Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator mono 150-200 W Need help!

Vizitator Cristi120

Postări Recomandate

Vizitator Cristi120

Sunt cam "Nou" sa spunem in domeniul electronicii si as dori sa imi fac un amplificator pentru o boxa care contine 3 difuzoare(Inalte,medii,joase).Am pentru bass difuzorul asta Blue Tech Ew1205 iar pentru inalte si medii le voi achizitiona in urmatoarele zile.As dori o schema si o lista cu piesele pe care trebuie sa le achizitionez pentru a o face!As dori sa o alimentez daca se poate la 12V (sursa Calculatorului) sau daca nu la 220V!Daca spun vreo prostie va rog sa ma scuzati,dar nu ma pricep asa bine! Cablajul il voi face eu!Incinta O am deja (este o incinta din lemn masiv in care au fost niste difuzoare de la electronica industriala parca.Astept parerile voastre!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wally_gatter

6

• mircea888

2

• Adrian_BBS

1

• George

1

Top autori în acest subiect

wally_gatter

atentie la frecventa de lucru a mediei si a inaltelor , ca impreuna grupul din cele 3 difuzoare sa reproduca toata banda audio (20Hz -20kHz).. cat despre schema , gasesti nenumarate la scheme amplificatoare..L.E. vrei 150W sau chiar 200W ,si spui ca sursa va fi de 12V , total inadecvata scopului tau.. Ai nevoie de un traf de 500W la 2x40Vac sau chiar 45Vac si filtraj bun ,si o schema cat de cat buna ,un leach amp sau chiar si schema de aici ti-ar fi buna: viewtopic.php?f=205&t=38151 ,ai si documentatie complecta...

Link spre comentariu

Fiind incepator recomand sa mergi pe un kit. Ai putea sa iei un kit cu TDA7294 in punte sau sa cauti un kit pe tranzistoare dar ai grija ce cumperi ca sunt o gramada de pocnitori chinezesti.

Daca vrei sa faci tu amplificatorul atunci recomand sa mergi pe varianta TDA7294 in punte din motive de simplitate, totusi ofera si un raport calitate/ pret foarte bun aceasta varianta.

Uite aici kituri cu componente discrete: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=58834

Pentru variantele pe care ti le-am recomandat mai sus ai nevoie de transformator de alimentare, daca vrei de la 12V atunci cumpara un amplificator auto, iar de la 220V nu se poate.

Link spre comentariu
Vizitator Cristi120

Blue Tech Ew1205 difuzorul de bass fiind acesta cam de cati W sa fie amplificatorul si ce dif de inalte si medii mi-ati recomanda? Ar fi mult mai simplu sa spunem sa cumpar amplificatorul si filtrul de sunet. Stiti de unde le-as putea cumpara? Il voi alimenta la 220v pana la urma!

Link spre comentariu
Vizitator Cristi120

Pai imi recomandati ce kit de amplificare sa folosesc pentru acel dif de bass?Si care sa il cumpar? Apoi voi vedea ce filtru voi face in functie de ce dif de medii si inalte voi folosi!

Link spre comentariu

Blue Tech Ew1205 difuzorul de bass fiind acesta cam de cati W sa fie amplificatorul si ce dif de inalte si medii mi-ati recomanda? Ar fi mult mai simplu sa spunem sa cumpar amplificatorul si filtrul de sunet. Stiti de unde le-as putea cumpara? Il voi alimenta la 220v pana la urma!

Pentru EW1205 nu ai nevoie de medii, poti sa folosesti un driver+horn, recomand COMP34+HP607Filtru nu stiu ce sa recomand dar ai putea pune doar un trece sus de ordin 3 la driver cu frecventa de taiere de 3kHz.Cum vrei tu sa alimentezi direct de la 220??? vezi sa nu te curentezi pe acolo.Eu ma refeream sa folosesti un transformator coborator de la retea, asa cum sunt mai toate amplificatoarele, nu poti sa inventezi nimic nou la alimentare.
Link spre comentariu
Vizitator Cristi120

De luat iau dar ce anume? care din kit-uri? Ce alimentator imi trebuie..unde intra semnalul si unde iese la boxe? Ms! Stiu ca sunt cicalitor dar repet sunt incepator! Incerc sa invat si eu:)

Link spre comentariu
wally_gatter

De luat iau dar ce anume? care din kit-uri? Ce alimentator imi trebuie..unde intra semnalul si unde iese la boxe? Ms! Stiu ca sunt cicalitor dar repet sunt incepator! Incerc sa invat si eu:)

Era vb de kitul DY200 , iar cand il cumperi iti da si configuratia pinilor mufelor de intraare ,iesire , alimentari , asa inveti cel mai usor , legand prima data toate intre ele
Link spre comentariu
wally_gatter

Era vb de kitul DY200 , iar cand il cumperi iti da si configuratia pinilor mufelor de intraare ,iesire , alimentari , asa inveti cel mai usor , legand prima data toate intre ele.. gasesti si placa pentru alimentare in acelasi topic , si softsart si protectie DC ,iti ramane sa cumperi din alt lo9c condensatorii de filtraj si traful , si ampul e aproape gata
Link spre comentariu
Vizitator Cristi120

Ce te rog eu daca tot te pricepi spune-mi exact ce trebuie sa cumpar! Deci kitul DY200 si as mai vrea pentru conectarea la 220V apoi ce imi mai trebuie pentru filtraj:) Stima!

Link spre comentariu
wally_gatter

pai in primul rand trebuie sa iei kitul de amplificare , pe urma ai nevoie de alimentare ,aia fiind placa aia pe care pui condensatorii de filtraj respectiv puntea redresoare , un traf , daca e mai mare de 300W e recomandat sa-i pui si un Softstart , si e recomandata si o protectie la curent continuu a incintei acustice.. inafara de traf toate le gasesti in topicul ala mai sus pomenit

Link spre comentariu

- pentru amplificare - DIY200- transformator 2x40Vca la o putere de 300W (600W pentru varianta stereo) - punte redresoare - condensatori pentru filtraf - 4 condensatori de 10.000uF/63V - optional daca e nevoie de un "soft start"- protectie la curent continuu- eventual filtru pentru boxe: activ sau pasivsucces

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări