Vizitator DanielN Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 SalutareIncerc sa construiesc un strung pentru lemn si am o nelamurire la transmisie si modificarea de viteza.O sulutie de modificare a vitezei e montarea unei fulii multiple si schimbarea curelei insa as fi curios daca exista cumva o alternativa de schimbare a vitezei mai usoara si rapida.Exista cumba o cutie de viteza cum e si la auto doar sa fie pt motoare electrice sau daca stie cineva de o solutie diferita :)Merci anticipatDaniel Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 Nimic mai simplu: motor si variator,nu e foarte ieftin dar e foarte comod si sigur. Link spre comentariu
DREDD Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 Nimic mai simplu: motor si variator,nu e foarte ieftin dar e foarte comod si sigur.Foarte comod e, dar ramane problema pastrarii cuplului la turatii mici - nu degeaba strungurile au cutii de viteza.... Link spre comentariu
katran Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 Nu poti sa compari un strung pentru metal cu unul pentru lemn ... Din cate stiu eu , la strungurile pentru lemn , cea mai buna solutie este variatorul de viteza ( problema cuplului se rezolva din " mana " ... nu impingi in scula de strunjire ca tembelul ... ) . Pe urma , ai nevoie de turatii mari ( pe undeva pe la 6-8000 ture , minim ... ) . Un factor important este si chuck-ul ( universalul ) . La astea pentru lemn , arata un pic diferit ... Bine , acu' sper ca vorbim de un strung pentru lemn standard , din ala manual ... la care trebuie dalti super ascutite , cu geometrii destepte ... mana sigura , un pic de inconstienta ( din punctul meu de vedere ...LOL ) . Link spre comentariu
Vizitator vas123 Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 La un strung de lemn turatia e in functie de diametrul de prelucrat uzual intre 700 si 4000 ture de regula se foloseste transmisie pe curea care e mai fiabila in functie de turatia motorului alegi diametrele roților de curea Link spre comentariu
Vizitator DanielN Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Am inceput lucrul la strung, am luat 2 lagare cu rulmenti de 30 mm diametru, m aintereseaza daca stite cineva in partea din fata a ax-ului vreau sa strunjesc un filet dar nu stiu sigur daca exista un standard sau o marime des folosita de cei care vand universale.Daca are cineva un strung chiar si pentru metal, ma intereseaza daca prinderea universalului se face cu filet sau este alta metoda.Daniel Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Daca are cineva un strung chiar si pentru metal, ma intereseaza daca prinderea universalului se face cu filet sau este alta metoda.DanielNu e regula sant universala cu flansa,dar sant si cu filet,de obicei mai usor gasesti cu flansa .Atasez o documentatie de la cele cu flansa.ngiqi_universale_strung.pdf Link spre comentariu
cnc_step Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Foarte comod e, dar ramane problema pastrarii cuplului la turatii mici - nu degeaba strungurile au cutii de viteza....Lucrezi pe frecventa motorului . Convertizor hf si rezolvi problema. Link spre comentariu
Vizitator florin2808 Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Salut! In general filetul pentru universalul strungului in lemn este M 33 X 3,5 mm.Pentru reglaj turatie este recomandat convertizorul de freventa. Daca ai suficienta rabdare sa urmaresti prezentarea strungului facut de mine o sa vezi la un moment dat atat universalul pentru lemn cat si convertizorul de frecventa. VEZI AICI: Link spre comentariu
boederyakumo Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Salut! In general filetul pentru universalul strungului in lemn este M 33 X 3,5 mm.Pentru reglaj turatie este recomandat convertizorul de freventa. Daca ai suficienta rabdare sa urmaresti prezentarea strungului facut de mine o sa vezi la un moment dat atat universalul pentru lemn cat si convertizorul de frecventa. VEZI AICI: Foarte ingenios construit, se vede pasiunea, sa aveti spor la treaba !!! Link spre comentariu
teleflyer Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Salut! In general filetul pentru universalul strungului in lemn este M 33 X 3,5 mm.Pentru reglaj turatie este recomandat convertizorul de freventa. Daca ai suficienta rabdare sa urmaresti prezentarea strungului facut de mine o sa vezi la un moment dat atat universalul pentru lemn cat si convertizorul de frecventa. VEZI AICI: impresionant, aveti vreun filmulet si cu masina in lucru? Link spre comentariu
Vizitator florin2808 Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Pană acum am facut doar acele probe, ceea ce pentru pentru utilaj inseamna dupa parerea mea cam 60% din ce poate face.Urmează deci sa fac o gama mai larga de modele dupa care o sa vin cu un material video elaborat cu toate operatiile.Din păcate timpul este limitat așa ca trebuie sa mai avem puțina rabdare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum