relucavnic Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Salut vreau sa imi fac o sursa pentru un hdd extern am sursa dintr-un dvd dar nu stiu daca o sa duca hdd-ul. Se poate face sursa si din doua transformatoare unul de 5 si unu de 12v? Vreau ca sursa sa fie cat mai mica ca sa incapa intr-ul locas la o masuta de laptop. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Puteti folosi o sursa de PC, care este deja intr-o cutie, pe care sa o atasati unui banc de lucru/masute cu IT de a carei functionare la parametri ceruti veti fi multumit. Aceasta scoate tensiunile dorite la curenti chiar mai mari. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Prima optiune e sursa din dvd .O ai si poti citi cu ochii ce putere are dvd-ul si ce putere necesita hdd.Daca e compatibila ,spor. Link spre comentariu
DREDD Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Sursele pentru rack-uri externe de 3,5`` sunt in general 5v-2A 12V-2A. Verificati sursa de la DVD pentru ca s-ar putea sa nu aiba puterea necesara. Link spre comentariu
relucavnic Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 Un hdd de ce putere are. O astfel de sursa este buna http://www.mivarom.ro /catalog/product_info.php/sursa-alimentare-dvd-universala-p-5094 . Apropo imi trebuie ca sursa sa fie cica un mai inalta de 3.5 cm si nu mai lata de 12cm. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Pai rationamentul e urmatorul:Daca o sursa de hdd extern e de 2A pe ambele tensiuni ,atunci rezulta ca e nevoie de 2*5=10W si2*12=24W ;deci 34W. Link spre comentariu
relucavnic Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 Sa va spun ce vreau sa fac ca sa intelegeti mai bine vreau sa leg un hdd de pc la laptop printr-o mufa sata si din cate am citit laptopul nu duce un astfel de hdd astfel vreau sa ii fac alimentare separata dar de dimensiuni cat mai reduse ca sa incapa intrun loc restrans pe o masuta de laptop confectionata de mine care arata cama asa http://www.daniel2709-allegro.blink.pl/ ... C_4408.jpg dedesupt unde este partea care nu se ridica am 3.5 cm inaltime si cam 12 cm latime lungimea nu conteaza. Asa ca daca aveti ceva sfaturi puteti sa mi-le dati pentru ca inca nu mi-am luat hdd=ul ca sa nu fac vreo prostie. Link spre comentariu
Rudolf Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Adaptor cu dimensiuni L=11cm, l=4.5cm, h=3cm. Se poate taia mufa si lipi una de tip sata. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Ia un alimentator o sursa ATX care merge si fara consumatori cu ventilator de 120 si o amplasezi supt masuta ,de sufla pe laptot -curentii generati de coolerul laptopului sa nu se opuna curentilor generati de ventilatorul sursei, ci sa fie in aceelasi sens ...cu treaba asta ai rezolvat racirea de nici la 40C nu o sa fie fierbinte laptopul Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Atentie ca ventilatorul din surse trage aer Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Si cel din laptop sufla. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Daca sursa e pusa sub laptop,nu-i va ajuta cu nimic racirea (sau cu nu prea mult) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Ma refeream la racirea laptopului ,nu a sursei ;care binenteles se va incalzi suplimentar daca e racita cu aer cald dar asta va detrmina marirea turatiei ventilatorului ceea ce va duce la maririea fluxului de aer pe laptop care se saceste si scade turatia ventilatorului propiu. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Vad ca nu ne intelegem sub nici o forma...Sursa nu va raci laptopul,pt ca ventilatorul propiu trage aer pe unde e montat si-l sufla prin toate gaurile laterale.Oricum,alimentand doar un hdd,nici nu se va incalzi Link spre comentariu
relucavnic Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 Vad ca nu ne intelegem sub nici o forma...Sursa nu va raci laptopul,pt ca ventilatorul propiu trage aer pe unde e montat si-l sufla prin toate gaurile laterale.Oricum,alimentand doar un hdd,nici nu se va incalziok ok nu ma intereseaza racirea pentru ca la un hdd nu se incalzeste nimica el fiind de 80de g nu cred ca consuma foarte mult asa ca o sa incerc cu o sursa de 2w sa vad daca duce daca nu o sa cumpar o sursa de la un rack extern. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum