Vizitator Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Buna , sunt incepator in ale electronici si as vrea sa invat cat mai multe , pentru inceput as dori sa achizitionez o placa pe care sa realizez montaje "breadboard" ,am inteles ca ii spune, si nu mi-ar strica si niste sfaturi despre ce sa realizes pt inceput .Multumesc. Link spre comentariu
romicap Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 de ce sa o cumperi!? daca esti pasionat de electronica ,fa-o singur!Cumperi o placuta de cablaj(textolit placat cu cupru),pui rigla pe ea si trasezi din 0,5cm in o,5cm linii pe orizontala si pe verticala la fel....dupa care le zgarii pana ajungi la textolit.Asa am facu eu acu vreo 40 de anisi eram foarte fericit!!! Link spre comentariu
briobit Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 placuta de care spune romicap eu stiu ca ii spune placuta de test, breadboard e altceva (trebuie sa primesc si eu 1 breadboard de la chinezi saptamana care vine sper cu 840 de gauri) Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 cel mai ieftin breadboard l-am luat de la mi-va.rom Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Eu am cumparat si de aici de pe forum de la userul mishu_g Poti sa-ti faci pe placa tot feluri de jucarii cu 555, in tot feluri de combinatii (sunt destule). Mai pui un 4017 si poti sa faci lumina dinamica cu LED-uri sau flash-uri cu LED-uri precum la masinile politiei. Poti sa faci o gramada de chestii, io l-am folosit inclusiv pentru montaje cu microcontrolere, programatoare pe USB, etc. Momentan am pe o placa un magnetometru. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Multumesc de sfaturi , am sa incerc si eu .. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Breadboard-ul e un "must-have" in atelierul unui electronist, la ora actuala. In Bucuresti, se gasesc pe Str. Maica Domnului de la 14 lei, cu 2 buc. alaturate, se face unul suficient de mare cam pt. orice montaj cu 4-5 integrate. Cel in ambalaj portocaliu e foarte bun, chiar are conectorii din nichel pur, cum scrie pe ambalaj. Nu introduceti in gaurele componente recuperate, cu fludor pe pini, sau cu pini prea grosi, e pacat de breadboard, ca e bine fabricat...e ideal pt. testat chestii de genul: de ce sa o cumperi!? daca esti pasionat de electronica ,fa-o singur!Cumperi o placuta de cablaj (textolit placat cu cupru),pui rigla pe ea si trasezi din 0,5cm in o,5cm linii pe orizontala si pe verticala la fel....dupa care le zgarii pana ajungi la textolit.Asa am facu eu acu vreo 40 de ani Eh...alte vremuri...mai ramanea sa-i recomandati un ciocan de lipit incalzit pe jar si o sursa de laborator cu redresor pe seleniu, monoalternanta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Eu sunt din Timisoara si nu stiu vreun magazin sa pot cumpara direct , numai online . Link spre comentariu
tiberiu2006 Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 In Timisoara stiu ca e firma O'Boyle SRL, Piata St. Furtuna nr.5, ap.9/ I Au un site cu shop online, nu stiu, poate cauti sa vezi daca au si magazin de desfacere... Au si ei breadboard-uri: http://oboyle.ro/shop/catalogsearch/res ... breadboard Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 se gasesc pe Str. Maica Domnului de la 14 lei, cu 2 buc. alaturate,Cel din poză a costat 14 lei? Al meu, luat acum câţiva ani, la aceeaşi marime a fost mult mai scump, nu ştiu de ce.Pentru punţi merge bine şi sârma de cablu de reţea (UTP CAT5).Am vazut la unii punţile scurte făcute cu capse pentru hârtie (capse pentru capsator de birou). Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 se gasesc pe Str. Maica Domnului de la 14 lei, cu 2 buc. alaturate, Cel din poză a costat 14 lei? Al meu, luat acum câţiva ani, la aceeaşi marime a fost mult mai scump, nu ştiu de ce. Al meu la fel, tot asa, cumparat acum multi ani. Probabil pe atunci erau mai "exotice" la noi. Pentru punţi merge bine şi sârma de cablu de reţea (UTP CAT5). Am vazut la unii punţile scurte făcute cu capse pentru hârtie (capse pentru capsator de birou). Pentru punti folosesc terminale de la rezistori sau condensatori. Functioneaza de minune. Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Asa arata cel de 14 lei, de pe Str. Maica Domnului: http://i44.tinypic.com/oiylb4.jpg Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Pe la chinezi si pe ebay gasesti tot felul de kituri care contin si breadboardul, si fire si ceva componente de baza. Uite un exemplu: http://www.seeedstudio.com/depot/arduin ... ?cPath=138 Nu stiu cat de util e, sau cum e pretul.. de mare Eu am un breadboard de mult, adus de cineva din afara pe vremea cand la noi nu era nici urma de asa ceva. E un dispozitiv cel putin indispensabil si genial. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Am luat azi de pe str. Maica Domnului cu 10 lei bucata. Deşi arată identic cu cea a lui Spitfire, scrie "C AND D PRODUCTS" în loc de "K&H PRODUCTS". Pe spate are bandă adezivă dublă faţă. Cam seamănă a marfă contrafăcută, să vedem cât o fi de fiabilă. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 E absolut OK, nici o contrafacuta, e produsa sub licenta in Shanghai, de firma americana C&D Technologies. http://www.cdtechno.com/about/about.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum