ianny Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 Buna,Am cautat pe forum si nu am gasit nici unde pareri despre schema de mai jos.As dori sa imi spuneti daca se merita si daca functioneaza macar teoretic, sa fac schema pentru protectia la cc.Daca s-a mai discutat aceasta schema si imi cer scuze.Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 E o glumă. Dacă vrei protecţie serioasă şi adaptabilă la orice amplif, studiază aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151 Prin pag. 29 au fost reataşate schemele pierdute primăvara trecută şi prin ultimele pag. găseşti diverse variante cu trz. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Am realizat de curand o schema de protectie difuzor cu cuplare intarziata a difuzorului ,este perfect functionala ,poate fi folosita si ca punct de plecare pentru o protectie mai stufoasa desi nu cred ca mai are nevoie de imbunatatiri. Are atasat si un LED rosu ca indicator al starii "Protect" ..Atasez mai jos schema si o idee de cablaj:Protectie DC 1.pdfProtectie DC 1 PCB.pdf Link spre comentariu
Den Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Schema e buna.Dar ar merge umpic imbunatatita.Schimbat T4 cu ceva mai fortos,un bd pentru evitarea oricaror surprize.Ajustat R5 pentru o tensiune ferma pe releu.Ai masurat tensiunea pe releu? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 o sa schimb R5 cu valoarea injumatatita ,ceva de genul 4k7 si T4 o sa-l pun BD139 de proba ... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 o sa schimb R5 cu valoarea injumatatita ,ceva de genul 4k7 si T4 o sa-l pun BD139 de proba ...Atasez PCB-ul initial la scara 1:1PCB protectie DC.pdf Link spre comentariu
alex mm Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 .... ca sa nu deschid alt subiect , si sa fie toate protectiile la un loc, va prezint o schema utilizata la amplificatorul Goldmund Telos , care are inclusa si protectia la eventuala oscilatie a etajului final , cablajul e o incercare proprie . . Atasat aveti schema si cablajul . Numai bine Alex. PROT GOLDMUND TELOS.pdf PROT TELOS GOLD.pdf 2 Link spre comentariu
Den Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Ca de obicei la inaltime Link spre comentariu
ianny Postat Martie 25, 2012 Autor Partajează Postat Martie 25, 2012 la ultima protectie postata de alex_mm dupa cate vad circuitul lm393 este un operational, se poate inlocui cu TL072 sau alte op-uri?mersi, Link spre comentariu
alex mm Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 ..... se poate dar e mai ieftin LM393 uite aici cu 3,5 Roni cumperi 10 bucati Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 Am revenit cu schema de protectie DC cu mutting adaugat la ea ,initial voisem sa pun comanda muttingului la intrarea darlingtonului de comanda a releului ...Protectie DC cu Mutting.pdf Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 Mutul, care bănuiesc că-l vei folosi la intrarea amplifului, are nevoie şi de o rez în serie pe intrare, altfel pui la masă ieşirea preului sau a sursei de semnal. Nu toate suportă aşa ceva. O rez de cîţiva kOhmi, însă îţi va mai scădea din semnal şi poate trebuie modificat filtrul gama de la intrarea amplifului, atenuarea în frecvenţă se va accentua. Părerea mea e că e inutil, cît timp ai releu la ieşire. Ptr T4 foloseşte un BDxxx. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Aprilie 2, 2012 Partajează Postat Aprilie 2, 2012 T4 va fi BD139 iar la treaba cu inserierea unei rezistente in linia de semnal am gandit-o si eu , asta o adapteaza fiecare in functie de nevoile si caracteristicile preului si ampului lacare se va folosi.. Ideea de muting e gandita in asa fel incat la decuplarea releului sa nu mai existe tensiune alternativa (doar DC in cazuri catastrofice) ,tranzistorul fiind mult mai rapid decat releul ,ion consecinta decupleaza semnalul mai repede.. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Va ofer cateva exemple mai deosebite de scheme de protectie , de la un amplificator Pro si de la un amplificator HiFi , Vincent SP331 : Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 O schema mai simpla ( nu este completa , lipseste partea de detectie supracurent si lipsa AC ) fara prea mari compromisuri : Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum