Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spot RGB subacvatic

nelutuPO

Postări Recomandate

Buna seara, am cumparat un spot RGB subacvatic cu 90 led-uri si are secventa de schimare a culorilor foarte rapida (cca 2-3 sec pe culoare ) si as vrea sa -l modific astfe incit sa stea cca 15-20 sec pe culoare. Este echipat cu HEF 4040 BP si HEF 4017 BP . Pe ce pin de la HEF 4040 pot modifica valoare rezistenta ( as vrea sa montez un semireglabil ) ? Stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nelutuPO

7

• Spitfire

4

• nicul

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Am incercat si degeaba , nu se schimba frecventa . Din pinul 10 al HEF4040DB pleaca o rezistenta de 10K pina la un pin al puntii redresoare ( vine pe pin de alternativ ).

Link spre comentariu

Asta e pentru a permite sincronizarea mai multor spoturi, folosind ca ceas frecventa retelei...trebuie modificat acolo, sa utilizati oscilatorul intern al 4040-ului.

Link spre comentariu

Nu merge si pace, am incercat si degeaba , am desfacut capatul rez de 10K ce se unea cu puntea redresoare am lipt pe rez ce pleaca din pin 11 al HEF4040BP si ramne blocat pe o culoare fara sa schimbe. Am incercat pe ambele capete ale rez si la fel. Pin 11 se uneste cu pin 14 al CI4040 si de acolo pleaca o rez tot de 10K care duce in pin 16 al HEF4017.Stima

Link spre comentariu

Multmesc ,dar as vrea sa ramin la cel pe care il am ,pina la urma sper sa gasesc unde as putea pune un semireglabil ca sa pot reduce frecventa de aprindere la cca 30-40 sec. Stima

Link spre comentariu

4040 pe care zici ca-l ai nu are oscilator intern. cred ca e o confuzie cu 4060 pe aici.

pe pinul 10 vine un clock, care este divizat si iese pe un pin pe care ar trebui sa-l identifici.

in principiu trebuie sa ridici pinul ala de pe cablaj si in locul lui sa legi printr-un fir un alt pin care realizeaza o divizare mai mare a frecventei de tact de pe 10. nimic mai simplu.

poate lincul asta merge si te ajuta sa-ti faci o idee depre cum functioneaza 4040

http://www.kemisa.es/english/integrated ... cd4040.php

identifica pinul .

de ex daca ai conectat pinul 2 , conecteaza in locul lui pinul 12 sau 14.

pinul 2 il izolezi dezlipindu-l si ridicandu-l in aer (eventual il poti taia de la capsula)

Link spre comentariu

Multumesc, ati avut dreptate,a fost rezolvat prin decuplarea pinului 6 , iar circuitul care venea la 6 l-am cuplat la pin 12 s am frecventa la cca 12 sec care este perfecta( la cca 30 sec cum vroiam in prealabi era prea mult ). Mai am o intrebare si anume daca se poate stingerea si aprinderea sa se faca lent ( ca si cum s-ar descarca un condesator electrolitic ). Multumesc si o seara placuta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări