Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme Protectie DC si cuplare intarziata difuzor

ianny

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Da ,e nevoie de bobina aceea ,majoritatea amplificatoarelor o au , iar R14 e de 10 ohmi/3w .... Schema asigura cele mentionate de tine si in plus in cazul in care amplificatorul oscileaza iti decupleaza boxa ! :)

Salut Alex, am nevoie la clona mea Naim NAP de o protectie DC cu cuplare intarziata si am decis sa construiesc protectia publicata de tine de la Goldmund Thelos. Nu este mentionata tensiunea de alimentare a modulului dar pot sa presupun ca e nevoie de 24V. Ce releu ai folosit care sa se potriveasca la cablajul publicat ?

Exista vreo recomandare ce priveste felul componentelor, adica acel cond de 330pf ar fi mai fine sa fie ceramic/film etc ?

Multumesc !

Link spre comentariu

.... ca sa nu deschid alt subiect , si sa fie toate protectiile la un loc, va prezint o schema utilizata la amplificatorul Goldmund Telos , care are inclusa si protectia la eventuala oscilatie a etajului final , cablajul e o incercare proprie . :freaza: . Atasat aveti schema si cablajul .Numai bine Alex.

Am facut o bucata sa testez aceasta protectie, daca totul e ok voi face si pe cea de-a doua.

post-176390-0-40184100-1450719725_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Tensiunea de alimentare e de +50V de la finalul amplificatorului ..... l-am facut si functioneaza in amplificatorul meu Sara . Am si varianta cu doua relee .

Pentru ce releu este facut cablajul de la protectia Goldmund? Aveam un releu care parea sa se potriveasca dar nu prea cade bine pe gauri.

Inteleg ca acum el este proiectat ptr +50v ? eu am o tensiune ceva mai mica de alimentare dar pp ca tb sa ajustez cele 2 rezistente de putere.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
La 17.01.2013 la 11:00, albasete a spus:

Este functionala la "rece", dar nu este testata pe amplificator. Cat de O.K. poate fi pentru un amplif stereo cu TDA 2050, alimetat simetric ?

post-46864-139829561284_thumb.png

Va salut! 

T4 trebuie sa fie obligatoriu BC517? A realizat cineva schema inlocuind acolo cu un BD1xx? Nu vad de ce ar trebui pus acolo un trz darlingtone tinand cont ca nu comanda decat un releu banal..

Link spre comentariu

Păi pune ce tranzistor vrei şi apoi revino cu întrebarea ,,de ce nu-mi merge schema ? ,,.Pentru întrebări din astea, unii fac patru ani de facultate...iar alţii se mulţumesc să respecte specificaţiile unei scheme.Restul se miră de ce  aia, de ce ailaltă..

Calculează ce curenţi circulă pe acolo şi vezi de ce s-a ales acel tranzistor.Dacă nu-l ai, îl poţi face din doi tranzistori având factorii Beta potriviţi.

Link spre comentariu

Poi mega ohmi aia, plus aia prin care se incarca C3 descarca cuplarea intarziata.

Totodata de pui un filtraj mic apuca sa decupleze la intrerupere curent. In mod sigur ai mai multa energie in conzii de filtraj decat in asta.

DAr da, schema e cam simpla. Mai bine ia una gata facuta de la chinezi ca macar nu iti bati capul, sau de la MArian ca stii ca e mai calitativa.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări