Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie boxe homemade

relucavnic

Postări Recomandate

Salutare vreau sa imi fac o pereche de boxe si un woofer cu care sa poti face fata la 30-50 oameni.

Si as avea o intrebare exista vreo diferenta intre boxele de exterior si cele de interior?

As dori daca se poate sa imi ziceti ce difuzoare ar fii bune daca se poate de pe http://www.global-electronic.ro/ nu vreau sa fac reclama dar aicea stiu ca sunt cel mai ieftine. Ce filtre mi-ar trebui si toate cele daca se poate si calculul incintelor vreau sa le fac dupa pasti asa ca astept pana atuncea sugesti si idei.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relucavnic

9

• sergiu mihoc

3

• 300B SE

1

• puriu

1

Ce experienta ai in lucrul cu pal-ul/mdf-ul? Cum stai cu indemanarea? Cum stai cu sculele? (de la prelucrari lemn, pana la partea electrica)Poti face diferenta intre arie si volum? Sunt intrebari cat se poate de serioase, te rog sa raspunzi la ele.Absolut toate sfaturile pe care le vei primi, se vor baza in ultima instanta pe experienta, sau macar capacitatile tale de a duce proiectul la bun sfarsit, d.p.d.v executie. Eu in 45 min, fct. de difuzoarele alese, iti fac proiectul de executie complet, si la sateliti, si la sub... mai departe, trebuie sa ai habar sa citesti un plan, si sa tii surubelnita electrica in mana... asta dupa ce ai debitat in elemente, materialul respectiv. Nu-mi spune ca vrei sa le tai cu fierastraul pendular, ca ma ia capul...

Link spre comentariu

Ce experienta ai in lucrul cu pal-ul/mdf-ul? Cum stai cu indemanarea? Cum stai cu sculele? (de la prelucrari lemn, pana la partea electrica)Poti face diferenta intre arie si volum? Sunt intrebari cat se poate de serioase, te rog sa raspunzi la ele.Absolut toate sfaturile pe care le vei primi, se vor baza in ultima instanta pe experienta, sau macar capacitatile tale de a duce proiectul la bun sfarsit, d.p.d.v executie. Eu in 45 min, fct. de difuzoarele alese, iti fac proiectul de executie complet, si la sateliti, si la sub... mai departe, trebuie sa ai habar sa citesti un plan, si sa tii surubelnita electrica in mana... asta dupa ce ai debitat in elemente, materialul respectiv. Nu-mi spune ca vrei sa le tai cu fierastraul pendular, ca ma ia capul...

Pai de debitat pal-ul o sa il debitez la munca pentru ca lucru la o fabrica de mobila si au sculele necesare tai cu ceva roboti si ii precizie foarte mare asa ca vreau sa stiu ce difuzoare as putea alege pentru ca eu nu ma prea pricep si normal ca diferenta dintre arie si volum o pot face.
Link spre comentariu

salut, am eu o bucata de vanzare, daca nu esti interesat, si daca vrei iti pot face eu o pereche de boxe;

asta o am la vanzare, facuta tot de mine acum cateva luni:

precizez ca o pereche de astfel de boxe se aud foarte bine atat in interior cat si in aer liber, basta ca ai cu ce da in ele :d

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mi-am luat doua boxe home-made super bune de 500w fiecare suna demential si deocamdata un amplificator Yamaha RX-330 dar in cursul anului acesta o sa imi iau un amplificator pe masura boxeler. Multumesc tuturor pentru raspunsuri si daca cineva stie unde as putea gasi o pereche de tranzistori A1490 /C3854 pentru ca la statie nu imi merge numai un canal celalalt este ars asa ca nu pot lega numai 2 boxe.Multumesc incaodata.

Link spre comentariu

Mi-am luat doua boxe home-made super bune de 500w fiecare suna demential si deocamdata un amplificator Yamaha RX-330 dar in cursul anului acesta o sa imi iau un amplificator pe masura boxeler. Multumesc tuturor pentru raspunsuri si daca cineva stie unde as putea gasi o pereche de tranzistori A1490 /C3854 pentru ca la statie nu imi merge numai un canal celalalt este ars asa ca nu pot lega numai 2 boxe.Multumesc incaodata.

arata-ne si noua ce boxe ti-ai luat, cateva poze
Link spre comentariu

arata-ne si noua ce boxe ti-ai luat, cateva poze
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Nu stiu daca suporta sau nu dar la banii care i-am dat pe ele(200 ron cu statie cu tot) is multumit si pe difuzor (care este rusesc) scrie 500w asa ca cred ca duce. Ori cum boxele le dau saptamana asta pentru ce sunt prea mari de acea vreau sa imi fac la statie 2 sateliti mai micuti cu difuzoare de 20 cm asa ca astept inca pareri.

Link spre comentariu

Boxele de eterior trebuie sa tina la intemperii, mai ales la umezeala. La "boxele de 500 W" cred ca litera W e prescurtarea de la wolfram nu de la watt.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări