Vizitator Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Salutare, Am achizitionat astazi o pereche de boxe Tesla ARS 8204-11, in stare impecabila. Este a doua pereche... la prima nu vreau sa intervin (este pachet complet, pick-up/boxe, si vreau sa ramana in starea de origine), dar la acestea din urma, vreau sa aduc imbunatatiri... Difuzoarele sunt astea: Wfr: ARN 5604 4Ω 15W http://repromania.net/tesla/tesla-basov ... n-5604.php Tw: ARV 161 4Ω 5W http://repromania.net/tesla/tesla-vysko ... rv-161.php Ce am descoperit, si trebuie musai "schimbat": Cutia e goala, n-are umplutura... Filtrul e un Ord. 1, C 8ΩμF, bipolar, d-ala in cutie metalica... Cutia e goala, voi cumpara umplutura... Trebuie sa masor impedantele, in incinta finala, si sa croiesc un filtru care sa taie din inalta, macar 5dB, pentru ca TW are 92dB si WFR are 88dB... cica... intr-adevar, se aud dezechilibrat pe inalte... Una peste alta suna frumos, le ador... au un potential de upgrade urias... am rezervat Technics-ul SU-V300MKII, doar pentru dansele... Exista cineva printre noi, care sa fi facut ce vreau eu sa fac, cu boxele astea? Si mai ales, are ceva sfaturi? Multumesc! Link spre comentariu
jvl_77 Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Care este varianta finala a filtrului folosit? De curand am cumparat si eu o pereche. Asa e . Se aud evident "in fata" mediile intre 1,5Khz si vreo 6-7Khz(aproximare facuta cu urechea nu masurat!)eu ma gandeam la o rezistenta de 4,7ohm/5W inseriata cu condensatorul de 8uF , care sa preia putin peste jumatate din puterea care cade pe inalte. Injumatatirea puterii= scaderea puterii cu 3dB==>atenuarea cu 4,7 ohm inseriat cu ~4ohm(difuzor)=~4dB~ Ar fi si varianta ca aceasta rezistenta de 4,7 ohm sa fie formata din 2 (2ohm+2,7ohm) ; iar peste rezistenta de 2 ohm pus in paralel un condensator de 1uF. Asa cred ca se rezolva caderea de care sufera tweeter-ul peste 10Khz...... Link spre comentariu
[i_unit] Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Am facut mai demult filtre pentru combinatia ARN5604 - DTF300, dar inca nu am dat de proiect. Link spre comentariu
jvl_77 Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 Am facut mai demult filtre pentru combinatia ARN5604 - DTF300, dar inca nu am dat de proiect.Buna ideea ! Pe 8ohm puterea e cam jumatate fata de 4 ohm din aceeasi tensiune de iesire deci va suna cu vreo 3db mai putin. Din 92db/w/m ,fara 3db va suna doar cu 1 db in fata woofer-ului.Majoritatea nu simt diferenta asta ,mai ales ca nici unul din aceste difuzoare nu este perfect liniar in banda redata.. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 JVL, aritmetica e una practica alta. Intervin o suma de alte fenomene, difractie, baffle step. In fapt tweeterul trebuie atenuat cu mai bine de 4 dB.Mie mi-a iesit quasidrept cu 0,7 mH woofer si 6,7micro, 0,18mH, 22 microF pe tweeter (4ohm,1",91dB)cu Lpad 1.7ohm serie si 5.2 paralel. Wooferul acesta are un potential urias desi este o vechitura . Folosit rezonabil ca putere si implementat corespunzator bate de departe multe 7" Link spre comentariu
[i_unit] Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Am facut mai demult filtre pentru combinatia ARN5604 - DTF300, dar inca nu am dat de proiect.Buna ideea ! Pe 8ohm puterea e cam jumatate fata de 4 ohm din aceeasi tensiune de iesire deci va suna cu vreo 3db mai putin. Din 92db/w/m ,fara 3db va suna doar cu 1 db in fata woofer-ului.Majoritatea nu simt diferenta asta ,mai ales ca nici unul din aceste difuzoare nu este perfect liniar in banda redata.. Fara suparare, sunt destul de multe fenomene pe care se pare ca nu le cunosti, mai studiaza putin si reciteste peste cativa ani ceea ce tocmai ai spus acum. Pentru initiatorul topicului: asta e tot ce-am gasit: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum