Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena Beverage pt 80m

lorik199

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

2

• kuchta Petru

2

• gica70

1

• yo2mhj

1

Top autori în acest subiect

Da este o antena buna pentru receptie, dar necesita spatiu mare de instalare si multa manopera. Inaltimea stilpilor poate sa fie de cca 2m, la capat se face acel circuit de adaptare. Aceasta antena se recomanda pentru banda de 160m, unde galagia (perturbatiile) sunt mai mari. Petrica

Link spre comentariu

Da este o antena buna pentru receptie, dar necesita spatiu mare de instalare si multa manopera. Inaltimea stilpilor poate sa fie de cca 2m, la capat se face acel circuit de adaptare. Aceasta antena se recomanda pentru banda de 160m, unde galagia (perturbatiile) sunt mai mari. Petrica

Da, stiu ca mai mult ca se recomanda mai mult pt banda de 160m, dar am inteles ca se comporta bine pana in 40m.O lungime de 83m (pe banda de 80m) nu implica o problema foarte mare in cazul meuDaca se poate pronunta cineva in legatura cu folosirea ei in 80m, astept cu placere
Link spre comentariu

Daca spui ca ai spatiu suficient, eu i-ti recomand antena Delta loop orizontala ( de preferat verticala),care este o antena f.buna la receptie. Da o cautare pe Google'' antena Delta Loop'' pt. 80m si gasesti toate datele acolo.

Link spre comentariu

Da, stiu ca mai mult ca se recomanda mai mult pt banda de 160m, dar am inteles ca se comporta bine pana in 40m.O lungime de 83m (pe banda de 80m) nu implica o problema foarte mare in cazul meuDaca se poate pronunta cineva in legatura cu folosirea ei in 80m, astept cu placere
Este o antena remarcabila dar trebuie tinut cont de cateva amanunte:-directivitatea foarte pronuntata-pentru a putea acoperii toate zonele de interes este nevoie de 6 sau mai multe antene montate radial+sitemul de comutare+eventualul preamplificator Se poate monta o singura antena intr-o directie favorita sau in cazul cand se "vaneaza" o anumita zona sau entitate.-cantitatea relativ mare de conductor electric necesar+tarusii(stilpii) necesari In YO ,YO2LDC a experimentat astfel de antene si are cateva articole foarte instructive:http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=537http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=238e.t.c.Mai usor de abordat ca antena separate de receptie mi se pare K9AY http://www.hard-core-dx.com/nordicdx/antenna/loop/k9ay/.Este cel putin un articol in revista noastra din 2008 incoace.De asemenea mai trebuie tinut cont ca o antena dedicata de receptie trebuie conectata la transceiver ori printr-un dispozitiv special ori se poate conecta acolo unde este port separat pentru receptie(Multe din transceiverele Icom:IC735,IC745,IC756,IC 765...,FT1000,TS 2000...e.t.c.).Succes si daca o sa construiesti ceva de genul asta...nu tine doar pentru tine.73!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări