa ma insel.

Acele 8 fire in 2 grupe reprezinta cele 4 bobinaje interne ale statorului.

Ele trebuie conectate in circuite speciale denumite DRIVERE MPP, gasesti asa ceva pe http://www.hi-end.ro.

In functie de necesarul de "putere", aceste bobine se utilizeaza independent, paralel si cel mai des in serie.

Personal am construit un utilaj cu trei motoare din aceasta categorie.....

http://www.einstein.ucoz.com

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări