Vizitator teddz Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Vesti rele pentru cine se increde in descrierile de pe site Am vb cu cei de la Rombat si ghici ... bateriile Tempest care le recomanda pentru MULTE cicluri de descarcare complete si viata LUUUNGA nu trebuie sa se descarce sub 25% ... deci nu sunt cu nimic mai bune ca cea mai ieftina baterie auto ... Pe de alta parte ... invertorul 12V-220V nu are protectie pentru baterie descarcata? Adica nu se opreste cand bateria atinge pragul limita de descarcare? Cu alte cuvinte, n-as avea cum sa descarc mai mult de 25% bateria folosind invertorul nu? M-am orientat recent spre asa ceva - baterie cu gel: http://www.mediafun.ro/Acumulator-stati ... 75Ah-11949 DAR, avand in vedere protectia invertorului, cand bateria se va descarca la pragul de 20-25% invertorul mi se va opri nu? Adica tot nu castig ore suplimentare de folosire, dar cheltui dublu pe o baterie mai slaba ... Care ar fi solutia atunci? Sa iau un panou solar de 50W care sa-mi incarce o baterie auto normala in timpul zilei? Recuperand ce consum eu peste noapte? M-am gandit si razgandit la generator dar sincer mi se pare ca are un consum urias de benzina pentru cei 30-40W cat am eu nevoie ... si sa-mi consume 0.5 L de benzina pe ora ma duce la sapa de lemn ... si-mi mai umple si portbagajul si-mi strica linistea Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Invertorul descarca bateria cam 80-90%,pana sa se opreasca Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Cauta pe internet "acumulator solar" - sunt niste acumulatori care permit o descarcare foarte mare si care se folosesc tampon cu celulele fotovoltaice; tu practic folosesti decat acumulatorul. Eu sincer tot nu inteleg de ce nici macar nu vrei sa incerci pentru un test sa conectezi laptopul direct la acumulator... Link spre comentariu
Vizitator teddz Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Nu inteleg cum sa conectez laptopul direct la acumulator ??Sa leg de borne fire si sa alimentez incarcatorul de la laptop ?? Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 sa alimentez incarcatorul de la laptop ??aoleu se poate si invers e reactie reversibila vezi sa nu se dea contoru din perete inapoi :rade:am mai zis ca nu stie sa lege 2 fire da nu ma auzit nimeni . :cry: Link spre comentariu
Vizitator teddz Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Mihai poate nu m-am exprimat corect, dar atata timp cat era vorba de a lega bateria auto direct la laptop nu vad ce legatura are contorul din perete ... in fine, poate nu esti asa destept cum credeai si data viitoare cand ai chef de caterinca uita-te in oglinda... cat de frumos legi tu cele 2 fire. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 frate sincer imi pare rau de tine eu m-am apucat de legat fire prin 85 tu? dar sa nu crezi ca ma cred mai destept decat cel de langa mine .incearca totusi sa cauti o baterie a laptopului identica cu a ta dar moarta , o faci bucati mai putin partea unde vin contactele vezi cam ce este pin interior si cum vin legaturile +si- si apoi legi acumulatorul tau cel mare adica , uitate pe bateria ta originala si spunene ce tensiune are? Link spre comentariu
Vizitator teddz Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 Pe incarcator scrie: Input 100-240V 1.5A Output 20V 3.25APe baterie scrie asa: 11.1 Vdc 3150 mAh / 35 Wh Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Martie 28, 2012 Partajează Postat Martie 28, 2012 la tensiunea aia poti baga linistit acumulatorul mare pe carel ai , cauta sa poti sa te conectezi la pinii din laptop fara sa faci daune , si pune si o sigurantza de 2,5 amperi in caz de .eu sincer nu asi proceda asa ci asi face un simplu ridicator de tensiune de 19vcc care il conectez la laptop pentru ami tine bateria originala incarcata si sa fiu sigur ca nu ard nimik la el .spor la treaba Link spre comentariu
Vizitator teddz Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 M-am mai gandit intre timp la alt artificiu ... mai am un laptop cu o baterie mai mare de 12celule dar care are curent de 10.8V si putere 86W/hCredeti ca ar merge sa leg bateria asta la laptopul mic? Diferenta de 0.3V ar putea influenta in vreun fel?Chestia e ca amandoua bateriile au vreo 6-9 pini ... cum ii fac sa se potriveasca? Si de cati am de fapt nevoie? Si ce se intampla daca-i incurc? :P Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Aprilie 1, 2012 Partajează Postat Aprilie 1, 2012 asta iti spuneam eu ca ai sa faci artificii daca pui aiurea firele la oarecare borna , in acel acumulator nu se gasesc doar acumulatori mia mici inseriati ci si ceva piese un regulator senzori termici etc , eu nam desfacut asa ceva sa vad exact ce are in interior dar am desfacut acumulatori de telefon , de curiozitate desfa un acumulator de telefon mai vechi si ai sa te convingi , solutia care ti-am dat-o (si cea mai simpla cred dupa parerea mea ca sa nu-ti freci creeri asa de tare) era un ridicator de tensiune cc -cc de la 12v la 19/20v si bagai direct pe borna de incarcare a laptopului.spor la treaba Link spre comentariu
franzm Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 @ teddz: Cat consuma invertorul ala de 300W in gol? Probabil cam tot cat laptopul, asa ca o sa aveti un randament total cam cat locomotiva cu aburi. (Bateriile auto au si ele un randament scazut.)Daca aveti acces la colectia Elector, vedeti ca s-a publicat un step-up cu condensatoare (charge pump). Poata va e mai la indemana sa-l construiti.Daca alimentati laptopul la o tensiune ceva mai mica decat da alimentatorul propriu, atunci nu incarca bateria proprie dar functioneaza. Cat de mica poate sa fie aceasta tensiune trebuie stabilit fie prin incercare, fie masurand bateria laptopului. Link spre comentariu
Ata Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 vfp_mihai, sau cine a facut montajul postat de tine, care este valoarea lui C din pinul 1, TL3845?Multumesc. Link spre comentariu
one Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Randamentul invertoarelor auto in general este foarte slab, pe la 75%, ca urmare se si incalzesc destul de mult.Eu nu as folosi o baterie auto pentru a alimenta laptopul, pentru ca este ca si cum as cara o cisterna remorcata de masina, pentru o autonomie mai mare.Daca e laptop, sa mearga cu bateria lui sau direct la priza.Computerele au ajuns destul de accesibile in ultimii ani si mi se pare o improvizatie dureroasa alimentarea dintr-o baterie auto.Considerand un randament al inverterului de 75%, rezulta ca cei 100Ah ai bateriei sunt de fapt 75Ah.Daca bateria va fi consumata 2/3 pentru a evita descarcarea totala, atunci ar fi disponibili 50Ah.Daca laptopul consuma 20W la tensiunea de la borna de alimentare (sa nu credeti ca legand direct la baterie va consuma mai putin!), iar randamentul alimentatorului este cam 80%, atunci consumul este cam 25W.Acum 12V*50Ah = 600Wh disponibili din baterie. 600Wh/25W (consumul computerului) = 24h asta ar fi autonomia. Link spre comentariu
Vizitator teddz Postat August 9, 2012 Partajează Postat August 9, 2012 Am facut rost acum ceva timp de o baterie uzata de 44 Ah de la un vecin binevoitor :)Am desfacut bornele, am completat cu apa distilata compartimentele unde era nevoie, am pus-o pe redresor, iar dupa vreo 15 ore de incarcare am facut testul cu laptopul. A tinut cam 7 ore si ceva dupa care invertorul a inceput sa tipe. Sincer eu am fost foarte multumit de rezultat (avand in vedere ca in acest timp bateria se incarca deci poate fi aproape dublat timpul), doar ca dupa ce am pus din nou baterie pe redresor am observat ca era atat de descarcata incat a durat 25-30 de ore la a doua incarcare si tot n-a mai ajuns la capacitatea initiala ... acum si bateria a fost folosita ani buni pe o masina si omul n-a schimbat-o de dragul de a avea o baterie noua in masina ... dar m-a pus putin pe ganduri daca si o baterie noua dupa o descarcare de genul va reactiona la fel, sau bateria asta a fost chiar praf de la inceput ...Acum sa facem un calcul rapid ... bateria a avut 44 Ah ... scadem 25% randamentul invertorului rezulta 33 Ah.Invertorul sa zicem ca s-a oprit la 50% din capacitatea bateriei, deci eu practic am beneficiat de 16.5 Ah?16.5 Ah x 12V = 198 Wh/h iar la un consum de 25-28W rezulta cam 7 ore de folosire.Calcului e valabil pentru o baterie de 44 Ah noua, dar se pare ca si asta veche si obosita s-a incadrat perfect in acest calcul teoretic.Acum, ma gandesc daca un acumulator solar de 12V care sa aiba 50Ah nu va face serviciu mai bun decat o baterie auto obisnuita de 100Ah.Am inteles ca la astea pe gel voltajul ramane cat de cat constant pana la descarcarea completa? Deci practic as putea ajunge cu ea la 5-10% in loc de 50%? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum