Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri plafoniera

Vizitator danny37ro

Postări Recomandate

Vizitator danny37ro

Salutari, am inlocuit becul din plafoniera cu 12 leduri (de 12V fiecare) legate in paralel iar fiecareia i-am pus cate o rezistenta de 150 ohmi . Toate bune , dar cand inchid usa isi pierd din intensitate dar raman foarte putin aprinse, ca o lumina de veghe. Nu-mi dau seama deloc de ce nu se sting de tot. In mod normal la bec , ramanea inca 4-5 sec aprins dupa ce inchideam usa..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator tyc

Ledurile lumineaza la un curent f mic ,electronica care comanda soft shutdown-ul are un curent rezidual care la bec nu se simte. Rezolvare:monteaza o rezistenta de 1k in paralel cu ledurile. Si daca nu se sting ,mareste curentul consumat de rezistenta.

Link spre comentariu
Vizitator danny37ro

Ledurile lumineaza la un curent f mic ,electronica care comanda soft shutdown-ul are un curent rezidual care la bec nu se simte. Rezolvare:monteaza o rezistenta de 1k in paralel cu ledurile. Si daca nu se sting ,mareste curentul consumat de rezistenta.

Multumesc. Maine o sa pun in practica sfatul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări