Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce impedanta au aceste trafuri?

pole

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pole

16

• Spitfire

7

• zal

7

• remus68

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai nu ti-am zis eu de unde sunt, si nu dupa spire sau rezistenta, ci dupa documentatia de Rubin unde, la datele care sunt scrise pe traf, el apare ca traf de cadre. Iar treaba cu tepuitul e relativa. Ti s-a spus ca trafo are impedanta de 5k-4ohm sau 5k-8ohm. Daca nu s-a dat un raport de impedante de la inceput..... El se poate folosi la mai multe tipuri de tuburi, daca se adapteaza impedanta secundarului pt a corespunde impedanta primarului la tubul folosit. Asa cum spunea si remus, mai sus, pt el84 trebuie difuzor de 10-12 ohm, se pot pune doua de 6 in serie. Eventual cred ca se poate merge si cu 8 ohm ridicand anodica un pic. Dar aici ii las pe cei care stiu mai bine lucrurile astea sa se pronunte.

Link spre comentariu

Alimentati primarul cu 230V(atentie sa nu confundati primarul cu secundarul), si spuneti-ne ce tensiune se gaseste in secundar. Nu ati luat nici o 'teapa", de mers merg oricum, cum se aude amplificatorul...e alta poveste.Alea au daca nu ma insel, 5 cmp sectiune a miezului, pt. sunet bun in SE la EL84, ar cam trebui de doua ori pe atat...nu e exagerat nici 12-14 cmp!

Link spre comentariu

cred ca se poate merge si cu 8 ohm ridicand anodica un pic

Impedanta mai mica in secundar inseamna curent mai mare in secundar dar si cresterea curentului din primar. Pentru a nu depasi Ia ar trebui redusa putin Ua, implicit scazind si puterea nominala a amplificatorului.Pentru 8 ohmi in secundar, acest traf are 3,4K in primar si ar conduce la cresterea exagerata a curentului anodic al tubului final (pentru EL84 ideal este o Ra de 5,2K, de unde rezulta ca sarccina optima in secundar ar fi de 12 ohmi).
Link spre comentariu

Evident, asa e cum scrie Dl. remus68.Daca tineti sa le folositi pe acelea, macar de proba, nu depasiti un 240V anodica.De la cele doua trafuri s-ar putea folosi tolele, pt. a obtine un singur traf de iesire bunicel. :rade:

Link spre comentariu

Problema este ca eu nu prea ma pricep asa de mult, tocmai de aceea am postat la sectiunea pt incepatori. Am fost fericit ca am gasit si am zis omului sa le impacheteze crezand ca cumpar ceea ce am nevoie (omul m-a asigurat ca sunt pt EL84 si de fapt nu sunt)...acuma sa le modific trebuie sa apelez la un vecin care m-a ajutat si m-a indrumat pana acuma. Treaba e ca daca tot dai un ban sa primesti ceea ce ai cerut, nu cu totul altceva. Acuma daca nu ridic coletul sigur voi fi pus la sectiunea de cine sa ne ferim, iar daca il ridic voi accepta sa fiu pacalit cu buna stiinta...ceea ce nu prea imi convine

Link spre comentariu

Trafurile acelea sunt bobinate pt. tubul 6P6S, nu pt. tubul 6P14P, plus ca sunt concepute fara infasurari intercalate, neavand de dus decat o singura frecventa(25Hz), cea de cadre, variabila ca amplitudine in timp.Dar functioneaza si cu EL84(6P14P), in limitele lor. S-ar putea sa sune mai bine un amp. cu TDA7297,decat acesta, cu asa trafuri de iesire, in viitor schimbati-le cu unele "serioase".Practic se pot folosi si doua trafuri de retea cu 6V in secundar, trebuiesc doar reasezate tolele separat E+I, cu o foita de hartie ca intrefier.

Link spre comentariu

Ideia e că orice s-ar face cu aceste trafo, iese un montaj de test, de ''formarea mîinii'', sînt bune ptr primul montaj pe lămpi făcut de cineva. Ptr asta merită, oricît ar costa sigur nu costă cît unele de firmă, de calitate. Nu merită să le desfaci, mai bine le laşi aşa.La 220V vor scoate cam 10,5V. Ptr reţea sînt bobinate generos, taică-miu a ţinut vreo 20 ani în priză două bucăţi ptr beculeţe de veghe noaptea, întrerupătorul fiind în secundar, nici nu se încălzeau.

Link spre comentariu

- Din ce vad in documentatii si din putina rusa pe care o intaleg (adica 0) acest traf este de la Rubin 102b, in cadre, cu tubul 6P14P, alimentat cu 250V pe anod. Din toate documentatiile care le am despre Rubin, nici unul nu foloseste 6P6 (sau cel putin in ce am eu nu apare). Mai este folosit 6P18. - Oricum 6P6 nu are aprox acelasi Ra de 5k?- Standardul frecventei de cadre este de 25Hz, dar sa nu uitam ca se lucreaza cu semicadre la 50Hz. Deci impulsurile in tubul final cadre si implicit in traf sunt de 50Hz.- Deci trafo este pt 6P14 dar cu sarcina de 12 ohm. Se pot folosii doua difuzoare de 6 ohm, banda larga, in serie.- E pacat de desfacut trafo, pt un prim montaj fara mari pretentii si eu cred ca este f bun.

Link spre comentariu

Daca tot suntem aici...care este tensiunea maxima cu care se poate alimenta o Aritma? Am un traf cu secundar de 270Vca, e mult pt 6p14p? Stiu ca este recomandat 230Vca parca dar vroiam sa stiu daca e mult 270.

Link spre comentariu

Nu, nu voi merge pe varianta cu trafurile de la Rubin pt ca nu ma voi lasa inselat cu buna stiinta de cel care le-a recomandat ca fiind exact pt EL84, sa le tina el... sper sa gasesc altceva...darclee, capri, etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări