Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte pe 2 sau 3 cai pentru difuzor SAL SBX 2030/BK

Atikusz

Postări Recomandate

Buna ziua, Am 2 difuzoare noi primite (gratis :da ) (SAL SBX 2030BK) - Daca are cineva un proiect facut cu asa ceva pe 2 sau 3 cai,rog sa posteze schitele pentru ele.In PDF - ul lor de pe siteul oficial este dat ceva pe 3 cai pentru el.A facut cineva incintele exact dupa cotele din PDF? Sau daca i-mi puteti da o solutie mai buna ,poate ca doar cu un tweeter pe 2 cai - fara medii.Merita MDF- ul? Incintele vor fii folosite intr-o camera de 20 mp,cu un amplificator tot DIY facut dupa asta viewtopic.php?f=205&t=38151

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

2

• Atikusz

2

• ahegyes

1

• alex tm

1

Top autori în acest subiect

nu prea merg bine pe 2 cai,sunt de bassuna cam inchis pe mediile superioarecutii iti recomand 30L pe bucata cu Fr pe la ~40hzajunge mdf de 16-18mmnu te lua dupa proiectele lor pt ca sunt o glumapt medii si inalte iti recomand sa incerci un dif mai de calitate de 86-88db de banda larga si pe la 3" ca marime(vezi pe la monacor de ex,au cate ceva la 8-12e/buc).Incerci sa faci o taiere in zona 1500-2000hz.Sunt scumpe difurile bune atat pt 2 cat si pt 3 cai si iti trebuie proiect verificat.SI nu merita

Link spre comentariu

Salut!Scuze ca ma bag in subiectul tau!Am si eu o intrebare!Un prieten are un Golf3 si as vrea sa-mi spuneti care stiti ce condensatori(de ce valoare) sa ii pun pe difuzoarele din bord ca le taie din bass pentru ca nu mai fac gata.Are un Hd Pioneer nu mai retin modelul!Vreau sa mai aiba si medii numai sa taie din frecventele joase!Multumesc si scuze de off topic!

Link spre comentariu

nu prea merg bine pe 2 cai,sunt de bassuna cam inchis pe mediile superioarecutii iti recomand 30L pe bucata cu Fr pe la ~40hzajunge mdf de 16-18mmnu te lua dupa proiectele lor pt ca sunt o glumapt medii si inalte iti recomand sa incerci un dif mai de calitate de 86-88db de banda larga si pe la 3" ca marime(vezi pe la monacor de ex,au cate ceva la 8-12e/buc).Incerci sa faci o taiere in zona 1500-2000hz.Sunt scumpe difurile bune atat pt 2 cat si pt 3 cai si iti trebuie proiect verificat.SI nu merita

Nu vreau sa fac experimente,chiar nu merita sa fac cutii pt aceste difuri?Am cerut ajutor daca cineva a facut concret incinte cu ele si este multumit de sunet,cu detalii despre ce medii si tweetere a folosit,bineinteles ca nu vreau ceva hi fi de top de la ele! - poate are cineva sa posteze o schita cu cotele pt cutii,chiar mi-ar placea sa am cutii de 30 L si nu tip standfloor -
Link spre comentariu

Daca nu te descurci sa dimesionezi o cutie cu un volum intern de ~30L,cum crezi ca vei rezolva probelema filtrelor,atat pe 2 sau 3 cai?difuzorul este de BAS nu de MEDII-BAS(asta aflai si daca te uitai si pe eticheta de pe spatele lui)o pereche de twetere care ar merge in 2 cai pleaca de pe la 180-200lei minim,esti dispus sa dai atat?ce ti-am recomandat este o solutie incercata,din pacate nu am planuri mura-n guradar este f posibil si viabil si mult mai usor de pus la punct.O cutie paralelipipedica de 30L in care separi o incapere mica de 1-2L pt un dif de banda larga de 3".Te asigur ca reda mai bine inaltele decat un tweter chinezesc de 30lei,de ex,tot de la SALPoti iesi mai ieftin ca niste "boxe" sony de supermarket,atat ca pret cat si ca sunet.Dar daca nu vrei sa muncesti si sa gandesti putin(adica sa experimentezi) atunci alege un plan din brosura SAL,mai baga cateva milioane in restul si sa ma anunti cand faci grataru cu ele,aduc eu micii si berea \ :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări