paradisio90210 Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 Asa cum spune titlul,vreau sa imi fac o pereche de angel eyes pentru masina,am avut o masina care a avut angel-eyes dar nu pot sa imi explic de ce,s-au topit la baza ledurior,apoi s-au dezlipit ele,au atins halogenele si o parte s-a topit,impreuna cu firele de alimentare,nu am recuperat nici macar un fir sau un led,initial am vrut sa le arunc,dar am vazut un filmulet pe youtube unde angel-eyes-ul nu era rotund,ci avea limitele cercului undeva intre jumatate si trei sfert,m-am uitat apoi peste ce aveam,si am realizat ca pot sa recuperez o asemenea portiune,nu e perfecta dar am sa o matuiesc cu smirglu de 1000 si apoi am sa o polishez,nelamurirea mea este,mie imi trebuie cate doua led-uri/angel-eye,ce led sa aleg,cum sa le leg,(serie,paralel?,prin rezistenta?)pentru ca vor fi alimentate de tensiunea de la pozitii,si vreau sa nu mai patesc ca data trecuta,adica sa se topeasca,am sa folosesc fire termoizolate,nu prea ma pricep la led-uri,stiu ca sunt la 1.5v,poate sunt si la o tensiune mai mare sunt si bi-color?as vrea ceva mai deosebit,adica sa imi fac un box(il am din aluminiu,in care sa pun montajul)si sa am doua functi,una normala,alimentata pentru pozitie si alta ceva gen flash,blitz cu un condensator care sa se descarce,...sa folosesc led-uri normale,smd-uri?in schema am sa arat exact ce vreau.Multumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 S-au topit din cauza caldurii becului... Link spre comentariu
paradisio90210 Postat Martie 24, 2012 Autor Partajează Postat Martie 24, 2012 Mi-am simulat eu intr-un program urmatoarea schema pe care am modificat-o am adaugat 7 led-uri in plus,am pus un condensator mai mic,si un semireglabil de unde sa reglez intensitatea pulsului,si am mai adaugat un switch care daca tine circuitul deschis,angel eyes urile raman aprinse pe pozitie,daca il inchid circuitul incep sa pulsesze,puls ce il reglez din potentiometru,ce as putea sa mai modific sa am un puls mai puternic?e corect facut circuitul?pot pune led-uri bicolore? Link spre comentariu
paradisio90210 Postat Martie 24, 2012 Autor Partajează Postat Martie 24, 2012 Am mai modificat putin,mi am pus un led care pulseaza ca si cele ce vor fi in far ,va fi montat intr-un box mic in masina ca sa vad in ce stare este lumina din angel eyes-uri,si sa le pot regla intensitatea din masina,plus un switch care sa comande daca e pozitie sau flash(sa pot sa comut repede atentie la politie)am cam rezolvat de unul singur,unde sunt ledurile am sa plec cu fire pt fiecare far de unde impart tensiunea,intrebarea e cum pot face sa am un flash puternic,gen blitz,led-urile o sa fie pe culoare alba?O sa mearga alimentat circuitul de la alimentarea de la cd player?sau vreun plus ce il gasesc prin bord?din cate vad pe simulator imi scoate 12v,am sa caut led-uri de 12v,insa in cazul in care nu gasesc ce rezistenta trebuie sa pun? Link spre comentariu
paradisio90210 Postat Martie 24, 2012 Autor Partajează Postat Martie 24, 2012 Nimeni nimic,nici o parere? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Ai pus problema cam deandoaselea... ca ai angel eyes dar nu prea ,ca s-au topit dar ce anume ,ca faci dimming dar la ce? daca le ai la ce-ti folosesc parerile din afara? Deci:-vrei sa-ti reconstruiesti angel eyes -s-a discutat subiectul ,trebuie sa cauti;-vrei sa faci reglajul in intensitate -dupa ce ai o baza se poate discuta si ajunge la un rezultat;-vrei ceva puternic -aici trebuie sa folosesti leduri de putere care se incalzesc si fara radiator rapid ating sute de grade si topesc cam orice plasticarai . Link spre comentariu
paradisio90210 Postat Martie 24, 2012 Autor Partajează Postat Martie 24, 2012 Mai am plasticurile de la ele,vreau sa imi pun cate doua led-uri per inel(am sa gauresc terminalele inelului de plastic si am sa introduc cate un led la fiecare capat)vreau sa aiba intensitate lumina generata,de asta am intrebat ce tip de led-uri trebuie sa folosesc(vreau altceva decat e in comert!)si in plus de asta vreau ca in momentul in care aprind pozitia sa se aprinda led-urle(8 la numar,4 per far,2 per inel),si in plus de asta sa fac un circuit de stroboscop cu LM555,care sa aiba un switch de unde sa comut,lumina de pozitie si flash,(pe aceleasi led-uri)cu un semireglabi de unde sa reglez frecventa pulsului,ce ma interesa pe mine sunt urmatoarele:1-Am inteles ca imi trebuie 12v pentru ca eu l-am proiectat,dar ma incurc la amperaj,nu stiu ce amperaj trebuie sa aiba tensiunea care alimenteaza modulul.presupun ca +de la pozitie e ok.2-iesirea catre led-uri este 12v,iar din care stiu eu led-uile sunt de 1.5v,ce rezistenta trebuie sa pun sa scad tensiunea astfel incat sa le pot alimenta?3-cum sa leg ledurile per inel-per far,serie-paralel?4-e ok montajul?,in circuit wizard simuleaza ok,dar eu am pus si switch de unde sa comut intre pozitie/flash si un led care sa imi arate in masina frecventa cu care pulseaza ledurile in far,ce pot modifica pentru a avea un FLASH PUTERNIC,GEN BLITZ,nu ma intereseaza a pulseze ca la licurici,alternati,e ok amandoua odata,dar vreau un flash puternic,am incercat sa pun alta valoare la condensator,dar cu cat e mai mica cu atat mai bine merge,asta cer parer,doar e sectuine de LED-URI!P.S.:Am cautat pe forum,insa ceea ce vreau eu sa fac nu am gasit,sa leg 8 led-uri la 12 v nu e asa greu,le leg in serie si tot imi da 12v,dar de aia am postat aici pentru ca vreau sa fac ceva custom si nu ma pricep!In legatura cu baza,este o poza cu un LM555 pe care vreau sa l modific! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Pt a aprinde ledurile odata cu poziria ,le legi in paralel cu becul de pozitie.1. Amperajul e dat de leduri ,din constructia lor . Pt realizarea practica a inelelor ,cauta ca s-a mai discutat.2. Serie pt fiecare inel si alimentate de pe pozitie.3. Prea complicat ,cu o rezistenta rezolvi .Ce vrei sa faci cu un flash puternic? Cel care vine din fata va fi orbit de flash si santul/copac/stalp v-or fi a lui =>o arma acest flash.Ledurile au tensiune de functionare diferita in functie de culoare si curentul trebuie limitat. Link spre comentariu
paradisio90210 Postat Martie 24, 2012 Autor Partajează Postat Martie 24, 2012 Ce vreau sa fac? icon_jook Divertisment,impresie,deci de pot schimba pe schema cu lm555 ca sa imi palpaie mai repede....si mai puternic,gen blitz..ceva de genu`doar ca in faruri??? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 24, 2012 Partajează Postat Martie 24, 2012 Totusi ,cati ani ai? Nu esti responsabil de actiunile tale? Link spre comentariu
paradisio90210 Postat Martie 24, 2012 Autor Partajează Postat Martie 24, 2012 icon_jook Nu inteleg ce are LEGEA cu electronica,nu am cerut informatii despre cum pot clona card uri sau pacalii imobilizatoarele alarmelor auto?!!!Una am intrebat,alta mi ai raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum