Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6C33C SE 50W reloaded...


gedd

Postări Recomandate

am facut acest amplif..e aproape gata...schema este cea a lui Misa cu cateva modificari:

-driverul este Williamson (250vvv)

-trafurile de iesire au 40cm2 redimensionate dupa cum urmeaza: 800 spire in primar impartite in 10 parti ("pe galeti") iar secundarul 164 spire cate 4 in paralel sarma fiind de 0,7

-trebuie sa redimensionez droselul de pe alimentare si sa mut traful care apropo..are 900W

-bias-ul este mixt si Ia0=200mA(deci am in repaus cam..300W plus 12.6x3.3x6=250W)..deci cam mult...contoarul..ventilator...

-intr-adevar din cauza trafului am brum...dar il voi eradica...

astept comentarii

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • gedd

    11

  • mișa

    5

  • zbodeoc

    4

  • THOMAS

    2

Top autori în acest subiect

Teribil dom'le.Verifica de unde vine brumul. Din alimentare sau cimpul magnetic al trafului perturba lampile? Daca provine din alimentare, fa ceva cu alimentarea "lu' Williamson". E sensibil la brumul din alimentare. Ai putea sa faci un mic stabilizator. Vezi si la alimentarea filamentelor. Si asta e o sursa de brum.

Link spre comentariu

Cred ca ai muncit o groaza la el, mie imi place cum a iesit. Ne poti arata cateva poze de sub capota?Cam cat estimezi ca ai investit in el?

Pai traful costa 500 ron...restul....nu stiu..cred ca sare de vreo 1500 ron..dar merita
Link spre comentariu

Teribil dom'le.Verifica de unde vine brumul. Din alimentare sau cimpul magnetic al trafului perturba lampile? Daca provine din alimentare, fa ceva cu alimentarea "lu' Williamson". E sensibil la brumul din alimentare. Ai putea sa faci un mic stabilizator. Vezi si la alimentarea filamentelor. Si asta e o sursa de brum.

Alimentarea filamentelor lu' williamson este in curent continuu...o sa il iau iar la puricat..recunosc faptul ca m-am grabit sa il termin...
Link spre comentariu

Felicitari si din partea mea ........brumul provine din: bucle de masa si trafo non ecranate...!!!(ideal ar fi alimentarea separata !Dat fiind cosumul claseiA poate vine de la finale (filtraj prea slab...ce condesatoare ai pe HT..?? de fapt il poti proba montind doar lampile finale...fara restul ...

Link spre comentariu

Felicitari! :aplauze O realizare frumoasa,munca multa....,va felicit inca odata!Sunetul ar trebui sa fie la nivelul acestei realizari.Nu am inteles ceva,daca nu va este cu suparare?ati spus :"....-driverul este Williamson (250vvv)...",montajul se pare ca este un SE cu 3X6C33C in paralel,nu PP,probabil ati "adaptat" acel clasic Wiliamson folosit la PP,pentru un SE ????...Ca un sfat: nu stiu ce fel de schema pentru alimentare ati abordat,dar pentru un curent de mers in gol de 1200mA...1300mA (pentru toate sase tuburile ) ar trebui sa aveti condensatoare de filtaraj cu o valoare de cel putin 1500uF...2200uF si un droser pentru filtraj cu o suprafata a sectiunii miezului de cel putin 20cm*2 (in cazul in care alimentati ambele canale prin acelasi droser),este parerea mea,pentru ca si de aici poate sa apara acel "brum",mai ales ca traful de alimentare fiind toroidal campul parazit exterior indus in trafurile de iesire ar fi cam neglijabil sau chiar lipsa ,bineinteles daca este un traf de calitate. Sunt doar parerile mele,in rest proiectul este frumos si ambitios.P.S puteti proba daca traful de alimentare induce ceva in cele de iesire,lasad tuburile finale in socluri,tensiunea de filamente cuplata,tensiunea anodica lipsa (decuplata),montati boxele la iesire sau cel mai bine niste casti si daca exista acel brum,incercati pozitionarea trafului de alimentare altfel (vad din poze ca altfel nu se poate!),sau puneti in jurul lui un ecran magnetic din tabla de tole,sau un cilindru din fier cu grosimea peretelui de 1.5mm...2.0mm. Daca brumul nu exista,alimentati tuburile finale cu tensiunea anodica,lasand etajul de atac nealimentat si daca apare acel brum,problema este clara,filtraj insuficient.

Link spre comentariu

Acela despre care vorbiti e driverul Williamson-Vladimir domnule Lazaroiu. Driverul Williamson simplu a fost proiectat pentru constructorii de SE care nu se puteau decide daca inverseaza faza sau nu, asta pentru a usura utilizarea feedback-ului negativ global. Plus ca poti alege ramura care suna mai bine.Lasind gluma la o parte, vad ca n-ai contact de suprafata mare intre carcasa si socluri, asta mie-mi suna ca vor trebui schimbate soclurile des. In rest felicitari sincere, indrazneata intreprindere!

Link spre comentariu

Nu am inteles ceva,daca nu va este cu suparare?ati spus :"....-driverul este Williamson (250vvv)...",montajul se pare ca este un SE cu 3X6C33C in paralel,nu PP,probabil ati "adaptat" acel clasic Wiliamson folosit la PP,pentru un SE ????...da...am folosit Williamsonul in varianta stereo numai ca am folosit iesirile neinversoare de pe fiecare canal...da...ar putea sa para un fel de "risipa" de resurse

Link spre comentariu

Ma trebuia sa adaugi ce va de genul: "...si poate fi foarte usor transportat de 4 oameni..." Iti dai seama ca glumesc. Si eu am facut scule "cu greutate" la propriu vorbind si stiu ce inseamna manipularea lor.

Monoblocurile care le-am prezentat pe forum, pentru a le pune pe suporti cu lampile in jos, in vederea unei eventuale depanari, necesitau 2 persoane.

Daca reusesti sa scapi de brum, iar ampliful se stabilizeasa termic la o temperatura rezonabila (si vara) e OK.

Eu am folosit in filtraj la fiecare monobloc cite 2 condensatori din astia http://ro.farnell.com/cornell-dubilier/ ... dp/2028293 iar intre ei un droser de 5H (parca???) pe miez de 24cm2. Normal, pe linga asta am folosit si condensatoare cu polipropilena in paralel cu electroliticii. Deocamdata amplifurile functioneaza (destul de multe ore pe zi) si beneficiarul e multumit.

Nu am folosit ventilatoare si carcasa se stabilizeaza pe la 40 grade. Din cauza aluminiului masiv diferentele de temperatura dintre diverse puncte ale carcasei sunt mici. Totusi, sunt monoblocuri, deci puterea disipata termic e cam jumatate. Un monobloc de-al meu, in regim de racire pasiva nu ar putea disipa in regim de siguranta putere termica dubla.

Ma mir ca ai ales Williamson in atac... De ce? Williamsonul pierde multa amplificare si cistiga mult zgomot cu acea trioda care face defazarea. Erai mai cistigat daca puneai imediat dupa etajul de intrare, trioda de iesire (una singura).

Link spre comentariu

Ma trebuia sa adaugi ce va de genul: "...si poate fi foarte usor transportat de 4 oameni..." Iti dai seama ca glumesc. Si eu am facut scule "cu greutate" la propriu vorbind si stiu ce inseamna manipularea lor.Monoblocurile care le-am prezentat pe forum, pentru a le pune pe suporti cu lampile in jos, in vederea unei eventuale depanari, necesitau 2 persoane.Daca reusesti sa scapi de brum, iar ampliful se stabilizeasa termic la o temperatura rezonabila (si vara) e OK. Eu am folosit in filtraj la fiecare monobloc cite 2 condensatori din astia http://ro.farnell.com/cornell-dubilier/ ... dp/2028293 iar intre ei un droser de 5H (parca???) pe miez de 24cm2. Normal, pe linga asta am folosit si condensatoare cu polipropilena in paralel cu electroliticii. Deocamdata amplifurile functioneaza (destul de multe ore pe zi) si beneficiarul e multumit.Nu am folosit ventilatoare si carcasa se stabilizeaza pe la 40 grade. Din cauza aluminiului masiv diferentele de temperatura dintre diverse puncte ale carcasei sunt mici. Totusi, sunt monoblocuri, deci puterea disipata termic e cam jumatate. Un monobloc de-al meu, in regim de racire pasiva nu ar putea disipa in regim de siguranta putere termica dubla.Ma mir ca ai ales Williamson in atac... De ce? Williamsonul pierde multa amplificare si cistiga mult zgomot cu acea trioda care face defazarea. Erai mai cistigat daca puneai imediat dupa etajul de intrare, trioda de iesire (una singura).

Aveti dreptate cu trioda...si eu m-am gandit sa nu pun williamsonul dar daca tot il aveam facut..de fapt am doua,unul cu vu-metre cu ac(limba) iar celalalt williamson cu ochi magici....carcasa...nu se incinge asa de tare in sensul ca dupa cateva ore de functionare pot tine mana pe ea...pe viitor o sa folosesc pentru atac schema dumneavoastra ca 6n13 e frumoasa si imi place,iar la drosel..lucrez..o sa fie unul baban de aprox 30cm2 si vreau sa mut traful de alimentare de acolo intr-o cutie separata...sau....cred ca o sa refac cutia...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări