luke Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Nu stiu daca mi-a reusit(sunt incepator si eu) dar incearca-l pe cel din atasament. Acum am vazut ca ai precizat despre lipsa ledului de index (ma furase privelistea cu cablajele tale ) nu cred ca e bine,microcontrolerul calculeaza pozitia in care aprine ledurile in functie de semnalul lui iar in lipsa nu stiu ce o sa aprinda ,logic era sa se aprinda aleatoriu sau deloc dar cum nu am experienta in domeniu nu pot spune exact. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Am incercat si hex-ul tau, tot nu vrea.Am remarcat insa ceva, cu hex-ul tau, cu elicea alimentata, dar pe loc (nu se roteste), fara IR de la index, daca ating si tin o surubelnita micuta pe pinul 16 al PIC-ului (de la Quartz) se schimba/sting anumite led-uri.Probabil NU oscileaza, am sa inlocui conzii de 22pf si Quartz-ul, mai rau ca nu mai am unul de 20Mhz.Am sa testez cu 16Mhz si 25Mhz, chiar daca nu merge ok, cel putin sa vad ca se schimba ledurile singure fara sa mai ating pinii Link spre comentariu
luke Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 In primul rand nu e hex-ul meu (adica nu creat de mine ci doar compilat dupa un asm de pe net un fel de copy-paste ) apoi ma voi abtine sa mai postez hex-uri FARA a le proba eu insumi (mi-e ca induc lumea in eroare) momentan nu am un 16f628a la indemana dar voi reveni cu pareri la obiect pentru a rezolva problemele aparute pe parcurs . GeoMar cred ca completarea montajului cu receptorul(fototranzistorul) si emitatorul(led ir) ar fi binevenita si daca te uiti in schema vezi ca la oscilatorul extern apar C4 de 30pf si un trimer de 6-30pf cu quartz de 20Mhz ,iar codul este scris pentru frecventa lui ajustabil(din trimerul capacitiv) in limite mici doar pentru precizia ceasului. Sper ca am fost de ajutor.Numai bine. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 8, 2012 Partajează Postat Mai 8, 2012 ... GeoMar cred ca completarea montajului cu receptorul(fototranzistorul) si emitatorul(led ir) ar fi binevenita si daca te uiti in schema vezi ca la oscilatorul extern apar C4 de 30pf si un trimer de 6-30pf cu quartz de 20Mhz ,iar codul este scris pentru frecventa lui ajustabil(din trimerul capacitiv) in limite mici doar pentru precizia ceasului. ...Am folosit quartz de 20Mhz, dar vreau sa testez cu alt quartz si din pacate NU mai am alt quartz de 20Mhz.Conzii de la quartz sunt de 22pF, initial aveam si trimer pus, l-am dat jos ca sa elimin posibilitatea defectiunii lui. Am sa incerc si cu 33pF si ramane sa caut alt quartz de 20Mhz.Am zis sa testez cu 25Mhz sau 16Mhz ca sa ma convind ca nu este "dus" quartzul.Am sa incerc si completarea cu receptor/emitator IR de la index.Multumesc pentru ajutor (hex) si asa cum scris mai sus, daca ating pinul 16 se sting/aprind led-urile, deci am o speranta ca va functiona. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 ... Am remarcat insa ceva, cu hex-ul tau, cu elicea alimentata, dar pe loc (nu se roteste), fara IR de la index, daca ating si tin o surubelnita micuta pe pinul 16 al PIC-ului (de la Quartz) se schimba/sting anumite led-uri. Probabil NU oscileaza, am sa inlocui conzii de 22pf si Quartz-ul, mai rau ca nu mai am unul de 20Mhz. ... Am schimbat Quartz-ul cu unul nou, condensatorii de 22pF deasemeni, NU merge.Daca pun surubelnita pe pin 16 aceleasi simptome. Este posibil ca PIC-ul (PIC-urile) sa nu "mearga" la 20Mhz? Am testat cu 2 PIC-uri. Alta explicatie nu gasesc. PIC-urile sunt cumparate de la m*i*v*a*r .... Sa cumpar alt PIC din alta sursa si sa incerc? Sau ar trebui sa mearga si cele 2 PIC-uri, care le am si le-am testat, la 20Mhz? In alte montaje (de unde le-am scos) au functionat, dar intradevar NU la 20Mhz. Link spre comentariu
briobit Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 OFF: de la magazinul mentionat de tine am luat o plasa cu 6 circuite ICL 7107 din care a mers doar 1 (nu mai calc in viata mea pe acolo) LE: vezi ca are cineva de pe forum MMC7107 e acelasi draq doar ca e mai ieftin Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 OFF: de la magazinul mentionat de tine am luat o plasa cu 6 circuite ICL 7107 din care a mers doar 1 (nu mai calc in viata mea pe acolo)NU te contrazic, toti iau de acolo, este mai "ieftin", dar si slab calitativ. Eu vreau doar o confirmare de la cineva care a luat de acolo PIC 16F628A si l-a folosit la frecventa de 20Mhz, asa cum am scris, este posibil ca sa nu "poata" functiona la aceasta frecventa. PS. Chiar azi am lansat o mica comanda la ei si ma tenta sa iau si eu ICL 7107, este destul de ieftin la ei. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 ... Este posibil ca PIC-ul (PIC-urile) sa nu "mearga" la 20Mhz? Da, e posibil. uChip vinde PIC16F82x in 2 "categorii" - care au -04 la sfarsitul numelui (16F627-04) care sunt garantate sa mearga pana la 4NHz si cele pana la 20 MHz, marcate cuz -20 in nume. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Pe amandoua PIC-urile cumparate de acolo, scrie PIC 16F628A - I/P.Am sa incerc sa cumpar alt PIC din alt magazin sa vad rezultatul. Link spre comentariu
luke Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Datasheet from microcip(16f627/628/648): "Separating programand data memory further allows instructions to be sizeddifferently than 8-bit wide data word. Instructionopcodes are 14-bits wide making it possible to have allsingle-word instructions. A 14-bit wide program memoryaccess bus fetches a 14-bit instruction in a singlecycle. A two-stage pipeline overlaps fetch and executionof instructions. Consequently, all instructions (35)execute in a single-cycle (200 ns @ 20 MHz) except forprogram branches." Deci e un "pic" de overclocking se sugereaza pic 16f628a i/p ca arhitectura ,vezi schema .Sau similar, ma mai interesez si i-ti zic exact ,desi shema vrea sa functioneze si cu un 16f84 sau f87 ;88 ;648 ,diferenta, constand numai in modul de programare fiind compatibile pin cu pin (poate gresesc dar asa cred). Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Sorry, m-am uitat in data-sheetul gresit (16F62x fara A); la cele cu A se pare ca nu exista decat o (varianta pana la 20MHz). Asa ca ar trebui sa mearga. Link spre comentariu
avengers Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 Cu pasi mici ca pe Luna....avansez. Nu prea am mai lucrat la ceas si nici nu i-am facut o proba indelungata deoarece pe masa mea de lucru zace un radio pe lampi....imprastiat tot. Avand in vedere fascinatia pentru ace, brice, ibrice si............... nichelate, m-am hotarat asupra carcasei. Aceasta va fi un ciur de faina caruia ii voi atasa un geam si un "fund". Ca asa va arata..... si astept criticile voastre (constructive, desigur ) Va tin la curent, sper ca in vre-o 2 saptamani sa-l finalizez. Link spre comentariu
avengers Postat Mai 26, 2012 Autor Partajează Postat Mai 26, 2012 Am inceput asamblarea finala a ceasului POV. Pana in prezent am remarcat urmatoarele minusuri:- ceasul nu face automat corelarea intre ora afisata analogic si cea digitala, deci trebuie sa setezi ora de 2 ori:radiatorul (recuperat dintr-o sursa ATX) pe care am montat LM317, 7808 si IRFZ44 se cam incalzeste, cred ca undeva pe la 60-70 grade (la limita suportabilitatii cand stai cu mana pe el):Ceasul poate fi setat in 3 moduri, respectiv ora digitala, ora analogica si o combinatie intre cele 2, cu schimbare automata cam la 5-10 secunde. Revin cu poze. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 al meu e aproape gata, dar ... "ezista" o problema . la mine merge bine , probat pe primul cablaj care a fost de probe( si care m-a rupt la centrare sa nu aiba tremurici). l-am lasat sa mearga, nu grabeste si nu pierde minute dar... cind s-a facut ziua am vazut ca e influentabil de lumina zilei( adica, ledul ir pt setarea orei vede lumina ca si comanda ). acu va cer un sfat sau un model de led pt receptie ! ce dreq pot monta sa nu fie influientabil??? curind voi pune si poze cu toata maimutareala ce am facut. @ avengers: intradevar mos-ul de pe pwm se incalzeste si la mine dar acceptabil, iar lm 7805 care e pus direct pe cablaj( chiar smd) nu are nici o taina. e posibil sa ai tu consum mai mare pt ca montezi leduri normale ( eu am smd). Link spre comentariu
avengers Postat Mai 26, 2012 Autor Partajează Postat Mai 26, 2012 Mihai1979 ce varianta de ceas ai facut??Probleme cu lumina ambientala am avut si eu, dar se rezolva f simplu. Atat pe diodele IR cat si pe receptoare am pus tub termocontractabil, pe care l-am incalzit si apoi l-am taiat la capatul ledului astfel incat a ramas doar o mica fanta. Rezolva definitiv problema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum