Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Reglabila 1,25 - 30v/0 - 3A! Help !!!

Vizitator ecouter

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

10

• briobit

2

• radu42

1

• albasete

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu e nevoie de strap-uri la semireglabile. sursa este intr-o alta configuratie decat cea "standard". adica este un pic pe dos pentru ca foloseste acel bd140 care este pnp. de aia imi e greu sa imi dau seama ce are de nu merge

Link spre comentariu

ia casca ochii la puntea aia redresoare eu o vad pusa invers ....

(daca - de la punte e la coltul ala taiat ai pus puntea invers, - trebuie sa fie spre potentiometrii aia 3 nu spre interiorul placii)

daca o puneai normal la locul ei cum vine pe montaj trebuia sa fie cu scrisul spre siguranta aia alba NU spre condensatorul ala mare

arunca si un ochi aici cum vin piesele fizic pe placa

http://blog.3b2.sk/igi/post/Napajaci-zdroj-1-30V3A-Power-supply-1-30V3A.aspx

Link spre comentariu
Vizitator ecouter

ia casca ochii la puntea aia redresoare eu o vad pusa invers ....(daca - de la punte e la coltul ala taiat ai pus puntea invers, - trebuie sa fie spre potentiometrii aia 3 nu spre interiorul placii)daca o puneai normal la locul ei cum vine pe montaj trebuia sa fie cu scrisul spre siguranta aia alba NU spre condensatorul ala mare

Modelul ala din schema probabil ca asa este , dar eu am pus una ordinara de 8 amperi KBU8..http://images4.bizoo.eu/image/img360/sa ... 894204.jpgVa asigur ca e pusa corect
Link spre comentariu
Vizitator ecouter

Da !

Sursa functioneaza pana la urma....!

Am avut cablajul intrerupt intre pot 1 si r12

Functioneaza ok ! Sunt multumit deocamdata !

Am facut si un video ....

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salutare.Am facut si eu faimoasa sursa, dar am o nelamurire. Este functionala, dar, cu potentiometrul de curent la maxim, reglez de ex 4v cu o sarcina mica iar apoi ii pun o sarcina, ce trage 1 amper. In acel moment tensiunea ascade cu 200 mv. Rog pe cei care au mai facut aceasta sursa, daca pot face un test de acest gen sa imi spuna rezultatul. Nu ma deranjeaza f tare, dar sunt doar curios daca am gresit cu ceva deoarece am refacut cablajul.Tin sa precizez din start ca tensiunea de iesire este citita de lm723 f aproape de conectorul de iesire (in acest caz se exclude, ma gandesc eu , caderea de tensiune pe cablaj).Mai am inca o nedumerire, daca am potentiometrul de curent pe la jumatate, si reglez o tensiune x, aceasta creste putin in momentul in care rotesc de potentiometrul de curent catre maxim.Astept cu interes comentarii.Numai bineLE: am verificat si tensiunea de referinta, in pinul 6 al LM-ului , si aceasta scade cu 130mv in conditiile de mai sus.Mai precizez si faptul ca, momentan sursa este alimentata dintr-o sursa in comutatie 13.8V 8.5A la care ii scade tensiunea cu 0.5V in conditiile de mai sus.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator ecouter

Eu nici acum n-am facut teste cu ampermetrul ! Deocamdata ma gandesc cum sa fac o carcasa dintr-un CD Player auto ..... ! Nu prea am mai facut nimic de atunci .... o folosesc asa pe genunchi ...!Dar cand o sa am 2 aparate , o sa verific si eu sa vad daca scade tensiune !Totusi iti recomand un traf sanatos , cu sarma de 0,5 in primar si 2 in secundar ! de cel putin 100w !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări