Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme Protectie DC si cuplare intarziata difuzor

ianny

Postări Recomandate

Buna,Am cautat pe forum si nu am gasit nici unde pareri despre schema de mai jos.As dori sa imi spuneti daca se merita si daca functioneaza macar teoretic, sa fac schema pentru protectia la cc.Daca s-a mai discutat aceasta schema si imi cer scuze.Multumesc.

Ar fi util sa ai in dublu exemplar schema , nu se defecteaza ambele canale simultan ...
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator aditzus

Salut, si eu caut sa fac o protectie cat mai buna pt amplif si boxe. Am vazut intr-un post anterior protectia din poza atasata. Am inceput sa o pun in SPice sa o simulez. Am cateva intrebari, daca hpavictor ma poate ajuta, levate de referinte in primul rand in partrea de protectie sunt cred ca 4 GND uri....., R59 este un potentiometru?; cine este semnalul Feedback?; care este mecanismul pt ventilator? nu inteleg cum functioneaza, in functie de ce?

post-34195-139829529602_thumb.png

Link spre comentariu

Tranzistorul VT9 este senzorul termic , conectat pe radiator .Toate traseele de masa sunt conectate intr-un singur punct ( cu circuite independente notate astfel : G1 G2 G3 G4 G5 G6 G7 etc ) adica intre condesatorii electrolitici de filtraj ai tensiunii de alimentare a etajului amplificator de putere . Acesta este punctul de masa central ( Star Ground ) al amplificatorului !R59 este un potentiometru semireglabil , din care se stabileste pragul deconectarii releului din iesire atunci cand tranzistorul VT9 sesizeaza o temperatura a radiatorului mai mare decat prestabilim noi .Ventilatorul este comandat direct proportional cu temperatura radiatorului : temperatura este sesizata de VT9 , iar tensiunea de comanda este amplificata ( in DC cu DA9/1 si DA11 /1 ) pentru actionarea ventilatorului 12V / 3,4W.Detectia de DC pe iesirea amplificatorului( notat in schema ca fiind Feedback ) se face cu DA9/2 , care primeste semnal si de senzorul termic , pentru a deconecta releul din iesire ...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări