Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tensiometru electronic

marius69

Postări Recomandate

Am un tensiometru electronic Happy life model 30511 care nu mai masoara , banuiesc senzorul de presiune (este un senzor cu 6 pini si are o forma patrata 9x9 mm). Unde pot gasii un asemenea senzor ? Am gasit un senzor de la un tensiometru de incheietura dar acesta are doar 2 pini si este rotund,avand un diametru de 23 mm. Mentionez ca tensiometrul meu este de brat. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius69

2

• lorik199

1

• C.D.

1

Parerea mea e sa nu te joci cu asa ceva, chiar de vei reusi sa-l repari, mai mult ca sigur nu v-a avea parametrii originali, putand sa te induca in eroare mult, crezand ca ai vreo boala sau esti sanatos pe cand ai o problema

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Banuiesc ca intai ati verificat daca mansonul care se infasoara pe brat tine presiunea.Verificarea se face prin scoaterea din husa de panza, apoi se introduce, umflat cu aer, intr-un vas mare cu apa si se observa daca ies bule de aer din el. Se identifica zona care scapa aerul si se etansaza cu cauciuc siliconic (rosu sau negru la tubulet, din magazinele auto - cel de instalatii sanitare nu este bun pentru asemenea reparatii).Dupa ce se lasa la polimerizat 24 de ore (eventual se reverifica etanseitatea) si apoi se introduce la loc in husa de panza si se poate refolosi ca si unul nou. Aparatul nu va da nicio eroare cu mansonul reparat astfel.Marea majoritate ale defectelor in aceasta zona se situeaza.Senzorii de presiune extrem de rar se defecteaza, iar daca ati apucat totusi sa-l desfaceti, nu mai incercati sa-l si remontati deoarece sunt piese foarte fine si sensibile. (in acest caz cumparati un alt tensiometru)

Link spre comentariu

Din pacate la mine este senzorul de presiune, nu masoara deloc presiunea,asa ca am cumparat alt tensiometru. Deocamdata ramane in studiu,poate voi gasii candva un senzor.

Banuiesc ca intai ati verificat daca mansonul care se infasoara pe brat tine presiunea.Verificarea se face prin scoaterea din husa de panza, apoi se introduce, umflat cu aer, intr-un vas mare cu apa si se observa daca ies bule de aer din el. Se identifica zona care scapa aerul si se etansaza cu cauciuc siliconic (rosu sau negru la tubulet, din magazinele auto - cel de instalatii sanitare nu este bun pentru asemenea reparatii).Dupa ce se lasa la polimerizat 24 de ore (eventual se reverifica etanseitatea) si apoi se introduce la loc in husa de panza si se poate refolosi ca si unul nou. Aparatul nu va da nicio eroare cu mansonul reparat astfel.Marea majoritate ale defectelor in aceasta zona se situeaza.Senzorii de presiune extrem de rar se defecteaza, iar daca ati apucat totusi sa-l desfaceti, nu mai incercati sa-l si remontati deoarece sunt piese foarte fine si sensibile. (in acest caz cumparati un alt tensiometru)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări