Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa construiesc un ceas POV (Persistence Of Vision)

avengers

Postări Recomandate

Dacă se realizează acest transfer prin bobine, trebuie să fii tare norocos să funcţioneze,să se utilizeze componente de precizie,bobine cu inductanţe corect măsurate/calculate...Cel puţin aşa cred eu. În cazul transferului prin perii tot există dezavantaje, însă cel prin bobine este mai superior. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 185
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• luke

50

• GeoMar

34

• avengers

27

• MifTy

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu te speria de inductie ,pana la urma e un transformator si cu astea incepem sa lucram de la inceput in electronica daca vorbim de sursa de alimentare .Acesta impune mai multe cunostinte asupra fenomenului dar nu imposibil , deci un primar  si un secundar calculat la frecventa de lucru si atat ; date ai desule pe forum  pentru a obtine un rezultat optim in acest caz.

Pune intrebari pertinente pe marginea subiectului si ti se va raspunde.....ai osciloscop ?....te scoate din multe belele .

Succes.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va salut .

Daca mai este valabil subiectul as avea cateva intrebari.

Ce telecomanda a-ti folosit ?Nu reusesc sa setez ceasul cu nici o telecomanda.Pentru o telecomanda universala ce cod ?

Am folosit un demodulator TSOP 4836 care decodeaza codul rc5.

In rest proiectul functioneaza, realizat dupa pcb ul lui geomar.

Multumesc,

Link spre comentariu

...

In rest proiectul functioneaza, realizat dupa pcb ul lui geomar.

Felicitari pentru reusita. :aplauze  :aplauze  :aplauze

Ma bucur ca functioneaza ceasul pe cablajul meu.

Am sa-l "puric" si eu pe al meu sa vad de ce nu merge, acum am confirmarea ca este ok cablajul.

Ceva poze cu realizarea poti posta?

Multumesc.

Link spre comentariu

Fotografia nu e prea reusita ,am dorit numai sa vad cum functioneaza principial.

Pcb ul proiectat de tine este ok,daca te pot ajuta cu ceva ,esti invitatul meu.Nu am folosit cond nepolarizati pe fototranzistor si demodulator.

Pentru index si demodulator am folosit:QSE113,SFH484-2.,TSOP4836.

Eu am incercat pana acum softul din Propeller Clock on a Mirror.Adresa telecomenzii folosite este 06,(VCR2) codurile pt  rc5 sunt pe net.

Stima,

post-193584-0-39993900-1421173790_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări