avengers Postat Aprilie 22, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Buna seara. Dupa indelungi lupte am reusit alimentarea prin inductie. Cea de-a doua schema postata de domnul Luke functioneaza perfect (multumiri pe aceasta cale). Primarul a ramas de 200 spire iar rotorul (bobinat pe un cooler) are aprox 400 spire, nu stiu diametrul sarmei (destul de subtire, dar da suficient curent pentru a aprinde ledurile bine). Bobinele nu se incalzesc, doar tranzistorul se incalzeste (cred ca se poate rezolva prin montarea unui radiator). Bun....pana aici e ok. Problema care o am in acest moment este faptul ca toate ledurile stau aprinse in momentul rotirii, chiar daca receptorul de IR (indexul din schema) este in raza emitatorului. Nu exclud posibilitatea de a fi montat vre-o componenta incorect, ramane sa verific acest lucru. Daca totul este ok montat, ramane varianta softului din PIC (probabil o sa-l resoftez). Are cineva vre-o sugestie pentru a-l face sa functioneze??? Stima Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 oare sa fie ceva gresala de scriere a softului? nu exclud acest lucruavand in vedere ca sunt primele 10-15 picuri scrise pana acuma am scris picuri pt vumetru si ceas si a-u functionat ok Link spre comentariu
luke Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Buna seara. Dupa indelungi lupte am reusit alimentarea prin inductie. Cea de-a doua schema postata de domnul Luke functioneaza perfect (multumiri pe aceasta cale). Primarul a ramas de 200 spire iar rotorul (bobinat pe un cooler) are aprox 400 spire, nu stiu diametrul sarmei (destul de subtire, dar da suficient curent pentru a aprinde ledurile bine). Bobinele nu se incalzesc, doar tranzistorul se incalzeste (cred ca se poate rezolva prin montarea unui radiator). Bun....pana aici e ok. Problema care o am in acest moment este faptul ca toate ledurile stau aprinse in momentul rotirii, chiar daca receptorul de IR (indexul din schema) este in raza emitatorului. Nu exclud posibilitatea de a fi montat vre-o componenta incorect, ramane sa verific acest lucru. Daca totul este ok montat, ramane varianta softului din PIC (probabil o sa-l resoftez). Are cineva vre-o sugestie pentru a-l face sa functioneze??? Stima Felicitari pentru rezultatele de pana acum . Deduc din cele spuse de tine ca ar fi o problema in functionarea pic-ului; in codul asm autorul spune clar cum functioneaza softul dat si anume ca indexul(led ir emisie) trebuie sa fie la ora 3 si cuart de 10mhz ajustat din condensatori (preferabil trimer ) pentru precizie dar presupun ca programatorul pic-ului stia toate astea si sa-i dam crezare in eventualitatea unei programari eronate pentu ca el nu are montajul fizic la dispozitie .Pot spune doar ca ledurile NU trebuie sa se aprinda toate odata sub nici o forma la varianta asta(ai verificat fara pic ?) deci verifica in primul rand montajul tau apoi putem spune ca microcontrolelul trebuie resoftat . Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 sa nu se inteleaga ca am programat sau am facut eu hexuri eu doar am luat ce era scrise(facute de alti)si am aplicat(scris) in microcontroler de programat ceas de acest tip este primul ,ceasuri cu termometru si data am scris cu 16F628 si16F84 din toate doar 1 nu a functionat din cauze neelucidate inca picul functiona pe altul ok da pe asta ba celelalte 7-8 ceasuri programate si facute fizic merg cu precize diferita din cauza cuarturilor care sunt de o calitate indoielnica cel mai bine merg cuarturi recuperate de pe la masini de spalat sau alte aplicati (dvd tv ) Link spre comentariu
MatyC Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Felicitari pentru munca depusa si ambitia de care dai dovada. Legat de problema cu leduri sunt curios ce tensiune de alimentare ai pe micropropesor?Poti sa masori blocand sistemul de rotatie (coolerul) pentru ca transformatorul oricum va functiona. Bannuiesc ca nu ai tensiune suficienta. Pentru RESETtrebuie ca pinul 4 (/MCLR) sa fie peste 1,2-1,7V iar VDD peste 2V.Faptul ca senzorul este la ora 3 sau 7 efectul este o orientare gresita a ceasului (ora 12 v-a fi deplasata). Nu cunosc insa ce se intampla cand senzorul index este nefunctional.!!! Link spre comentariu
avengers Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Aveti dreptate tensiunea este cam mica.......V+ 2.4V iar pe pinul 4 al PIC-ului tot 2.4 volti....Mai scot niste sprire la stator . Si cred ca o sa schimb si cuartul cu unul recuperat....ca nu prea am incredere in cel pe care l-am pus. Link spre comentariu
luke Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Daca ai facut shema data de mine si ai respectat cel putin componentele mele sau similare ar trebui sa ai cel putin 5v si aproape 300mA(atentie dupa redresare si filtrare trebuie sa existe un stabilizator de 5v ,lm7805 sau din seria lui ,varfurile de tensiune in circuitul rezonant pot atinge tensiuni mari limitate doar de zenner la 12-15v , depinde de zenner DAR cu efectre distructive asupra pic-ului ) schema de TEST era numai pentru testare ; am presupus ca stii ce sa faci dupa obtinerea rezultatelor pozitive ai sa aplici schema la motajul tau . Acum, nu te descuraja in cel mai rau caz ai prajit un PIC, sau nu; 2,4v sunt sub tensiunea minima de functionare a lui deci am presupus corect ca microcontrolerul tau nu funtioneaza cum trebuie . Reia totul de la capat si asigura-te ca ai 5V stabilizati dupa redresare si filtrare cu un CI dedicat si un curent decent (faza cu un becu de 6v tine si in cc) adica curentul consumat de montajul tau. Incearca totusi sa faci un primar de 100 spire CuEm 0,35 diametru si 150 pentru secundar, schema publicata de mine nu i-mi apartine dar rezultatele sunt prezentate cu datele transformatorului facut de mine ;indicate si in schema dealtfel . Succes .P.S Pentru pop_ady44 nu intentionez sa denigrez in nici un fel munca sau experienta altora ci doar sa ajut in masura timpului disponibil si numai pe baza experimentelor si rezultalelor obtinute de mine , postarile mele vor fi strict la obiect .Cred in continuare ca suntem aici sa ne impartasim din experienta noastra celor care ne vor cere si asta voluntar . Numai bine. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Luke multumesc de intelegere pentru cea ce spui ,eu spun foarte clar ca nu este imposibil sa fie eronate hexurile de pe net cea ce nu cred ca este cineva dispus sa o spuna unu care cunoaste limbajul si stie scrie hexuri (cea ce eu nu stiu )poate citi si spune acolo este gresit sau acolo este eronat . Eu care doar copiez si aplic nu pot afirma asa ceva si de aceea nu nici contest ca poate am gresit la scrierea in pic a hexului avengers mult succes in cea ce facimai intreb si eu o tampenie nu se poate incerca montajul stationar?cu o sursa de laborator?(5volti?)sunt prea rapide aprinderile sa se observe? Link spre comentariu
avengers Postat Aprilie 24, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Cred ca am stricat PIC-ul. Cu el scos din montaj am dupa puntea redresoare aprox 20V, iar dupa 7805 - am fix 5 volti (toate ledurile stinse). Dupa ce montez PIC-ul situatia se schimba dramatic.....adica dupa puntea redresoare am aprox 5 V cc, iar dupa 7805 mai am doar vre-o 3 volti (intradevar cu toate ledurile aprinse dar nu cred ca asta conteaza asa mult). Cum verific daca s-a prajit PIC-ul?? Ma gandeam sa-l bag intr-un programator (multumesc pe aceasta cale userului Pop-ady care mi-a donat cablajul) si sa vad cum se comporta?? Aveti vre-o alta idee? Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 ăăă... după cum poate confirma colegul Ștefan Nicolae, dar și mulți alții de pe forum, PICile nu prea cedează așa ușor... eu zic să-l bagi în programator, și să vezi dacă mai e recunoscut de soft, se mai poate citi/șterge/scrie normal...abia după ce ratezi toate activitățile de mai sus, și totul decurge normal cu alt pic, pe același pc, același programator și același soft de scriere poți declara ”decesul”...dar nu-l arunca, totuși... lasă-l într-un sertar, într-un plic notat... să zicem, până pui mâna pe un pickit2... :nas:P.S. reverifică traseele de pe placă, să nu fi făcut vre-un scurt fără să-ți dai seama...sau dacă ai făcut altă placă decât cea de la început, verifică să nu fie vreun traseu nițel greșit... se mai întâmplă... Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Mifti sa sti ca a-i perfecta dreptate cu picurile am dat din greseala la unu 9 volti sau mai multi si la un moment dat a cedat nu mai afisa nimic(era fierbinte de frigea la deget )am declarat mort am aruncat picul intr-o cutie cu piese decedate si cautand ceva am gresit cutia am pus picul si stupoare picul mergea deci sunt muuuuuult mai rezistente Link spre comentariu
avengers Postat Aprilie 25, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Are cineva idee ce inseamna asta??? ledurile de pe programator clipesc....pana imi da mesajul de mai sus. Mentionez ca la erase imi da ok. Stiam eu de ce nu m-am apucat pana acu' de picuri! Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 mai interesant e că spune ”Detected > UNKNOWN”.asta înseamnă că nu detectează picul, și mai mult ca sigur, nici programatorul nu este detectat corect.exact, ce programator ai, că versiuni de JDM sunt vre-o 15-16!!! :)primesc și eu mesaje de-astea de eroare în winpic, încearcă cu PICpgm, dar când dai ”autodetect hardware” și ”autodetect pic”, asigură-te că ai conectat programatorul la PC și picul este pus în soclul programatorului. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 daca este programatorul e am trimis eu cablajul este cel de pe bob tekhsi banuesc ca este schema aceasta Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 mda, este JDM modificat pentru a avea și funcția de programare LVP nu doar HVP... asta înseamnă că o să suporte și picile mai noi, care merg cam numai în LVP... eu zic să iei totuși PICpgm-ul... winpic nu are nici o funcție de autodetect, și cam bâjbăi până nimerești corect setările. dar dacă le faci corect, nu mai apare nici un fel de unknown! iată de unde îl poți lua: http://members.aon.at/electronics/pic/picpgm/ și cam cum arată softul: uită-te la statusbar, în partea stângă, și apoi ceva mai sus, în dreapta: dacă nu apare măcar identificarea corectă a PIC-ului, ori ai greșit la cablarea jdm-ului, ori nu ai tensiuni de măcar +/- 7 volți față de masă la pinii serialei, ori (mult mai des), windows nu-ți permite accesul la serială. și nu uita că dacă nu pui nici un PIC în soclu, nu detectează nimic! nici picul, nici programatorul! P.S. e nasol cu comurile!!! mai ales dacă ai un laptop mai vechi, cu modem încorporat, și care are controllerul usb ca un com suplimentar... io așa am pățit: am setat la disperare fiecare com, dădeam autodetect, până mi-a recunoscut și programatorul, și picul. am știut c-a nimerit-o când a identificat corect picul pus în soclu, și ca să mă conving, am scos picul, și am dat iar autodetect, și de data asta apărea ca la tine!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum