Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

breadboard..

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

4

• Spitfire

4

• edy_wheazel

4

• soringt

4

Top autori în acest subiect

normal ca am primit placile. Arata destul de bine si se pot imbina intre ele, au si dublu adeziv pe spate. Pretul de acolo este cu shipping inclus, nu te costa nimic in plus. Doar un drum la posta :) peste 10-14 zile.

Link spre comentariu

daca nu este deranjul prea mare eu zic ca este binevenita poate mai este cineva interesat... ( trebuie sa primesc si eu una de pe DX saptamana care vine sper sa o am pe masa cam la aceeasi bani)

Link spre comentariu

Cred că cele de pe eBay sunt puţin diferite constructiv, traseele de alimentare merg neîntrerupte dintr-un capăt până în celălalt. Ale mele au alimentările împarţite în două grupe, adică sunt întrerupte la jumătatea plăcii.

soringt, ar fi interesantă o poză reală, dacă poţi cu tot cu ambalaj, te rog .

1. În final, câţi LEI a costat o placă, cu toate comisioanele, curs valutar, vamă sau mai ştiu eu ce?

2. Există cantitate sau sumă minimă pentru o comandă?

Link spre comentariu

Ale mele au alimentările împarţite în două grupe, adică sunt întrerupte la jumătatea plăcii.

Asa sunt si ale mele. Mi-a fost de folos cand am avut nevoie de 2 tensiuni de alimentare. Prima oara nu stiam ca alimentarea nu este continua, mi-a luat o vreme si ceva nervi pana mi-am dat seama de ce nu functiona montaju'.
Link spre comentariu

am atasat imaginea. Si acestea au liniile de alimentare impartite in 2(se vede si pe desen) si sunt pe ambele laterale.Nu exista comanda minima, iar pretul este in functie de cursul valutar. Banuiesc ca se mai adauga un comision bancar la plata de pe card pentru conversie valutara, ceva in jur de 2%.

Link spre comentariu

Breadboard=placa de pâine.

mai rupeti-o neica si pe romaneste.Nu folositi neologisme(breadbord) doar de dragu de a le folosi ca asa e "trendy"

Lupul moralist... :rade:
Link spre comentariu

mai rupeti-o neica si pe romaneste.Nu folositi neologisme(breadbord) doar de dragu de a le folosi ca asa e "trendy"

O sa-i zicem "placa cu gaurele de bagat piese in ele" sau traducem mot-a-mot "placa de taiat pita".
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Revin cu ceva impresii în urma folosirii breadboard-urilor cumpărate cu 10 lei bucata: viewtopic.php?p=985209#p985209.

În lipsă de altceva şi ţinând cont de preţ, merg şi astea, dar nu sunt prea încântat:

- lamelele nu sunt centrate sub găuri

- materialul lamelelor este destul de moale

- toate lamelele se sprijină pe o folie de gumă cu adeziv

- pe fundul breadboard-ului, nu există capac din plastic, doar guma aia cu adeziv dublă faţă.

Ca urmare, piesele intră greu, e dificil să nimereşti intre lamele. Ai toate şansele să înfigi terminale între peretele de plastic şi exteriorul lamelelor. Cu ocazia asta, una din lamele se turteşte, iar gaura corespunzătoare devine de nefolosit. Am păţit aşa ceva, şi a trebuit să dezlipesc buretele de pe fundul plăcii, ca să ajung la lamele şi să le îndrept. La dezlipire, buretele se întinde ca o gumă şi rămâne întins, nu îşi păstrează forma. Pe fundul breadboard-ului, nu există capac din plastic, toate lamele se sprijină direct pe guma aia moale şi lipicioasă.

Am testat un microcontroller cu 2x7 pini în capsulă PDIP, legat la 10 LED-uri cu nişte rezistenţe. Contactele sunt destul de proaste, pâlpâiau LED-urile dacă mişcam de ceva. Nu mi-a plăcut.

Mai am un breadboard care a costat 70 lei, cu suprafaţa cât două plăci de 10 lei, dar cu fund din plastic şi 3 borne pentru alimentări. Seamănă cu cel din poza lui Spitfire, viewtopic.php?p=971465#p971465, doar că e de la altă firmă.

Cu cel de 70 lei, nu am avut niciuna din problemele de mai sus. Piesele intră fără probleme, iar contactele sunt ferme. Pe spatele ambalajului se specifică rezistenţa de contact, rezistenţa de izolaţie, capacităţile parazite, curentul maxim, etc. E făcut în Taiwan.

http://i50.tinypic.com/1535hz9.jpg

La cele ieftine, parametrii electrici nu erau specificaţi.

L.E.

Am dat peste o poză cu breadboard-ul bun, cel de 70 lei. Îl am din 2007.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări