briobit Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Caut sa realizez o schema cu acest tip de integrat si va solicit o schema testata/incercata si eventual observatii pe marginea acesteia. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 17, 2012 Autor Partajează Postat Martie 17, 2012 Se pare ca patesc ca la statie... urmeaza cateva zile de curs intensiv legat de LCD... incet incet incep sa pricep cate ceva : Afisorul cu 7 segmente de tip LCD este compus din 7 segmente de cristal lichid care au un electrod comun. Pentru realizarea afisorului este necesarã o configurasie adecvatã a electrozilor care sã permitã activarea anumitor domenii ale cristalului care corespund elementelor unei celule de afisare cu 7 segmente (figura 11.1.a). Efectul folosit în afisoarele LCD este dispersia dinamicã a luminii într-un cristal lichid. Sunt denumite cristale lichide substansele care, în anumite condisii, prezintã o stare lichid-cristalinã, adicã o stare de agregare între cea lichidã, izotropã si cea solidã, cristalinã. La cristalele lichide în straturi subsiri - singurele care intereseazã în aplicasiile optoelectronice - se deosebesc douã orientãri tipice în raport cu planul plãcilor suport (electrozii) între care se aflã cristalul lichid si anume perpendicular, respectiv paralel cu plãcile suport. În primul caz avem o orientare homeotropã, cristalul fiind opac iar în al doilea caz o orientare omogenã, cristalul fiind transparent. Dacã cristalelor lichide nematice omogene li se aplicã între cei doi electrozi o tensiune U>Up cristalul devine opac. Cu Up s-a notat valoarea de prag a tensiunii continue de excitasie, care este cuprinsã între 6V si 9V. Pentru a evita fenomenele electrolitice, cristalele lichide sunt întotdeauna excitate cu tensiuni alternative si nu cu tensiuni continue. Are loc însã o crestere a tensiunii de prag odatã cu frecvensa semnalului astfel cã, de regulã, tensiunea aplicatã cristalelor lichide are o formã de semnal dreptunghiular, cu frecventã între 30 Hz (limita de clipire) si 200 Hz (sub limita superioarã de rãspuns în frecvensã a cristalului lichid). Link spre comentariu
Vizitator Darylrobo Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 http://www.8085projects.info/post/ICL71 ... tions.aspx Link spre comentariu
briobit Postat Martie 26, 2012 Autor Partajează Postat Martie 26, 2012 chiar nu a facut nimeni un voltmetru cu ICL 7106 ?o schema un cablaj daca se poate, de preferat incercate... Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 chiar nu a facut nimeni un voltmetru cu ICL 7106 ?Este in poza alaturata unul !Am scheme doar pe hartie iar in format electronic îţi dă goagăl:http://www.google.ro/search?hl=ro&tbm=i ... 40&bih=683Ce fel de afisaj LCD ai ? Îi cunoşti pinii ?Trebuie identificati pinii, eventual cu montajul dat tot de gogu:http://www.google.ro/imgres?q=lcd+teste ... 40&bih=683 Link spre comentariu
briobit Postat Martie 26, 2012 Autor Partajează Postat Martie 26, 2012 Am 2 afisaje de la o casa de marcat destul de maricele si nu nu stiu pinii, si nici schema de generator nu aveam ... ramane sa fac generatorul si sa fac niste probeVa multumesc de ajutor. Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 mai degrabă ia niște afișoare LCD de 3 biți jumate din magazine, sunt TH, nu te mai chinui cu baretele ”de cauciuc”, și ai la dispoziție și semnificațiile pinilor.cu afișoarele de la casa de marcat e discutabil dacă le găsești datasheetul...de asemenea, uită-te în datasheetul lui 7107/7106: schemele date acolo sunt folosite practic în orice aparat care conține așa ceva, singurele diferențe fiind tipurile de AO folosite și, uneori, niscai protecții suplimentare.și comutatorul ”de game”! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Eu afisoarele cu 7 digiti LCD le-am vazut (pe la conex ce-i drept) foarte scumpe (circa 10lei)...mai adauga si costul ICL7106-ului, si restul pieselor, si dezavantajul ca nu are backlight...si vezi ca iesi mult mai ieftin cu un LCD 2x16 si un uC ordinar care iti poate masura 2-4 sau chiar mai multe marimi deodata. Link spre comentariu
briobit Postat Martie 30, 2012 Autor Partajează Postat Martie 30, 2012 am reusit momentan sa vad un afisaj la fel cu toti digitii aprinsi pe o casa de marcat si are 10 cifre plus niste semne in stanga din pacate serviciul nu imi lasa timp de continuat...(icl 7106 am cateva bucati si afisajele au picat moka )afisajul pe spate are un integrat MJU6432BF teoretic trebuie sa urmresc foaia de catalog si sa vad din integrat in LCD fiecare pin unde se ducecam asa arata minunile ( teoretic as renunta la treaba asta daca as putea sa folosesc LCD de jos, este 2X16 caractere pentru realizarea unu volt-ampermetru dublu, numai ca eu si Atmega suntem ca 2 sine de tren ) Link spre comentariu
MifTy Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 ... păi p-aci sunt destule ”locomotive”: se găsește cineva dispus să-ți scrie mega8-ul, și gata... dar dacă tot ai la dispoziție mai multe 7106, de ce nu faci o plăcuță ”de test”, la care adaptezi afișoarele??? și apropo: nici 7107, nici 7106 n-au să poată comanda LCD-urile alea din poză!!! pentru că cele din poză au deja controller, iar 7107 comandă afișoare NEmultiplexate cu LED, adică ceva gen: iar 7016 comandă afișoare lcd ”chioare”, la care ai acces direct la segmenți... ca la afișoarele cu leduri!!! adică un display în genul ăsta: Link spre comentariu
briobit Postat August 6, 2012 Autor Partajează Postat August 6, 2012 Am construit intr-un final generatorul din link-ul de mai sus, am scos integratele de pe spatele LCD-urilor dar nu ma ajuta cu nimic in sensul ca se aprind cate 2 segmente pe fiecare pin ... din poza mea cu lcd-uri ramane doar cel albastru (este un 2X16 caracter si cu linuta sub fiecare caracter) sa il combin cu un pic sa fac un volt-ampermetru dublu si am facut si curatenie in dulap cu ocazia asta.Ca sa fac ce vreau eu trebuie afisaj chior cum spunea colegul mai sus.Multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute. Link spre comentariu
C.D. Postat August 8, 2012 Partajează Postat August 8, 2012 Ca sa nu te mai chinuiesti atat cu 7106, eu iti recomand sa incerci cu C520D care este un voltmetru mult mai usor de construit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum