Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce windows instalez?

Vizitator deyu1212

Postări Recomandate

Vizitator deyu1212

ce windows sa instalez pe un sistem cu ProcesorModel Procesor:AMD A6-3650 Quad CoreFrecventa procesor (MHz):2600Dimensiune Cache procesor (KB):4096Placa de bazaModel placa de bazaGigabyte A75M-S2VRetea integrata:Realtek RTL8111ESunet integrat:Realtek ALC889Chipset:AMD A75MemorieTip RAM:DDR3Capacitate (MB):4096Frecventa memorie (MHz):1333Dual Chanel:DaUnitati de stocare/opticeCapacitate HDD (GB):500Buffer (MB):16Interfata HDD:SATA IIIViteza de rotatie (rpm):7200Unitate opticaDVD +/- RWVideoCapacitate memorie video (MB):1024Video:CrossFireModel placa video:ATI Radeon HD 6570

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wally_gatter

3

• yo9hnf

2

• FLORIN IORDACHE

1

• daisarqx

1

Vizitator zmith

Windows XP pe 64 de biti (mult mai stabil decat septarul) , atata timp cat e "original"

Windows XP pe 64 de biți s-a născut practic mort. Nu găsești drivere, nu găsești aplicații să ruleze nativ.Windows 7 este mai stabil decât Windows XP. De ce? Iată un motiv major:Windows XP alocă memoria sistemului pentru drivere, stocare temporară (cache) de fișiere, kernel și alte lucruri necesare la inițializare (boot).Dacă driverele au nevoie de mai multă memorie RAM mai târziu, ghinion... vor trebui să se descurce fără, de obicei cu rezultate catastrofale - BSOD.Windows Vista este capabil să administreze memoriaîn mod dinamic, eliberând memoria RAM dintr-o locație atunci când estenevoie într-altă locație, reducându-se astfel șansele blocării sistemului din pricina problemelor cauzate de drivere.Începând cu Windows Vista s-au adus îmbunătățiri și mecanismului de vizualizare a stabilității sistemului în timp, aceluia de vizualizare a jurnalului cuevenimente (event viewer) prin intermediul căruia Windows poate să caute periodic soluții pentru prevenirea blocării sistemului din anumite cauze (sub formă de patch).Windows XP este într-adevăr un sistem de operare stabil și matur! Majoritatea problemelor de stabilitate ale sistemului de operare sunt cauzate de problemede programare ale driverelor sau aplicațiilor instalate, nu de părțile integrante ale sistemului de operare.Windows 7 are indiscutabil cerințe hardware mai mari, și vine cu multe îmbunătățiri pe baza experienței câștigate în timp și a reacțiilor utilizatorilor.Și cam atât, că se întiiinde discuția.
Link spre comentariu
Vizitator zmith
ce windows sa instalez pe un sistem cu

Orice versiune. Dacă totuși este greu de luat o hotărâre asupra versiunii, aici este o tabelă de comparație ale versiunilor Microsoft Windows:

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... s_versions

Și un tabel mic de comparație ale caracteristicilor direct de la Microsoft:

http://www.microsoft.com/download/en/de ... x?id=25208

Link spre comentariu
Vizitator zmith

windows xp pe 64 de biti spui ca nu are drivere? :rade: mai citeste..

Nu am zis că Windows XP pe 64 de biți nu are drivere! Am spus că "Nu găsești drivere". Am fost strict în ceea ce am afirmat, și am vrutsă subliniez lipsa suportului! Drivere și aplicații pentru Windows XP 64 bit nu s-au găsit mulți ani după lansarea acestui sistem de operare.Probabil și datorită faptului că răspândirea procesoarelor la nivel "Desktop" pe arhitectură de 64 de biți s-a făcut începând cu 2003.Microsoft a lansat pe piață Windows XP Professional x64 Edition abia pe 25 aprilie 2005. Dezvoltatorii de software și producătorii de hardwares-au mișcat ceva mai greu, și nu au lansat imediat drivere pentru acest sistem de operare și nici aplicații care să suporte nativ această arhitectură de procesor.Pe data de 8 noiembrie 2006 a fost lansat Windows Vista care oferea suport nativ pentru arhitecturile de procesor pe 64 de biți.Este evident că dezvoltatorii software și-au îndreptat atenția către noul sistem de operare pentru a rămâne pe piață.În 2009 am întrebat mai mulți dezvoltatori software de ce nu oferă suport pentru Windows XP pe 64 de biți. Răspunsul a fost cănu este răspândit. Am instalat și eu prin 2006 Windows XP pe 64 de biți și nu am găsit drivere!Datorită răspândirii acestui sistem de operare - Windows XP 64 bit - care se află în perioada extinsă de suport până în 2014, este puținprobabil să găsești drivere de la producător pentru toate dispozitivele utilizate într-un calculator, cum ar fi imprimante generație nouă,scanner, TV Tuner. Dacă nu utilizezi decât placa de sunet integrată, este normal să nu simți lipsa de suport.Mă așteptam ca un moderator să nu genereze polemici.
Link spre comentariu
wally_gatter

Mă așteptam ca un moderator să nu genereze polemici.

Am postat strict in calitate de user al Elforum , pe langa faptul ca sunt moderator sunt si user la fel ca tine si de asemenea am dreptul sa imi expun public parerea , asa cum si tu o faci.. si sa fim si la subiect ,Xp pe 64 de biti are destul suport, arhitectura pe 64 de biti l-ar avantaja pe cel care a initiat acest topic.. :da
Link spre comentariu
Vizitator zmith

Sa recomanzi cuiva Windows Vista, inseamna sa iti bati joc de el.O sa consume Vista mai putine resurse decat Win7, cand o zbura porcul.

Am amintit versiunea sistemului de operare în cadrul căreia a fost introdusă acea facilitate, nu am recomandat Windows Vista!Dacă ar fi să recomand, aș face-o pe baza mai multor criterii, cum ar fi disponibilitățile hardware, destinația utilizării, condițiile de utilizare.Sistemele de operare nu se limitează strict la Windows. Există și alte alternative. Dar mai devreme s-a întrebat "Ce windows instalez?".Era culmea să zic Ubuntu Linux!
Link spre comentariu
Vizitator zmith

Mă așteptam ca un moderator să nu genereze polemici.

Am postat strict in calitate de user al Elforum , pe langa faptul ca sunt moderator sunt si user la fel ca tine si de asemenea am dreptul sa imi expun public parerea , asa cum si tu o faci.. si sa fim si la subiect ,Xp pe 64 de biti are destul suport, arhitectura pe 64 de biti l-ar avantaja pe cel care a initiat acest topic.. :da
Depinde de scopul utilizării respectivului sistem. Dacă este vorba strict de filme și navigare pe internet, vă susțin punctul de vedere! Plus suport de până la 128 GB RAM.
Link spre comentariu

ce windows sa instalez pe un sistem cu Orice versiune. Dacă totuși este greu de luat o hotărâre asupra versiunii, aici este o tabelă de comparație ale versiunilor Microsoft Windows:http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison ... s_versionsȘi un tabel mic de comparație ale caracteristicilor direct de la Microsoft:http://www.microsoft.com/download/en/de ... x?id=25208

Eu nu inteleg ce-i atat de greu si de ce trebuie tabele comparative ?! Este calculator nou, vrea Windows => windows 7 Altceva ce ?! Doar nu pune windows 2003 sau 2008 care sunt pentru server, sau Win Nt.
Link spre comentariu
Vizitator zmith

ce windows sa instalez pe un sistem cu 1. Eu nu inteleg ce-i atat de greu si de ce trebuie tabele comparative ?!2. Este calculator nou, vrea Windows => windows 73. Altceva ce ?! Doar nu pune windows 2003 sau 2008 care sunt pentru server, sau Win Nt.

1. Păi aici este foarte clar. Din moment ce a întrebat, este clar că este indecis, sau are că nevoie de mai multă informație!2. Raționament de gândire foarte bun! Windows XP nici nu ar avea de unde să achiziționeze, deoarece versiunea de vânzarecu amănuntul a Windows XP nu s-a mai vândut de la sfârșitul lui iunie 2008. Există și o versiune mai nouă, Windows 8 Consumer Preview:http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... er-preview3. De ce nu? Sunt mulți oameni care au pus Windows Server 2003 acasă, l-au optimizat pentru Destkop (themes, sound service)și au fost mulțumiți datorită "sporului" de performanță și al stabilității. Windows XP nu permite mai mult de 10 accesări simultane,deci pentru partajare de fișiere, și accesări simultane peste 10, este indicată versiunea Server.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări