Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect telecomanda IR

Vizitator ma_oftik

Postări Recomandate

Vizitator ma_oftik

Salut.

Doresc sa fac o telecomanda cu 8 butoane care sa trimita semnale IR catre un IR receiver (pe o placa arduino).

Nu vreau sa cheltui prea multi bani pe telecomanda asta. Am gasit ceva ce cred ca ma poate ajuta : http://www.atmel.com/Images/doc2534.pdf .

Sunt interesat daca exista o varianta mai simpla de a face acest lucru. (habar nu am daca se gaseste pe piata romana

ATtiny28L).

Nu cunosc foarte multa electronica si de aceea apelez la voi si sper sa ma puteti indruma.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• volhov

1

• yo9hnf

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In PDFul postat de tine este prezentat doar emitatorul IR (RC 5).Pe piata se gasesc multe telecomenzi RC5 (universale cu cod, sau telecomenzi Philips etc) pe care le poti folosi asa cum sunt.Daca folosesti o astfel de telecomanda atunci nu mai trebuie decat sa implementezi protocolul pentru decodarea semnalelor RC5....si atat. Bascom are librarie de RC5, dar sigur are si IDEul de la Arduino.

Link spre comentariu
Vizitator ma_oftik

In PDFul postat de tine este prezentat doar emitatorul IR (RC 5).Pe piata se gasesc multe telecomenzi RC5 (universale cu cod, sau telecomenzi Philips etc) pe care le poti folosi asa cum sunt.Daca folosesti o astfel de telecomanda atunci nu mai trebuie decat sa implementezi protocolul pentru decodarea semnalelor RC5....si atat. Bascom are librarie de RC5, dar sigur are si IDEul de la Arduino.

Salut.Multumesc pentru raspunsul rapid.Da. Sunt interesat sa fac doar emitatorul (cat mai simplu si low cost!). Receprorul o sa il fac pe placuta arduino.Circuitul IR emitter vreau sa il pun intr-un controler mai vechi,de aceea nu vreau sa cumpar si sa folosesc o telecomanda obisnuita.Sunt interesat daca ATTiny28 exista pe piata si daca solutia aceasta ar fi mai usor de abordat. Marti cred ca o sa trec pe Maica Domnului si nu vreau sa merg pe acolo neinformat(ca am mai fost si abia abia m-am inteles cu cei de acolo).
Link spre comentariu

Sunt convins ca se poate face ce doresti, doar ca (in opinia mea) e mai eficient sa cumperi o telecomanda programabila cu cate butoane vrei , pe care sa o configurezi/programezi deasemenea cum vrei.Iti recomand telecomanda Bravo Micro (sau Mini) care costa 17 (19 lei), iar daca vrei sa oprogramezi acasa va trebui sa cumperi si o interfata de programare.Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări