Vizitator amandrei Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 In primul rand, salutare la toata lumea.Sa trec la subiect.Trebuie sa gandesc un stand cu 8 porturi de incarcare telefoane: 4 vor fi pentru telefoane Apple iar celelalte vor fi porturi micro usb.Fiecare port va avea un led care va semnaliza: rosu cand telefonul se incarca si verde cand s-a terminat de incarcat.Tensiunea la port va fi de 5V, la un curent de 700-900 mA (ar fi super daca s-ar putea extinde si la 1500 mA, pentru o incarcare mai rapida).Ideea generala: iau de la priza de 230V curent si il distribui prin 8 porturi la 5V.Astept parerile voastre, eventual o schita dupa care as putea realiza acest lucru.PS: Sunt nou si imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 cel mai simplu cred ca ar fi cu o sursa atx. are 5v stabilizat. Are la iesire curent de ordinul 10-20A .Singurul dezavantaj ca e cam mare..... sursa atx. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 In primul rand un port normal usb furnizeaza 500mA doar. Anumite dispozitive pot comunica/stii ca de fapt au fost conectate la incarcator si pot trage mai mult de 500mA, de obicei spre 1A. Ca sa faci asta ai nevoie de ceva circuitistica in plus la portul ala, particular pentru fiecare fel de telefon. Cel putin pentru apple stiu ca se gaseste pe net explicata, posibil si pentru altele. Dar, ideea e ca nu poti forta tu mai mult curent. Deci poti face asa: contruiesti pentru fiecare dispozitiv in parte un port usb cu circuitistica aferenta. Pui pe fiecare port o siguranta pentru varianta respectiva, de exemplu 500mA sau 1A. Apoi alimentezi tot de la o sursa dedeicata de 5V care sa suporte curentul respectiv. Gasesti alimentatoare chiar compacte de 5V 4A. Eventual folosesti 2. Nu iti recomand sursa ATX. Multi uita ca sursele atx nu sunt foarte stabile sau nu functioneaza in parametrii normali sau chiar nu functioneaza deloc fara sarcina de minim 10-20% din capacitatea ei. Deci decat sa te apuci sa pui sarcina suplimentara de 100W pe o sursa atx mai bine cumperi una de 5V dedicata. LE: exista bineinteles si solutii comerciale. Una simpla este sa cumperi un hub usb cu alimentare, de genul celor cu 8 porturi. Dar din ce am vazut eu alimentatoarele sunt pe la 2A, deci nu ar acoperi decat incarcarea pe vreo 4 porturi. Variante dedicate: http://www.mobilefun.co.uk/multiple-usb ... p18439.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum