Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari transformator

nicu82

Postări Recomandate

Salutari

Am gasit prin garaj un transformator.Nu am idee de la ce ar putea fi.Asa arata:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Primarul are diam 0,6 si secundarul 1,5-1,6 , 28 volti.

Prima intrebare ar fi cam ce amperaj ofera secundarul, sau mai bine spus cam ce amplificator as putea alimenta cu el, de ex un amplificator de 2 x n W.

A doua intrebare - unde se vede mansonul rosu bobinele de la secundar sunt lipite.Masurata fiecare bobina, una scoate 13,9 v si cealalta 14,3.Ar merge folosit intr-o sursa dubla sau diferenta de tensiune este prea mare?

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicu82

5

• Dr.L

2

• zal

1

• radusa

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Darylrobo

Probabil e de la un incarcator pt. acumulatori de camion, de 24V. Are scapari mari, la fel ca un traf de sonerie, nu e bun pt. audio, nu scapi de brum cu nici un filtraj, oricat de bun.

Link spre comentariu

E un traf model mai vechi 220V/24V ptr iluminat de serviciu în subsoluri, lifturi... nu mai are carcasa de tablă.

Exact.Si era dat cu 400W si 17A.Foarte bun pt surse puternice sau redresoare pt acumulatori auto.
Link spre comentariu

Numai daca-l bagi in priza,sa vezi cum va bazai...Daca-l mai pui si-ntr-o cutie de tabla,bzzzzzzzzzzzIntelege ca un traf facut sa ilumineze un beci nu are ce cauta in audio!

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Folosind mediana, poti incarca baterii auto 12/24.Daca l-ai tine in lac de impregnare si apoi in cuptor, ar dispare si zgomotul.Daca rebobinezi secundarul, il folosesti cum vrei (apoi lac, cuptor).E riscant sa refolosesti sarma.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări