Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

copywright, licente, chestii din astea

Vizitator andreimihai3

Postări Recomandate

Vizitator andreimihai3

Mi-am luat o licenta xp x64, am instalat softuri freeware, exceptie (yamicsoft) XP Manager care face o gramada de lucruri care ti-ar lua ore zilnic: sa te joci in regedit, ms.config samd. Prima intrebare, daca poate sa ma ajute cineva. Amenda care se da pentru un soft piratat e corelata direct cu pretul acelui soft? Apoi, daca am activat windows-ul de 3 ori, a 4-a oara de ce-mi cere alt key? Si ce-ar trebui sa fac? Am gasit undeva ca-ti poti face imagine cu ghost, acronis...dar si astea costa bani si banui ca lasa ceva urme pe C:\Cand se face un control pentru verificarea drepturilor de autor, pot avea o partitie parolata fara a fi obligat sa le dau parola? Adica am licenta pe OS si cateva programe, dar nu si pentru ce fac unele din programe. Intreb asta pentru ca din cate am citit, aplicarea legilor difera intre tarile membre UE.Si o ultima intrebare, daca ingaduiti, stie cineva daca o amenda se aplica pentru ceva ce ai avut si nu mai ai, dar care a lasat o urma in registri? Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghimpe--

1

• Spitfire

1

• wally_gatter

1

• Luca

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

wally_gatter

toate programele instalate anterior au lasat o urma in calculatorul tau (in partitia C: sau cea in care este sistemul de operare) ,cazul in care aceasta nu a fost formatata.. Cu un soft de curatare registri ai putea sa le stergi si eventual sa modifici registri manual :sparge: .. Cat despre legalitate ,intreaba-i pe cei de la Microsoft Romania...

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Mersi pentru raspunsuri, o sa-i contactez. Licentele s-au ieftinit, ajunge 100lei un XP x64, care-i mult mai stabil decat win7. Singura lui problema e ca n-are un management bun pentru baterie, care pe xp tine de 2 ori mai putin decat pe 7. Sper sa gasesc un office...97 (nu radeti, e foarte bun), nu-mi trebuie 2007 sau 2010 ci doar un word, excel si un powerpoint. Dar pana atunci, open office.Cu registrii e nasoala treaba. regclean, un kit de 500kb curata partial, yamicsoft xp manager gaseste apoi o gramada, si cred ca tot mai raman.Copywright-ul (in cazul descarcarii de muzica, video de pe net) creeaza o problema de principiu-se incarca banda de net oriunde. Adica, in loc sa tragi un clip si sa-l vezi de 100 de ori, pe autorepeat, il downloadezi in temp file cu 1-3mb/s in cazul celor HD. Incarcam deci banda de pomana...

Link spre comentariu

In cazul in care va descurcati cu OpenOffice, puneti sistem de operare un distro de Linux, si ati terminat definitiv cu orice "copyright", cu virusi, registrii corupti, etc.RATB, Metrorex, CFR, Navrom, Romavia, Tarom, practic tot ce inseamna transporturi in tara asta merg pe Linux, la fel toate hypermarket-urile au casele de marcat si sistemul de supraveghere pe Linux. :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3

Deocamdata incerc sa ma descurc, pt ca am tras special characters, l-am instalat, dar nu ma lasa sa fac shortcut keyboard pentru diacritice. Linucsi am cam toate variantele. Am incercat un XP like, Ubuntu, Mandriva, Suse, Slax Kill Bill. Le-am dat jos in maxim jumatate de ora, deh, sunt fan XP x64.Pe un Asus PQL5, 8Gb ram, Intel E7400 la 2.8 merge impecabil si dupa 2 saptamani fara restart, browsing turbat samd. L-am putut bloca cu 425 ferestre de total commander sau cu vreo 300 de IE :). Cam pe la 3gb consumati incepe sa se inece. Suporta 2 jocuri maricele simultan, de 4-5gb bucata, "comutabile" prin Ctrl-Alt-Del.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări