Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce impedanta au aceste trafuri?

pole

Postări Recomandate

Cel mai bine e sa comandati doua trafuri de iesire "serioase", cele din radioreceptoare sunt "subtiri" din toate punctele de vedere, in fond latimea de banda audio la un radioreceptor nu depasea 4,5KHz(pt. AM), iar radioreceptoarele cu FM erau echipate "tot cu", desi s-ar fi putut mai mult.Cine vi le-a vandut pe acestea nu v-a inselat cu nimic, sunt pt. EL84(6P14P), daca sunt de "Rubin 102"-eu ma gandeam la "Temp 2" cateva posturi mai sus, cand am pomenit de 6P6... :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pole

16

• Spitfire

7

• zal

7

• remus68

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc pt lamurire...si pt sfat. Voi incerca sa caut ceva mai serios dar m-am orientat cetre darclee sau capri datorita bugetului redus pe care il am momentan.Si sa revin la ultima intrebare...e mare tensiunea de 270Vca pt o Aritma? Atat are traful in secundar.

Link spre comentariu

Nu rezista nici EL84 la 380V(270X1,41).Crapa instant! o alta chestiune,indiferent ce trafuri d eiesire puneti, in paralel cu secundarul, deci cu boxele, dar chiar pe bornele trafului, puneti un 75 ohmi/1W, altfel daca scoateti o boxa din greseala in timp ce merge statia, adio traf de iesire...

Link spre comentariu

Nu cumva ca traful de retea sa fie de la un radio pe lampi mono, ca nu face fata la doua EL84(stereo), indiferent cate lampi avea acel radioreceptor-una e ECH81 alta e o finala lacomă! 270V in secundar cam mult are, curios, sa nu aiba cumva oarece spire in scurt in primar...e drept ca erau bobinate pt. 220V si acum sunt la retea 230V, uneori si 235V, dar ma rog...succes!

Link spre comentariu

Sincer nu stiu de la ce aparat provine dar are 2x270V + cea de 6,5V pt filament, ceea ce ma face sa cred ca nu este in scurt. Ca putere nu prea stiu sa calculez dar dupa cum arata are vreo 140-150W. Sectiunea miezului este de 12cm2

Link spre comentariu

Aşa e acel trafo, se folosea cu o lampă redresoare, pe astea căderea de tensiune e mai mare în sarcină decît la siliciu. Poţi face un stabilizator cu mosfet ptr +250V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări