Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect ATV vehicul motorizat pt persoane cu dizabilitati

chinezu_cata2000

Postări Recomandate

Vizitator narcis83

Buna chinezu_cata2000, si eu sunt persoana cu handicap si sunt in cautarea unei soluti de transport.

As vrea sa te intreb cat te-a costat pana acum proiectul si cam cat mai trebuie sa investesti ?

Mie mi-se pare foarte complicat si banuiesc ca si scump acest proiect.

Parerea mea e ca mai simplu era sa faci asa ceva

are motor de 400w si urca panta de 16 - 18 grade cu o persoana de 70 kg, e cam slab pt ce vrei tu si costa enorm 3 - 5 mii de euro, nejustificat de scump dar toate produsele pt persoane cu handicap costa foarte mult, dar ai putea face asa ceva cu un motor de 24 - 36v si 1000 - 1200 wati care cred ca ar putea sa te traga in panta de 20 de grade.

Vezi aici ce poate face un scuter electric pt persoane cu handicap de 1000 - 1200 wati http://www.youtube.com/watch?v=abdTLzuP3PY

Eu zilele trecute am gasit un scuter de 250w cu doar 10 euro fara baterii cu becuri si carcasa sparta ... pe care lam adaptat la scaunul meu cu rotile si trage cu aproximativ 25 - 30 km/h in linie dreapta si urca panta cu greu de aproximativ 7 - 8 grade eu avand 106 kg cu tot cu scaunul meu cu rotile.

post-67224-139829440185_thumb.jpg

post-67224-139829440208_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 204
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• chinezu_cata2000

99

• Ticu

16

• stefan_k

8

• bibanu47

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Preturile foarte mari (comparativ cu autoturismete de serie) sunt justificate de faptul ca aceste vehicole se construiesc practic in regim de unicat, intrucat de obicei sunt dotate si cu alte accesorii, in functie de tipul si gradul handicapului. La produsele unicat, toate cheltuielile ocazionate de productie trebuiesc descarcate pe un singur vehicol (eventual 2...5 vehicole) si de aceea sunt atat de mari. Nimeni nu isi permite sa produca in pierdere, chiar daca scopul este unul umanitar.

Link spre comentariu
Vizitator narcis83

Acele Handbike nu sunt unicat ci se fabrica in serie, se gasesc in magazinele de ortopedie si sunt practic o bicileta cu motor taiata in 2 si are un sistem de conectare cu scaunul cu rotile, orce fabrica de bicilete poate face asa ceva iar o bicileta cu motor costa cam de la 350 de euro in sus, mult sub pretul acelor handbike.

Link spre comentariu

Chiar si produsele de serie mica (nu stiu cati au handicap loco-motor, insa nu cred ca sunt prea multi relativ la total) descarca intr-o masura destul de mica cheltuielile totale de productie. Apoi, trebuie tinut cont ca la aceste produse se folosesc materiale speciale (usoare si de mare rezistenta) care de obicei costa foarte mult. Si nu in ultimul rand, fiind o productie cu caracter umanitar, este subventionata de stat. Nu cred sa existe vre-un producator, care sa renunte voluntar la subventii. Aceste subventii nu sunt gandite in sprijinul celor cu handicap, ci ca stimulent pentru cei ce produc asemenea autovehicole. Altfel ar exista riscul, ca aceste produse sa nu le fabrice nimeni. Chiar daca taxele sunt mai mici (banuiesc) produsul final (ingloband si subventia) va fi incarcat cu o valoare destul de mare.

Link spre comentariu

scuze pentu ca raspund cu intarziere dar am fost ocupat cu cautarea tevilor patrate din otel pentu masinuta mea intr-un final a trebuit sa iau tevi de 30x30x2 cu 25x25x2 pentru ca tevi de 35 nu se gasesc.proiectul nu este nici scump nici complicat ma costat 1300ron si costa total 1700ron(toate piesele noi cu garantie)am motor de 24V 300W si altul de 49cc dar masinuta mea va avea alte performante fata de orice alt scuter sau carut cu rotile electriceste facut sa incapa in lift, sa urce dealuri borduri , sa fie rezistent, durabilluni o sa duc piesele cumparate intr-un atelier sper sa fie gata in trei saptamani

Link spre comentariu

domnule narcis, cu respect cine plateste 5000 euro pt asa ceva este stricat la cap,clar.Marea companie de automobile Renault impreuna cu compania Dacia au semnat un contract pe o perioada de foarte multi ani cu o investitie de foarte multi bani. Dacia logan este scopul celor doua mari companii. la acest proiect lucrand ingineri , oameni seriosi, roboti, investitii de milioane , pentru ca sa creeze un vehicol care sa aibe niste standarde inalte teste facute, analize, studii de impact de piata, pentru ca in final sa creeze un vehicul nou nout cu garantie care in shouroom costa 4000 de euo 4000 euro patru mii de euro.

Link spre comentariu

...Dacia logan...un vehicul nou nout cu garantie care in shouroom costa 4000 euro...

Sunt chestiuni, de departe incomparabile. Intr-un articol din 2010, Uzinele Renault-Dacia, anuntau o cadenta de 1366 autoturisme pe zi, la "banda" de Logan. Intr-un alt anunt din 25.04.2012, dadea ca sigura o productie de 1,5 milioane de unitati in ultimii 8 ani. Inmulteste doar cu 4000 euro si vei constata ca la acesti bani concernul Renault isi permite sa plateasca toata acea armata de ingineri si prospectanti de piata, despre care vorbesti. Incearca sa faci o prospectie asupra vanzarilor de vehicule speciale pentru persoane cu disabilitati si repeta calculul. Pe mine nu m-a interesat chestiunea din punct de vedere economic, insa sunt absolut convins ca un asemenea vehicul se vinde (si deci se fabrica) la cateva zile. Cred ca nu te astepti ca un producator care vinde un vehicol special de acest gen, la cateva zile odata, sa aibe aceleasi performante economice ca si un concern international, avand cateva zeci de mii de salariati si care vinde doar din marca LOGAN in medie, peste 500 autoturisme zilnic intr-o perioada masurabila in ani. De altfel, mai ai inca rabdare pana cand vehicolul pe care il construiesti va deveni functional. Dupa ce i-ai facut ultimele retusuri, aduna toate facturile si fa un calcul. Eu sunt convins, ca nu va fi o suma cu mai putin de 4 cifre semnificative. O constructie metalica simpla, din otel ornamental, care inglobeaza profile usoare de genul celor pentru care ai atasat factura de mai sus, se vinde cu cel putin 4 euro/kg. O poarta simpla din otel ornamental de 125 kg, va costa deci minimum 500 euro. Tu vrei sa realizezi un vehicol, avand un grad de tehnologicitate incomparabil, care inglobeaza produse foarte scumpe, cum ar fi spre exemplu bateria de acumulatori, electromotorul special, motorul termic, mecanismele sistemului de directie,..., etc. De curiozitate, te intreb cat au costat doar cele 4 roti de roaba pe care le vei utiliza? Avand o oarecare experienta in asemenea constructii, pot spune ca un produs functional de tehnologicitatea celui la care lucrezi, ar putea costa (fara TVA) intre 40 si 80 euro pe kilogramul de produs. Daca utilizezi cifra minima, vei ajunge pentru cele 120 kg estimate, aproape la 5000 euro. De ce nu esti onest, sa recunosti ca te-ai apucat sa construiesti acest vehicol in regim de hobby-ist, tocmai in speranta ca vei putea achizitiona materiale si produse recuperabile, la preturi mult mai mici decat cele practicate de magazinele de specialitate?!Altminteri, cu cele mai bune intentii, eu iti doresc succes si un pret accesibil.
Link spre comentariu
Vizitator narcis83

domnule narcis, cu respect cine plateste 5000 euro pt asa ceva este stricat la cap,clar.Marea companie de automobile Renault impreuna cu compania Dacia au semnat un contract pe o perioada de foarte multi ani cu o investitie de foarte multi bani. Dacia logan este scopul celor doua mari companii. la acest proiect lucrand ingineri , oameni seriosi, roboti, investitii de milioane , pentru ca sa creeze un vehicol care sa aibe niste standarde inalte teste facute, analize, studii de impact de piata, pentru ca in final sa creeze un vehicul nou nout cu garantie care in shouroom costa 4000 de euo 4000 euro patru mii de euro.

Aici in Spania unde sunt eu si in restul tarilor cu nivel de trai inalt se cumpara asa ceva, aici nu vezi batrani care isi taraie picioarele si merg pe strada ca melcul ci aici batrani care nu mai au putere isi cumpara scaune cu rotile electrice, scutere electrice avand o pensie decenta din care sa-si poata permite sa plateasca o rata ... sau aici sunt multi pensionari care au platit o viata la asigurari private de sanatate si acum asigurarile le dau asemenea vehicule.Eu vream doar sa zic ca pretul e exagerat de mare, daca o bicileta cu motor costa in jur de 500 de euro si are 30 kg, acel handbike e practic o bicileta taiata in 2 deci mai putine materiale iar materialele nu trebuie sa fie mai deosebite decat o bicileta normala deci acel handbike are aproximativ 15kg, nu zic ca ar trebui sa fie mai ieftina de 500 de euro pt ca are doar jumatate din materialele unei bicilete dar nici 3 - 5 mii de euro nu mi-se pare un pret corect. E adevarat ca se vand putine si pretul e normal sa fie mai mare daca se vand putine dar totusi vanzarile ar fi mai mari daca preturile ar fi mai mici.
Link spre comentariu

...3 - 5 mii de euro nu mi-se pare un pret corect...

Am toata intelegerea pentru cei aflati in suferinta. Din pacate realitatea economica este alta. O intreprindere, la randul ei plateste spre exemplu preturi de pana la 700 euro, pe kilogramul de matrita. O matrita medie, asa cum sunt cele pentru aparatorile unei biciclete, poate ajunge la peste 100 kg. Nimeni nu isi permite sa comande o asemenea matrita cu peste 70000 euro, pentru a produce un numar foarte mic de componente pentru o bicicleta, care in general difera fata de una normala. Cei mai multi se uita doar la aspectul fizic si estetic, care este la prima impresie asemanator. Daca se iau la analiza insa diversele piese, se va constata ca ele difera. In ceea ce priveste salariile si modul de organizare al asigurarilor de sanatate occidentale, este o alta discutie pe care nu o putem duce aici.
Link spre comentariu

orice companie mica sau mare este facuta sa fie profitabila doar ca unele companii profita prea mult de circumstantele in care se afla unii oameni.in legatura cu proectul meu, cand am spus ca a costat 1300 ron am fost sincer, dar acum o sa o dovedesc aici sunt piesele de bicicleta.

post-65482-1398294420_thumb.jpg

post-65482-139829442026_thumb.jpg

post-65482-139829442035_thumb.jpg

post-65482-139829442042_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări