Vizitator andreimihai3 Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Cu siguranta omu a stat cu panourile in debara fix 1 an fara 4 zile asteptand inca un raspuns Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Asta e tare da,am vazut luna martie dar anul nu. Cred ca deja pompeaza energie la greu. Link spre comentariu
Vizitator andrei887 Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 In primul rand ma mira faptul ca la 180W tensiunea din gol este de doar 30V. Pentru a le putea folosi ai nevoie de : 3 x MPPT 60A eu iti recomand Outback Flexmax, am cumparat de la o persoana din alba http://energie-eco.eu/incarcator-contro ... -MPPT.html sunt foarte de treaba si sigur te ajuta in configurare. Apoi ai nevoie de sistem la 48V. Vei putea utiliza 48 de panouri din 50, prin inseriere cate 4 panouri fotovoltaice. Pasul 2 alegi acumulatorii, ai nevoie de minim 900Ah la 48V. Eu am cumparat din Alba deepcycle 200Ah de la Ultracell http://energie-eco.eu/acumulatori-baterii-solare.html imi functioneaza excelent, domnul de acolo mi-a vorbit si de acumulatori OPZ fara intretinere cu o durata de 20+ ani doar sunt mai scumpi si se aduc doar la comanda. Pasul 3. il reprezinta alegerea invertorului, eu iti recomand un invertor de la SMA, cei de la www.energie-eco.eu nu stiu daca au pe site dar stiu ca au montat la comanda unul in Alba Iulia, suporta suprasarcini de pana la 9,6kW chiar daca puterea lui nominala este de 5000W, e lucru nemtesc. Pentru orice nelamurire nu ezita sa ma intrebi. Bafta! Link spre comentariu
eugeniusro Postat Mai 8, 2013 Partajează Postat Mai 8, 2013 Cum spuneam ;) scump doamna scump, dincolo era mai ieftin Hai sa comparam: asta>>> OutBack FleXmax 60A Putere maximă panouri fotovoltaice în sistem 12V: 750W Putere maximă panouri fotovoltaice în sistem 24V: 1500W Putere maximă panouri fotovoltaice în sistem 48V: 3000W Putere maximă panouri fotovoltaice în sistem 60V: 4500W Tesiune maximă de intrare: 150VDC Comanda releu 12V: 0,2A Tensiune de lucru baterie: 12/24/48/60V autodetecţie; Eficienţă maximă: > 98% Clasa de protecție: IP32 Greutate: 5,3 kg Preț: 2702 Lei Tva inclus! Si cu asta: >> Prezentare Generala Incarcatorul solar XW-MPPT60-150 este solutia ideala de la Schneider Electric pentru sistemele fotovoltaice independente. Gama larga de tensiuni de intrare face posibila utilizarea acestuia cu orice tip de panouri fotovoltaice. Datorita sistemului integrat de urmarire a punctului de putere maxima (MPP), incarcatorul asigura obtinerea unei cantitati de energie mai mare cu 15 - 30% decit in cazul utilizarii incarcatoarelor clasice de tip shunt. Incarcatorul XW-MPPT60-150 functioneaza in sisteme de 12, 24, 36, 48 si 60 de volti. Instalarea, punerea in functiune si coofigurarea parametrilor se face cu ajutorul butoanelor si ecranului LCD dispuse pe panoul frontal al produsului. Specificatii tehnice: Puterea maxima panouri fotovoltaice (sistem 24V) 1440 W Puterea maxima panouri fotovoltaice (sistem 48V) 2880 W Puterea maxima panouri fotovoltaice (sistem 60V) 3600 W Tensiunea maxima panouri fotovoltaice 140 V DC Currentul maxim panouri fotovoltaice 60 A Tensiune nominala baterie acumulatori (selectabila) 12, 24, 36, 48, 60 V Currentul de incarcare maxim 60 A Temperatura de lucru -20 ~ 45°C Clasa de protectie IP32 Functionare in parale (Xanbus network) pina la 10 incarcatoare Dimensiuni [mm] 368x146x138 Greutate [kg] 4,8 2,395.18 LEI (cu TVA) Cred ca ai remarcat ca a doua solutie e Schneider Electric Link spre comentariu
Vizitator atedeus Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Ce parere aveti de panourile flexibile sau semiflexibile? Sunt bune pentru folosinta indelungata sau doar pentru anumite utilizari ocazionale? Link spre comentariu
eugeniusro Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Sunt bune pentru folosit pe masini electrice (rezistenta la vibratii superioara) in general la panouri solare randamentul de conversie, pretul si durata de viata sunt parametrii dupa care calculezi amortizarea investitiei si in functie de asta decizi ce este mai bun intr-o aplicatie anume. Link spre comentariu
Vizitator atedeus Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Sunt bune pentru folosit pe masini electrice (rezistenta la vibratii superioara) in general la panouri solare randamentul de conversie, pretul si durata de viata sunt parametrii dupa care calculezi amortizarea investitiei si in functie de asta decizi ce este mai bun intr-o aplicatie anume.Multumesc pentru raspuns... ma gandeam sa le pun pe acoperis.Apropo, acest tip de panouri mai trebuie acoperite cu geam? Link spre comentariu
arcadius Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Pana in prezent nu am decat panourile,de aceea si intreb cu ce sa incep ,ce trebuie sa cumpar,la inceputul topicului am scris tot ce scrie pe eticheta panoului ,este monocristalin.Pe langa tot sistemul nu strica si o eoliana ? Link spre comentariu
eugeniusro Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 In domeniul asta depinde care este rezultatul la care vrei sa ajungi, daca urmaresti independenta energetica trebuie initial sa iti estimezi necesarul de consum, apoi vezi ce posibilitati locale ai si care sunt cele mai optime, solar, eolian, hidro. Daca insa scopul urmarit este doar hobby, ca sa ai o preocupare interesanta in timpul liber, tot ce conteaza este sa fi atent sa nu te acidentezi pe tine sau pe altii cu instalatiile la care lucrezi. Link spre comentariu
Vizitator Crypthor Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Salutare Am o intrebare scurta la care eu nu reusesc sa gasesc raspuns. Am 3 panouri solare facute fiecare cu cate 44 de celule dispuse in 4 coloane de cate 11, fiecare celula avand 1.8w, 0.55v si 3.6A, iar ca charge controller am gasit asta http://www.ebay.com/itm/LCD-30A-MPPT-So ... 1215053156 . Pot folosii baterii de 24 de volti dat fiind ca un panou produce in jur de 26v? problema mai este la amperaj care este cam mic si ma gandeam daca pot construi un panou mai mic cu, cateva celule de 8 amperi, care sa mareasca amperajul total cand vor fi legate in paralel? Are vreun efect? mentionez ca le voi folosii pt iluminatul din casa (leduri), si mici electronice... incarcare laptop, telefon, poate si desktopul daca ajunge sistemul. Maruntisuri! Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 daca tensiunea de iesire in gol la panouri este de 26v este cam mica pt baterie de 24v. panourile de 24 au de obicei iesire de la 30v in sus, regulatorul e bunisor, chinezarie subdimensionata am si eu asemenator acasa, cele de firma chiar au intre 30-50% randament mai mare, asta ns daca are 10-15% chiar daca e mppt.cea mai nasoala problema e ca pe iesirea de sarcina nu duce 30a. succesuri. Link spre comentariu
Vizitator Crypthor Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Pai deocamdata panourile mele au impreuna 11,8 amperi. Sunt curios daca merge facut un panou cu voltaj mai mic dar amperaj mai mare (celule de 8,08amperi si 0,5 volti), cu maxim 8-12 celule care adaugat la celelalte 3, va marii amperajul total. Da rezultate o asa manevra? Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Nu merge...Avand tensiune mai (prea) mica, e ca si cum nu ar exista deloc! Link spre comentariu
pusttiu Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 daca fac un calcul simplu la 44celule *0,55v pe celula ies 24,2v parca.nu poti incarca un acumulator de 24v , la incarcare tre sa ai cam 13,6*2=27,2vdaca e bn controlerul poti pune o baterie de 12v si pui toate panourile in paralel, atunci o sa incarci bateria cu 12v si 8a si e ok. un mppt stie sa faca si din 16-30v 12v pt baterie.pt a nu risipi energia e bn sa ai un acc cam de 72ah .spor Link spre comentariu
Vizitator Crypthor Postat Septembrie 16, 2013 Partajează Postat Septembrie 16, 2013 Am inteles, acum imi este clar. Mersi pentru informatii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum