Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme Protectie DC si cuplare intarziata difuzor

ianny

Postări Recomandate

Buna,Am cautat pe forum si nu am gasit nici unde pareri despre schema de mai jos.As dori sa imi spuneti daca se merita si daca functioneaza macar teoretic, sa fac schema pentru protectia la cc.Daca s-a mai discutat aceasta schema si imi cer scuze.Multumesc.

post-24020-139829408181_thumb.jpg

Link spre comentariu
wally_gatter

Am realizat de curand o schema de protectie difuzor cu cuplare intarziata a difuzorului ,este perfect functionala ,poate fi folosita si ca punct de plecare pentru o protectie mai stufoasa desi nu cred ca mai are nevoie de imbunatatiri. Are atasat si un LED rosu ca indicator al starii "Protect" ..Atasez mai jos schema si o idee de cablaj:Protectie DC 1.pdfProtectie DC 1 PCB.pdf

Link spre comentariu

Schema e buna.Dar ar merge umpic imbunatatita.Schimbat T4 cu ceva mai fortos,un bd pentru evitarea oricaror surprize.Ajustat R5 pentru o tensiune ferma pe releu.Ai masurat tensiunea pe releu?

Link spre comentariu

Mutul, care bănuiesc că-l vei folosi la intrarea amplifului, are nevoie şi de o rez în serie pe intrare, altfel pui la masă ieşirea preului sau a sursei de semnal. Nu toate suportă aşa ceva. O rez de cîţiva kOhmi, însă îţi va mai scădea din semnal şi poate trebuie modificat filtrul gama de la intrarea amplifului, atenuarea în frecvenţă se va accentua. Părerea mea e că e inutil, cît timp ai releu la ieşire. Ptr T4 foloseşte un BDxxx.

Link spre comentariu
wally_gatter

T4 va fi BD139 iar la treaba cu inserierea unei rezistente in linia de semnal am gandit-o si eu , asta o adapteaza fiecare in functie de nevoile si caracteristicile preului si ampului lacare se va folosi.. Ideea de muting e gandita in asa fel incat la decuplarea releului sa nu mai existe tensiune alternativa (doar DC in cazuri catastrofice) ,tranzistorul fiind mult mai rapid decat releul ,ion consecinta decupleaza semnalul mai repede..

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări