Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare baterie laptop(Rombat Calciu Pilot 12V)

Vizitator teddz

Postări Recomandate

Vizitator teddz

Salutare tuturor,As vrea sa stiu daca se merita urmatoarea investitie:Bateria Rombat Calciu Pilot de 12V si 100Ah + invertor de 300W pentru a alimenta un laptop (pe alimentatorul lui scrie la Input: 100-240V 1.5A si la Output: 20V 3.25A).As dori sa stiu cate ore as putea utiliza laptopul folosind bateria auto si invertorul?Din electronica mea 12x100=1200 impartit la 65 (20x3,25) inseamna maxim 20 ore. Asta in conditii ideale si fara pierderi. Dar practic care este adevarul?Suplimentar pentru cine se pricepe, laptopul este un 13.3" cu procesor SU9600 care se lauda ca consuma 10W.Acum, cei 65W rezultati din specificatiile incarcatorului, ma gandesc ca sunt pragul maxim, si folositi ca sa incarca bateria laptopului nu? Daca de exemplu as tine fara baterie laptopul, deci sa mearga pe direct, ar scadea consumul / ora?Una peste alta, merita sau nu investitia in baterie? (costa 310 ron bateria) Cate ore (reale) pot sa obtin din ea.Multumesc.Editat de Madalina:nume subiect

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

9

• vfp_mihai

8

• Dr.L

5

• rodanny

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator teddz

Vin cu o mica completare dupa ce am mai citit cateva forumuri ... zicea cineva sa imparti puterea bateriei laptopului la cate ore functioneaza si obtii un consum aproximativ. Bateria mea are 35W/h si ma tine cam 2h-2h jumate. Deci e corect sa spun ca laptopul ar avea un consum de 15W / ora ? Si refacand calculele 1200 / 15 = 80 ore ... sa zicem la jumate (considerand pierderile) si ar insemna 40 de ore de folosire a laptopului pe bateria auto? E corect sau gresit?

Link spre comentariu

ideea nu e rea , precizeaza cum incarci bateria si din ce sursa?totusi asi merge pe 2 baterii de 12 v in serie si un regulator de tensiune care sa dea doar 20 v pentru a incarca direct laptpul fara a folosi invertorul care papa multa energie de pomana , sau alta varianta e sa iti faci un ridicator de tensiune de la 12 cc la 20ccpoate te ajuta schema

post-51404-139829406364_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator teddz

Avand in vedere ca alimentatorul laptopului are nevoie de 100-240V, nu vad rostul step-up-ului la 20V ... oricum nu ma pricep sa realizez montajul din schema ... vreau doar sa stiu (REAL) cate ore pot folosi laptopul cu invertorul pe bateria auto de 100A.

Link spre comentariu

Recunosc ca nu prea am avut rabdare sa citesc tot. Daca nu vrei sa incarci laptopul, ci doar sa-l folosesti, leaga-l direct la baterie, fara niciun circuit suplimentar si o sa-ti mearga perfect (doar ca nu o sa incarce bateria). Astfel scapi de pierderile datorate ridicarii/coborarii tensiunii.

Link spre comentariu

Recunosc ca nu prea am avut rabdare sa citesc tot. Daca nu vrei sa incarci laptopul, ci doar sa-l folosesti, leaga-l direct la baterie, fara niciun circuit suplimentar si o sa-ti mearga perfect

pai daca tot nu ai rabdare mai bine nu ai da sfaturi aiurea si ai intelege ca laptopului ii trebuiesc 19-20 v aproximativ ca sa mearga . tu ai putea sa alimentezi ,un aparat care merge la 220, la 110 ? :bataie si sa si mearga?ma indoiesc
Link spre comentariu
Vizitator teddz

Vad ca oamenii vor sa faca pur si simplu posturi ... ma intereseaza un baiat istet, care sa-mi spuna in timp aproximativ daca ideea mea merge si cat timp ar merge (cel putin teorie). Nu ma intereseaza sa-mi construiesc o naveta spatiala in jurul bateriei sa tot transform curentul. Am bateria, am invertorul, am laptopul. Deci, cate ore ar putea sa duca bateria laptopul?Va rog sa va abtineti de la comentarii cei care scriu tampenii.

Link spre comentariu

Fiecare face cum il taie (daca il...) capul !!! Eu va zic ca am alimentat vreo 4 laptopuri diferite la 12V si au functionat toate perfect. Daca nu ma credeti...aia e !

Una peste alta, merita sau nu investitia in baterie? (costa 310 ron bateria) Cate ore (reale) pot sa obtin din ea.

Daca ai incerca sa alimentezi laptopul, ai putea masura lejer curentul absorbit, ai afla puterea consumata (la un moment dat), si ai putea afla imediat cate ore te-ar tine. Consumul laptopului nu consta doar in consumul procesorului. Pe langa procesor gandeste-te ca mai ai o sumedenie de periferice care consuma, + HDD care cred ca ar consuma cel mai mult; conteaza foarte mult si cand masori consumul : poti masura consumul cu calculatorul in idle, sau "forjandu-l". vfp_mihai, daca pentru functionarea laptopurilor este necesara o tensiune de 19-20V, atunci cum se face ca multe netbook-uri au alimentator de 12V ? Mai studiaza abaca...
Link spre comentariu

salut , nu vreau sa crez controverse ca sunt satul , unele laptopuri au bateri de 12 11,1 v si etc, dar incarcatorul e de 19 v, cele care au incarcator de 12 v fii sigur ca nu au baterie tot de 12 v cava poate mai mica tensiunea sa le poata incarcaeu din cate lam citit pe cel in cauza , nu prea stie sa lege 2 fire , daca vrea cu adevarat sasi faca un ridicator simplu si eficient trebe sa puna mana pe treaba , daca aveam eu aceasta problema nici nu mai postam pe forum un asemenea subiect , spor la treaba la toti sanatate multa .

Link spre comentariu

salut , nu vreau sa crez controverse ca sunt satul , unele laptopuri au bateri de 12 11,1 v si etc, dar incarcatorul e de 19 v, cele care au incarcator de 12 v fii sigur ca nu au baterie tot de 12 v cava poate mai mica tensiunea sa le poata incarca

Bateriile au tensiuni multiplu intreg de 3.7V .vfp_mihai, felicitari pentru revenirea pe forum si pentru ca in continuare nu poti scrie doua cuvinte corect!!!
Link spre comentariu
Vizitator teddz

Ca sa va faceti o idee de ce raspunsuri tampite mi-ati dat ... e ca si cum as intreba cati km pot merge cu un logan 1.5 dci cu 10L de motorina iar toti mi-ar raspunde ca pot sa-mi pun turbina sau anvelope mai mari ... WTF?Intrebarea mea a fost incredibil de simpla ... am o baterie de 12V 100A si invertor si un laptop si m-a interesat doar cate ore poate sa mearga laptopul in ansamblul asta? Ma interesau raspunsuri de genul 5ore, 10 ore ... 20 ore ... etc.Nu sa-mi fac o droaie de circuite sa pun 20V la laptop. Sunt pierderi aia e, tocmai de aia iau o baterie de 100A si nu una de 55A. Nu vreau sa fiu eco, nu vreau sa protejez mediul, vreau sa-mi mearga laptopul minim 10 ore si vreau sa aflu daca merita investitia. Si nu, nu vreau nici generator pe benzina.

Link spre comentariu

Ok, noi suntem prostii, dar si tu te alaturi grupului pentru ca nu stii ce consum ai si ce inseamna pierderile (care nu au nicio treaba cu ecologia, ci doar cu scaderea randamentului). Presupunand ca ai un consum mediu de 30W, iar bateria poate oferi 1200Wh, atunci laptopul ar merge 40h (vrei in nr de zile rezultatul ?). Asta ar fi cazul ideal cand nu apar pierderi. Daca tu din 12V faci 220V cu un invertor, iar apoi din 220V faci xV cu alimentatorul laptopului, o sa ai pierderi, deci nu o sa poti folosi laptopul 40h, ci mai putin.

Link spre comentariu
Vizitator teddz

Pai si exact aia ma intereseaza, cat o sa mearga cu pierderile din transformari.Nu am nici o treaba cu electronica, iar calculele care mi le-ai facut tu le-am postat inca din primul meu post. Vroiam un baiat destept care sa-mi zica cate ore ar functiona avand in vedere pierderile ... sau cat sunt pierderile ... 25% ... 50% ... 100% etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări