luke Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 @GeoMar daca crezi ca greutatea elicei e o problema uite o varianta smd + th: Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 @GeoMar daca crezi ca greutatea elicei e o problema uite o varianta smd + th:Sincer NU cred ca este o problema greutatea elicei, pana la urma urmei, cat poate sa iasa de grea. Eu am vrut sa o fac cat mai usoara si toata smecheria este (cred) echilibrarea ei cat mai perfect.Interesanta si varianata postata de tine, nu prea ma omor dupa SMD-uri, deh varsta, ochii, etc, etc.Sper sa am timp liber zilele astea sa realizez placuta elicei. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Am reusit astazi sa realizez cablajul elicei pentru Ceas POV. :daAm taiat/finisat cablajul elicei, l-am gaurit si acum este la uscat, am "parfumat" cablajul cu spray FLUX (cu sacaz). Sper ca pana maine seara sa montez si componentele. PIC-ul l-am scris, am gasit si 2 senzori IR, restul sunt in cutia cu maimute. Link spre comentariu
avengers Postat Mai 5, 2012 Autor Partajează Postat Mai 5, 2012 Am lipsit cateva zile de pe forum. Vad ca inregistrati progrese serioase.Geomar ce metoda de facut cablaje ai?? Ca ies "struna". Pana la urma ce varianta de ceas ai ales?? Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Am lipsit cateva zile de pe forum. Vad ca inregistrati progrese serioase. Geomar ce metoda de facut cablaje ai?? Ca ies "struna". Pana la urma ce varianta de ceas ai ales?? Da, inregistrez progrese, m-am hotarat sa fac si eu un "Propeller Clock", adica un Ceas POV. Metoda folosita la realizarea cablajelor, este cea FOTO. Am ales varianta de aici http://propellerclock.uw.hu/ , cea postata de colegul @luke aici viewtopic.php?p=1002539#p1002539, doar partea de afisare. Partea de "baza" momentan o fac fara PIC, manuala, poate mai tarziu fac si partea cu PIC pentru control turatie motor, alimentare "Air Coil" si ON/OFF din telecomanda. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Incet incet se apropie de final elicea ceasului. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 da cineva mai multe info despre motor ? ce fel de motor, pe unde s-ar gasi etc etc. a-si vrea sa mai vad si o schema concreta pt reg de turatie si cum vin legate infasurarile. va multumesc! Link spre comentariu
avengers Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Pai motorul este un cooler de calculator caruia eu i-am rupt palele. Ulterior, rotorul l-am bobinat conform celor precizate pe forum. In arhivele postate de mine gasesti si schema alementatorului. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Am terminat de ansamblat elicea & motor, am testat montajul, NU vrea sa mearga. Raman cele 7 led-uri care afiseaza ceasul format digital aprinse permament, parerea mea este ca trebuiau sa licare putin. Nu am montat inca Led-ul IR si Receptorul pentru Index, dar trebuia sa mearga si fara ele. Din telecomanda NU primeste niciun semnal. Folosesc o telecomanda care merge si la controlerul audio realizat de @danzup, controler care se bazeaza tot pe telecomanda RC5. Ramane sa mai verific, poate am omis/gresit eu ceva, dar prima impresie este ca NU merge. Am testat si codul de aici http://propellerclock.uw.hu/ si codul de aici http://propellerclock.soubry.net/ , nu vrea sa functioneze cu nici unul, aceleasi simptome, cele 7 led-uri aprinse. PIC-ul este scris corect, nu intampin probleme la scriere/stergere/citire. De curiozitate am sa incerc si alt PIC, sa elimin pe rand cauzele. Cele 2 Led-uri galbene din centru, eu le-am conectat sa stea aprinse permanent. Link spre comentariu
avengers Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Stiu ca suna banal.....dar sigur ai luat softul elicei, nu pe cel al bazei??? Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Stiu ca suna banal.....dar sigur ai luat softul elicei, nu pe cel al bazei???DA, am luat cu siguranta softul elicei, NU cel al bazei. Ramane sa incerc si alt PIC, poate asta are ceva "pitici pe creier" si nu vrea, cu toate ca JDM-ul meu nu da eroare nici la scriere nici la citire, dar totul este posibil.Am schimbat si trimerul cu un condensator de 22pF, am sa-l montez dupa ce functioneaza, pentru adjustarea fina a ceasului.L.E.Am incercat si alt PIC, aceleasi simptome. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Daca softul este scris pentru un PIC 16F628 merge pe un PIC 16F628A? Eu folosesc 16F628A si cred ca asta este cauza nefunctionarii.Daca cineva care se pricepe la ASM, poate si vrea sa modifice softul pentru un 16F628A, ca sa testez, ar fi ok.Atasez o arhiva cu softul. Pe mine ma intereseaza doar partea prop nu base, dar este bine sa fie amandoua recompilate pentru 16F628A.modositott-prop.zipMultumesc anticipat pentru ajutor. Link spre comentariu
luke Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Scuze pentru postul dublu(nu pot edita) dar dupa un studiu mai aprofudat al ultimei fotografii postate de @GeoMar nu vad ledul ir index aprins desi camera ar fi trebuit sa-l surprinda chiar daca este invizibil pentru ochiul uman( cred ca e doar unul din bug-urile montajului) In rest o lucrare excelenta felicitari GeoMar. Succes. Link spre comentariu
GeoMar Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Scuze pentru postul dublu(nu pot edita) dar dupa un studiu mai aprofudat al ultimei fotografii postate de @GeoMar nu vad ledul ir index aprins desi camera ar fi trebuit sa-l surprinda chiar daca este invizibil pentru ochiul uman( cred ca e doar unul din bug-urile montajului) In rest o lucrare excelenta felicitari GeoMar. Succes.Led-ul de index momentan NU l-am pus, influenta lui asupra ceasului este "pozitionarea" corecta a ceasului, adica ora 12 sus, unde este normal ora 12 la un ceas normal. Ar trebui sa functioneze si fara, dar nu ar fi stabil ca pozitie ceasul, dar ar trebui sa indice ceva.La mine stau aprinse permanent cele 7 led-uri, exact ca in poza, deci probabil ceva din soft.Cablajul l-am verificat dupa schema, este ok, conform schemei, scurturi intre trasee nu sunt, verificate doar cu lupa momentan, de la corodare nu au ramas "punti" intre trasee, la cate cablaje am realizat pana acum, primeam ceva reclamatii. Led-urile care afiseaza ceasul digital, normal ar trebui sa "clipeasca" si in poza cu functionarea (rotirea) elicei ar trebuia sa apara ceva cifre aiurea, dar apar doar cercurile, exact rotirea elicei cu cele 7 led-urile aprinse.Am sa testez ceva mai tarziu si softul/hexul postat de tine. Revin cu rezultate.L.E.referitor la codul postat de tine, in arhiva este un ASM, imi poti da direct hex-ul, sau cu ce program pot obtine/compila ca sa obtin hexul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum