Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Reglabila 1,25 - 30v/0 - 3A! Help !!!

Vizitator ecouter

Postări Recomandate

Vizitator ecouter

Am realizat sursa aceasta de tensiune dar nu inteleg de ce nu functioneaza !

La mufa de ampermetru am pus un strap , am alimentat u vreo 23Vca , se aprinde ledul dar nu pot sa reglez nimic din potentiometre !

Am masurat tensiunea pe condensatorul de 4700uF, am exact 30 de Vcc

La mufa de iesire tensiune nu indica nimic ......

Nu prea stiu ce sa mai masor ....

Singurul lucru care nu l am respectat exact ca in schema este tranzistorul BD136 pe care l am inlocuit cu BD140 ! Integratul nu stiu cum sa verific daca e bun !

Poate ma ajutati cu ceva sfaturi !

Va multumesc !

Posted Image

Posted Image

Tranzistoarele finale le-am montat direct pe radiator fara sa mai pun izolatie de mica ! Nu stiu daca trebuie ...?!

Am mai masura tensiunea pe tranzistorul BD140 , pe baza si emitor am 30Vcc iar pe clector, care da tensiune in finali, am 1,3Vcc !!!

E posibil sa nu functioneze cu BD140 ?!

Sursa de alimentare universal 1 - 30 V 0 la 3 A.pdf

116661-as-01-de-Universal_Netzgeraet_30V_3A.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

10

• briobit

2

• radu42

1

• albasete

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator ecouter

ce tensiune ai in baza lui BD136 de pe schema?

Am 30Vcc in Baza 1,3Vcc in Colector30Vcc in EmitorEste BD140 !!! Nu am avut BD136....Spun ce am masurat eu pentru ca in schema nu se da tensiuni .....
Link spre comentariu
Vizitator ecouter

pe pinul 11 al integratului variaza tensiunea odata cu potentiometrul de tensiune?

Nu variaza ! Ramane fixa 30,4Vcc !Dar unde ar trebui sa pun semireglabile, tre sa fac vre o modificare ?!
Link spre comentariu

fi atent. la pot1 sau pot5 pune un strap.asteapta un pic sa vad cum sunt piese plantate.LE: ar trebui sa fie ok doar cu pot3 si pot1 montate.Oare a mai facut cineva schema asta? mise pare un pic dubioasa.

Link spre comentariu
Vizitator ecouter

fi atent. la pot1 sau pot5 pune un strap.asteapta un pic sa vad cum sunt piese plantate.LE: ar trebui sa fie ok doar cu pot3 si pot1 montate.

Eu acum am ajuns la munca si nu mai pot proba. Ajung la 19:00 acasa si am sa continui...Sper sa fiti si mai tarziu....scuze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări