Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectul meu-Sursa coboratoare in comutatie (de la 220)

Postări Recomandate

Vizitator mcncosti

osciloscop nu imi permit.electronica este doar un hobby-singurul care mi-l permit-ma gandeam la bobina ptr ca daca pun becul inainte de dioda si masor tensiunea dupa bec(cu o dioda rapida in serie cu voltmetrul )-fara reactia de la pinul 1- am in jur de 17v-18vliucrurile se schimba dupa ce conectez dioda(recuperata din sursa)si torul pe care am bobinat aproximativ 18 spiresper sa ii dau de cap.oricum ma gandesc doar la partea din secundar

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mcncosti

functioneaza!!cred ca era de vina transformatorul,l-am schimbat cu altul,am refacut torul de pe iesire si totul functioneaza perfect.felicitari inca o data!!!

Link spre comentariu

va felicit si eu ,urmatorul pas ar fi o sursa mai serioasa ,de putere mai mare, nu?Daca va hotarati,va pot da un proiect (schema +cablaj ) de 1kw,realizat de mine pentru un prietenLEtotusi recomand fata de schema postata de mine ,inlocuirea diodelor de la intrare cu o punte redresoare de minim 4A ,conform fisierelor de mai jos

Link spre comentariu
Vizitator mcncosti

chiar ma gandeam la o sursa mai puternica,singurul impediment- am desfacut vreo 10 surse sa pot gasi un traf driver cu codul recomandat de dvs.cea din primul post am facut-o doar ptr alimentarea unei autofiletante skil(acumulatorii sunt in lumea celor drepti).v-as fi foarte recunoscator(nu numai eu,sunt sigur ca mai sunt si altii) daca ati putea pune cablajul intr-un format care se poate edita,asa am putea adapta swi ptr alte transormatoare driverva salut cu respectma gandeam la ceva de genulp.s.-ideea am furat-o de pe foros de eletronica

post-68306-139829470033_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator mcncosti

intrucat aveam nevoie de inca o sursa ptr alimentarea unui laptop,si cum trf driver cu acelasi cod nu am mai gasit am facut asa:-traf driver-imprimat cablajul d-nului nel,sters in zona traf driver si redesenat manual ptr ce aveam eu-traf ei33 - rebobinat cu 8 sarme de 0.5 in paralel,primarul lasat intact bineanteles,nu mas fi chinuit cu rebobinarea daca avea configutatia corecta a pinilor........si daca tot l-am desfacut am bobinat pe el ca nu stiu la ce o mai fi buna sursa,

Link spre comentariu

Buna ziua. O intrebare, daca in loc de tl 494 se poate folosi 2003 ? Am doua surse cu 2003 si vreau sa le modific daca se poate. Schema atasata provine dintr-o sursa Atx . Este o sursa realizata aproape in intregime din piese recuperate din surse Atx,practic doar redresarea si filtrarea finala nu provin din recuperariAm urmarit realizarea acesteia cu costuri minime.Trafo de putere si driverul sunt nemodificate .Tensiunea de iesire este de maxim +/- 26 V ,fara reactie ,in gol ,iar cu o sarcina de 5 ohmi ,tensiunea este de +/-19 vCu reactie am obtinut un reglaj al tensiunii de iesire intre aproxImativ +/-4V pana la +/-22V, dar prin tatonarea divizorului R10/R13 se poate schimba plaja de iesireAceasta sursa am gandit-o initial pentru alimentarea unui monitor lcd cu tensiunea de +19V dar ea este practic universala,poate debita maxim 300W .De asemenea ,este prevazuta cu protectie la scurtcircuit ,precum si cu reglaj al curentului de iesire (pentru cine doreste acest lucru-eu am preferat sa pun un rezistor fix pe cablaj, pentru curent maxim ).In teste nu am putut scoate un curent mai mare de 8A deoarece am folosit diode chiar de 8 A asa ca n-am incercat cu sarcina mai mica de 5 ohmi in conditiile in care sursa debita 38V.De aceea diodele finale trebuie alese ,pentru siguranta ,de cel putin 15A.Eventual ,se poate monta si o racire cu ventilator .De exemplu,pentru tensiune de iesire unica (fara -) se pot folosi doua diode F16C20 (care provin tot din recuperari) ,care contin cate doua diode in capsula de cate 8A fiecare,acestea punandu-se in paralelMultumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am facut si eu sursa asta cu piesele recuperate din surse atx si am o problema, in gol merge, dar in momentul in care ii bag o sarcina (bec de 12v ) imi arde un tranzistor din final, mai exact T7Din ce cauza mi se intampla asta?Mentionez ca diodele de recuperare au fost uf4007 apoi le-am schimbat cu fr107

Link spre comentariu

Gata, am dibuit-o !!!

Dupa ce am tras cateva ''razboaie'' cu cativa finali si un predriver mort, am mai gasit si D6 dus, avea conductie inversa

In prima faza i-am facut o redresare cu BYV79/200, tensiunea maxima fara reactie este +/26v, merge de rupe !!!

Deocamdata singuru test facut a fost cu un bec de oltcit care are doua faze, le-am inseriat si l-am pus pe jumate de infasurare (ca sa nu-l ard) si mi-l albeste de nu poti sa te uiti in el

Posted Image Posted Image

Link spre comentariu

O voi pune in carcasa de sursa atx, cablajul care l-ai proiectat vad ca intra la fix in ea si ii las si ventilatorul din carcasa sa plimbe aerulVreau sa ii reglez o tensiune de vreo 14,4v din reactie sa o folosesc ca redresor autoEra sa uit, daca se ''umbla'' la frecventa oscilatorului in sensul de ase mari, e posibil sa mai creasca si tensiunea in secundar? Ma gandeam sa mai fac una pentru un amplif cu LM3886Multumesc pentru aprecieri !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări