Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termometru, senzor de temperatura cu LCD, vreau scheme, idei

BLK

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BLK

12

• Murcielad

3

• zamfic

2

• micutu

1

Top autori în acest subiect

din cate stiu eu termistorii au o variatie a rezistentei in raport cu temperatura foarte neliniara... fapt ce nu le permite folosirea lor in echipamente de tip termometru (ci doar la termostate unde se regleaza anumite valori....)ce itzi trebuie tzie pentru un CI 7107-7106 este un senzor liniar de temperatura....senzori cu variatzie liniara a semnalului in raport cu temperatura intalnesti in cazul termocuplului sau o simpla jonctiune semiconductoare (o dioda polarizata direct)pe baza liniaritatii semiconductorilor cu temperatura s-au construit tot felul de senzori.... unul dintre cei mai folositi este LM135 cu variatie 10mV/grad ... de altfel senzorul se poate aplica perfect la CI 7107-7106..... vezi shi kitul de la conex (termometru 0-100 grade)

Link spre comentariu

nasol cu lm ala e ca e urias pentru ce vreau eu sa il folosescadica nu vad cum ar intra intre radiatorul de pe procesor si procesor... sau lipit pe undeva pe placa video. asta era singurul inconvenient.poate chestiile alea cu cod ciudat din schema sunt diode. am vazut scheme cu niste diode de la dallas semic. special pentru sonde de temp. dar sunt cam scumpe la noi, si nu am gasit decat la ecas. nici nu stiu cum e la ecas cu vanzarea, cu preturile.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

nimeni nu are un proiect testat ceva? macar un link cu un proiect pe care proprietarul sa il laude ca merge. atentie: senzor cat mai mic si tot montajul cat mai ieftin, nu vreau sa masor temperaturi in laboratoare nasa, doar prin computer...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

eu am facut un convertor temperatura-tensiune si l-am folosit cu multimetrul digital; ca senzor are o dioda 1N4148;cu un comutator care sa comute intre diode, cred ca se pot monitoriza oricite temperaturi; schema e pe ftp/dragos/

Link spre comentariu
Vizitator drbas

eu am facut un convertor temperatura-tensiune si l-am folosit cu multimetrul digital; ca senzor are o dioda 1N4148; cu un comutator care sa comute intre diode, cred ca se pot monitoriza oricite temperaturi; schema e pe ftp/dragos/

ce domeniu de temperatura poate masura? si cablul pana la dioada poate fi lung de 1m 2m? ecranat neecranat? mersi
Link spre comentariu

super super, da mai multe detalii, multe de tot :) eventual schema ceva. ai facut ceva teste sa vezi cam care e eroarea? ca dupa ce zice lumea pe aici termistorii sunt foarte neliniari cu temperatura...

Link spre comentariu

vezi ca sunt mai multe modele de termometre in revista Conex Club pe ianuarie sau februarie anu asta, nu mai stiu exact....in ceea ce priveste liniaritatea termistorilor m-am convins si eu...in apa si cu termometrusi incearca nene sa gasesti legea de liniaritate daca poti....cred ca o metoda mai liniara ar fi sa folosesti o dioda. sau un LM335, ca e destul de liniar...

Link spre comentariu

imi dati idei dar eu nu prea am timp de experimente, asta e cel mai nasol lucru... o sa incerc sa trec pe la conex sa iau revista aia. am auzit ca jonctiunile pn sunt mai liniare (diode, tranz) dar nu am nici o schema in fata.pana la urma senzorii din computer sunt cu termistori sau diode?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări